![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.09.2000
![]() |
wady?
Witam
Chciałem zapytać o uszkodzeniea płyt CD-R. Kupiłem ostanio D-Vision i przyjrzałem się przy świetle lampy na powierzchnie zapisu. Zauważyłem tam jasną centkę wielkości 1/4 mm. Obejrzałem inne płyty D-Vision z ostatniego zakupu i teżtam były dokładnie w tym samym miejscu. Kupiłem też kilka płyt TDK D-view i okazało się że też mają podobną centkę - troche sie wkurzyłem bo w sumie wydałem troche kasy na kilkadziesiąt płyt i obawiam się czy są one dobre. Czy rzeczywiście jest to wada i czy po nagraniu płyty nie okaże się, że są błędy i np. nie ruszy jakiś nagrany tam program? Jak można sprawdzić taką płytkę i czy robić to przed nagraniem czy po? Wiem że w CD Speed jest opcja scandisk do skanowania CD ale może jest inny lepszy program. Co oznacza komunukat w CDSpeed przy skandisku: The drive seems unable to report damaged sectors - czy to oznacza że napęd uniemożliwia zbadania uszkodzonych sektorów? I jak to rozumieć? Badałem CDSpeed jedną płytę D-Vision z nagranym obrazem 115MB i wykazał wszystkie sektory uszkodzone. Ale płyta działa prawidłowo i program nagrany instaluje się bez problemu. Jak w związku z tym rozumieć raport CDSpeed o uszkodzonych sektorach? pozdrawiam arkads |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|