![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2006
![]() |
Nie nagrywa cd/rw
Witam
Nie mogę nic nagrać na cd/rw. Cdr nagrywa. Mam win xp i nero7 Trial'a nagrywark combo QSI cdrw/dvd SBW242B taki napis znalazłem w menedżer urządzeń... Proszę o pomoc za odp. dziękuję Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Moze bys powiedzial cos wiecej, jasnowidzow tu nie mamy, na jakiej plycie probujesz nagrywac, probowales na innych plytach ?
Wroc do wersji 6 moze tam bedzie nagrywal, standardowo zainstaluj aspi i wlacz DMA |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Witam i Dziękuję
Sprawdzałem ASPI i we wszyskich 4 mam N/A menedżer sterowników powiedział że wszyskie są ok i się przestraszyłem. Zrobiłem(chciałem zrobić) Backup DumpASPI 1.7 i wszystkie 4 "file does not exist". W wierszu poleceń DOS'a na górze napisał Win NT or 2000 detected, ja mam XP, czy to ma znaczenie? Jeśli tak to jakie? Czy mam szukać sterowników ASPI i je wgrać żeby było "file does exist"? Płytka na której nie nagrywa CD-RW 'EMTEC' 4x-10x tylko tą mam RW... Na CD-R nagrywa. Do Nero 6 wrócę 2-marca, ale tam brakowało sterowników do filmu chćiałbym film nagrać przed końcem Trial'a. A CD-R już dużo zmarnowałem bo dżwięk ucieka i chcę sprawdzić na właśnie RW ![]() Dziękuję za podpowiedzi Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 | |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Powinienes zrobic instaaspi i nie w wierszu dosa bo windows xp pracuje na jadrze NT tak jak windows 2000 i tam praktycznie nie ma dosa
Sprobuj nagrywac na innej plycie np Verbatim czy TDK Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Film "Madagascar" z dubbingiem. Obiąłem go na końcu, dźwięk ustawiłem VDub. W pliku avi jest ok po po nagraniu przez Nero znowu przyspieszył
![]() Zaraz spróbuję zrobić instaaspi - dzięki |
![]() |
![]() |
#6 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
@Artures - Madagaskar lub Madagascar w wyszukiwarkę forum wpisany, możliwe,że przybliży Cię do rozwiązania problemu
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki @Don naczytałem się trochę, zobaczę co uda mi się zrobić, ale @Ed hunter napisał "zasada jest taka: co obejrzysz to skopiujesz" ja obejrzałem, także powinno się nagrać
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Zrobiłem instaaspi Nagrały się, ale na dole ASPI mam inny komunikat niż w instrukcji tzn. "ASPI is properly installed, but one of the helper drivers has failed to initialize (0xE3). Tu mam boba, co zrobić żeby 4 były ok? Który odpowiada za taki opis?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Przepraszam za pośpiech, po restarcie mam 4 ok.
Dzięki wszystkim Ale nadal nic nie nagrywa chociaż Nero nagrał wszystko z powodzeniem prędkość 10x (1500kb/s) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 | |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() A to już zagwozdka ,że bez dwóch ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Taaak, To Nero 7 takie sygnały daje... ja otwieram CD a tam pusto. Ciągle coś nowego
![]() Nie wiem już, gdzieś czytałem o nagrywarkach z prędkościami 1x-4x może ja mam taką musze tego tekstu poszukać, tam był link do sprawdzania tego.. |
![]() |
![]() |
|
|