![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
TDK - pytanie o soft .
Witam wszystkich czytających mój post . Jestem tutaj nowy na grupie i mam oczywiście pytanie - chyba jak większąść ludzi tutaj piszących - nie piszę o tych co odpowiadają na pytania .
Moje pytanie brzmi następująco czym się różni wersja softu nagrywarki TDK 32/10/40 , soft wersji 2.43 od wersji X7S2 . Która wersja jest starsza . A następne pytanie dotyczące tej samej nagrywarki tylko oznaczenia są następujące :CDRW321040X a druga posiada takie: CDRW321040B . Co to jest za litera na samym końcu w jednym przypadku jest to X a w drugim B. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi . Pozdrawiam |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Witam na forum. Model CDRW321040B to jest oem Lite-ona (LTR-32123S), a model CDRW321040X to oem Sanyo a konkretnie model SANYO CRD-BP1600P. Oba te modele są dobre. Przewagę niewielka ma tylko oem litka bo ma większe możliwości w kopiowaniu zabezpieczonych gier i płyt audio. Softy te różnią się tym że soft 2.43 jest wgrywany do modeli pochodzących od Sanyo a X7S2 do modeli od Lite-ona. Więc to sa zupełnie dwa różne softy.
Podsumuwując: CDRW321040X - to model z fabryk Sanyo (SANYO CRD-BP1600P), najnowszy soft do tego modelu ma oznaczenie "2c42" CDRW321040B - to model z fabryk Litka (LTR-32123S), najnowszy soft do tegomodelu ma oznaczenie "X7S4" Postaraj się wgrać jak najnowszy soft. Pozwolici to bezpiecznie i pewnie nagrywać dane na większej ilości nośników i być może spowodujeże twoja nagrywarka będzie lepiej chodzić iłykać zabezpieczenia. Ale tego nie jestem pewny... Oba biosiki znajdziesz na http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=53 |
|
|
![]() |
|
|