Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.12.2003, 19:24   #1
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
TDK Speed-X.

Nagrana z prędkością X24, od Riteka, naprawde ładnie. Chyba zacznę ich szukać.......
Dołączone obrazki
File Type: png TDK SpeedX X24.png (32.9 KB, 104 oglądane)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.12.2003, 20:33   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zadna rewelacja tym bardziej ze nagrales ja tylko nieco ponad polowe. Na pastelach sa podobne wyniki.
pawelblu jest offline  
Stary 12.12.2003, 20:38   #3
rcobex
Roman Barbarzyńca

rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Tak ale płytka ma tendencje do mniejszej ilosci błędów na końcu płytki - wszystkie jakie miałem przy końcu wypadają najlepiej. Poza tym Pastele Verbatima dobijaly do "10" u mnie, zapomniałem zapisac wynik kprobe bo robiłem to dla kogoś.
Wydaje mi się że kprobe nie jest obiektywny do końca, zauważyłem to już nie pierwszy raz. Zgoła odmienne wyniki niż soft z Nero, i sam pokazuje inne wyniki przy tej samej plytce.
Stary 12.12.2003, 23:05   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex
Tak ale płytka ma tendencje do mniejszej ilosci błędów na końcu płytki - wszystkie jakie miałem przy końcu wypadają najlepiej.
W rzeczywistosci jest dokladnie ODWROTNIE
predkosc zapisu wzrasta wraz z oddalaniem sie od srodka (do pewnego momentu), poza tym latwiej jest chyba zapisac cos na srodku bo tam panuje wieksza rownowaga (podczas nagrywania epsilon male odchylenie powoduje bledy), na koncach plyty ta rownowaga jest mniejsza. Wogole to z moich obserwacji wynika ze najmniej bledow jest tak od w obszarze zaczynajacym sie od 1/5 plyty i utrzymuje sie do mniej wiecej 3/5 i potem rosnie - czasem bardzo drastycznie.
Zreszta wystarczy przeanalizowac wystepowanie C2 - jezeli wystepuja to zwykle skupiaja sie przy koncu plyty.
pawelblu jest offline  
Stary 13.12.2003, 08:36   #5
rcobex
Roman Barbarzyńca

Hmm. może...ale u mnie tego nie stwierdziłem
Stary 13.12.2003, 08:58   #6
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
W rzeczywistosci jest dokladnie ODWROTNIE
predkosc zapisu wzrasta wraz z oddalaniem sie od srodka (do pewnego momentu), poza tym latwiej jest chyba zapisac cos na srodku bo tam panuje wieksza rownowaga (podczas nagrywania epsilon male odchylenie powoduje bledy), na koncach plyty ta rownowaga jest mniejsza. Wogole to z moich obserwacji wynika ze najmniej bledow jest tak od w obszarze zaczynajacym sie od 1/5 plyty i utrzymuje sie do mniej wiecej 3/5 i potem rosnie - czasem bardzo drastycznie.
Zreszta wystarczy przeanalizowac wystepowanie C2 - jezeli wystepuja to zwykle skupiaja sie przy koncu plyty.
Ale to nie jest regułą
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=corso

Twoje uprawnienia: