![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
TEAC 532E-B i problem z odczytem
Witam po dość długiej przerwie :cool:
Na wstępie jestem mocno zdenerwowany koniecznością pisania tego jeszcze raz bo .."sesja została zamknięta ..." A więc mam taki problem że TEAC 532E-B nie potrafi odczytywać niektórych plików z płytek (zero rysek), nawet tych ledwo co wypalonych. Do tej pory jak zaczynał wariować (przestawał czytać płytki CD-RW) to czyściłem mu soczewkę izopropanolem i wszystko wracało do normy. Próbowałem już kręcić pokrętłem koło soczewki i co prawda przy jednym z ustawień udało mi się przeczytać jeden z "felernych" plików natomiast pozostałych dalej się nie dało, zaś przy innym ustawieniu znowu część się odczytało z reszta nie ... Czy ktoś miał już podobny problem i jak go rozwiązał. Zzy jest możliwość naprawienia tego w domu czy trzeba oddać napęd do serwisu (napęd ma 4-ry lata) jeśli tak to gdzie w woj śląskim znajduje się taki serwis i ile by kosztowała naprawa. z góry dziękuję za odpowiedź Mickey PS: Tym razem skopiowałem sobie do schowka na wypadek problemów 8) Ostatnio zmieniany przez Mickey : 27.11.2002 o godz. 20:16 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Masz tego Teac'a jeszcze na gwarancji ? Jeśli tak to nawet się nie zastanawiaj tylko oddaj go do serwisu. To na 100% problem z optyka. Tylko nie mów w serwisie ze coś czyściłeś, a już na pewno nie wspominaj że grzebałeś przy soczewce
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
Niestety ten napęd ma już 4-ry lata i nie jest na gwarancji.
Może się orientujesz ile kosztowałaby naprawa ? |
![]() |
![]() |
|
|