Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.01.2005, 10:33   #1
Romex
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.07.2003
Romex w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac CD-W512EB i błąd

Witam mam nagrywarkę TEAC CD-W512EB przy nagrywaniu zgłasza mi błąd "Power calibration error". Próbowałem nagrywać na kilku wersjach Nero ale nic nie pomaga. Co to może być?

Pozdrawiam grupowiczów
Romex jest offline  
Stary 25.01.2005, 20:35   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Siada laser w nagrywarce. Sprobuj jeszcze na lepszych plytach, ale juz rozgladaj sie za nowym sprzetem.
No ewentualnie probujesz wypalac na jakims totalnym szajsie....ale rada wyzej.
Stary 25.01.2005, 20:43   #3
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niekoniecznie laser. Kolega na nowiutkiej LG4160B miał ten problem, aktualizacja firmware tez nie pomogła. Rozwiązaniem były płytki.

Sprawdź na jakiejś dobrej płytce a przynajmniej na takiej na której juz nagrywałeś i działało.
downloads jest offline  
Stary 25.01.2005, 21:02   #4
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez downloads
Niekoniecznie laser. Kolega na nowiutkiej LG4160B miał ten problem, aktualizacja firmware tez nie pomogła. Rozwiązaniem były płytki.
No przeciez napisalem ze laser albo plytki. Dlatego w takiej kolejnosci bo nie przypuszczam zeby ktos robil larum a nie sprawdzil na innych plytach. Poza tym nagrywarka jest juz stara i czas na emeryture.

A firmware nie ma nic do tego, moze jedynie ograniczac predkosc nagrywania jesli danej plyty nie ma w swojej bazie, ale to tez nie dotyczy starych wolnych nagrywarek.
Stary 25.01.2005, 23:12   #5
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzisiaj juz drugi raz ta nagrywarka... Co do firmware to firmware to w przedostatnim wprowadzono poprawki które spowodowały, że "usunięto błąd na wskutek którego nagrywarka nie rozpoznawała poprawnie niektórych nośników CDR". Polecam aktualizację, bo firmware decyduje o strategii zapisu a nie tylko o ograniczeniu szybkości.
downloads jest offline  
Stary 26.01.2005, 02:58   #6
[tw]FiDO
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.12.2004
[tw]FiDO w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie na blizniaczym Teac'u 516EB wystapil swego czasu podobny problem. Spartolilem tak kilka plytek (roznych) w bardzo krotkim czasie. Juz mialem odsylac naped na gwarancji, kiedy cos mnie pokorcilo, zeby sprawdzic jeszcze raz.
Okazalo sie, ze "sam" sie naprawil... dziala do dzisiaj i ma sie dobrze.
[tw]FiDO jest offline  
Stary 28.01.2005, 17:52   #7
aros2004
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2004
aros2004 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niestety mam to samo, ale zeby bylo smieszniej to nie na kazdej plycie... kupilem 50 memorexow i co ktoras losowo wybrana sie nagrywa... nie mam pojecia co jest, firmware mam najnowszy, 2.0K