Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2003, 22:46   #1
mille
Bywalec

Data rejestracji: 02.12.2002
mille w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac CD-W58E - taki dziwny problem

Wpadla mi w lapy w/w sprzet (8/8/32), w sumie to juz troche muzealny exponat ale pali bez zarzutu, za to mam inny problem od samego poczatku gdy wlacze komp. miga dioda od czytania CD (gdy nie ma w palarce plyty) tak mniej wiecej z czestotlliwoscia 1 Hz..spotkal sie moze ktos z czyms podobnym
mille jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.02.2003, 00:17   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wydaje mi się, że ktoś bawił się z biose tej nagrywarki, albo masz coś nie tak z kablem IDE.
SEBAW jest offline  
Stary 23.02.2003, 00:55   #3
rybas
Bywalec

Data rejestracji: 22.01.2003
rybas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może spróbuj uaktualnić bios
Stary 23.02.2003, 09:34   #4
st4719
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.02.2003
st4719 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
miałem to samo

Witam. Miałem identyczną nagrywarkę, mrugała bardzo krótkimi impulsami tak samo jak Twoja, padła mi i sprzedałem ją jako uszkodzoną na ALLEGRO niecałe dwa lata temu. To może być ta sama. U mnie to był feler nagrywarki, kupiłem ją nową, na gwarancji i serwis stiwerdził że jest wszystko w porządku, pochodziła nieco ponad rok i padła.
Pozdrawiam. st4719
st4719 jest offline  
Stary 23.02.2003, 11:32   #5
mille
Bywalec

Re: miałem to samo

Cytat:
st4719 napisa***322;(a)
Witam. Miałem identyczną nagrywarkę, mrugała bardzo krótkimi impulsami tak samo jak Twoja, padła mi i sprzedałem ją jako uszkodzoną na ALLEGRO niecałe dwa lata temu. To może być ta sama. U mnie to był feler nagrywarki, kupiłem ją nową, na gwarancji i serwis stiwerdził że jest wszystko w porządku, pochodziła nieco ponad rok i padła.
Pozdrawiam. st4719
To ta juz nawet chodzi wiecej niz rok bo data prod. jest: marzec 01, moze te typy tak maja..
mille jest offline  
Stary 23.02.2003, 13:45   #6
st4719
Nowy na forum

Re: Re: miałem to samo

Cytat:
mille napisa***322;(a)
.... moze te typy tak maja..
Na pewno te typy tak nie mają, bo mój znajomy ma do dziś taką samą i mu nie mruga, moja mrugająca była spradzana na jego komputerze i też mrugała, wgrywałem jej nowy bios (firmware) i dalej mrugała. Taka już była.
st4719 jest offline  
Stary 23.02.2003, 17:28   #7
Talus
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.02.2003
Talus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to nie jest wina nagrywarki!!!
mam ten model i wszystko w porządku.
to wina kabla IDE, jak się przyglądniesz to dioda dysku miga z tą samą częstoliwością.
Talus jest offline  
Stary 23.02.2003, 21:13   #8
old
Nowy na forum

old w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mruganie ...Teca

Oczywiście, że nagrywarka jest w najlepszym porządku - wystarczy wyłączyć autopowiadamianie /autorun/ o włożonej do napędu płycie i... dioda migać przestanie.
A swoja droga to gratuluję niektórym kolegom wyobraźni - "kabelek" , BIOS!!!!/ciekawe skad??/.
old jest offline  
Stary 23.02.2003, 21:48   #9
st4719
Nowy na forum

Re: Mruganie ...Teca

Cytat:
old napisa***322;(a)
....BIOS!!!!/ciekawe skad??/.
To oczywiście nie jest BIOS, choć wszyscy tak to nazywają, ale update softu nagrywarki (firmware), do ściągnięcia ze strony producenta, a wyłączenie autorun nic tu chyba nie da, gdyż jak napisał mille "dioda mruga gdy nie ma w palarce płyty"
Stary 23.02.2003, 21:57   #10
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a mi się zdaje tak jak napisał Talus że to wina kableka IDE masz może jakiś inny do podłączenia A i jak masz podpiętą nagrywarkę?? jako Master czy Slave I czy jest 'sama' czy z jakimś innym /napedem,dyskiem/

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline  
Stary 24.02.2003, 10:37   #11
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Mruganie ...Teca

Cytat:
old napisa***322;(a)
Oczywiście, że nagrywarka jest w najlepszym porządku - wystarczy wyłączyć autopowiadamianie /autorun/ o włożonej do napędu płycie i... dioda migać przestanie.
A swoja droga to gratuluję niektórym kolegom wyobraźni - "kabelek" , BIOS!!!!/ciekawe skad??/.
Też tak miałem w TEAC- W54E i pomogło wyłączenie autorun.
Koolo jest offline  
Stary 24.02.2003, 10:45   #12
old
Nowy na forum

old w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: Mruganie ...Teca

Cytat:
st4719 napisa***322;(a)
To oczywiście nie jest BIOS, choć wszyscy tak to nazywają, ale update softu nagrywarki (firmware), do ściągnięcia ze strony producenta, a wyłączenie autorun nic tu chyba nie da, gdyż jak napisał mille "dioda mruga gdy nie ma w palarce płyty"
A jednak "chyba" da....
A swoją drodą, proszę wskaż mi miejsce skąd można ściągnąc firmware do TEJ nagrywarki. Będę bardzo wdzięczny.
old jest offline  
Stary 24.02.2003, 12:21   #13
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja mialem tak nagrywarke, czyli TEACa W58E i mi mrugala podczas startu kompa podobnie jak mrugalo DVD i wszystko bylo OK w nalezytym porzadku - zero zepsutych plyt (nie liczac overburningu po 40MB ). Nie padla i dziala dalej bez zarzutu, wiec to normalka, data produkcji to marzec'01
icemac jest offline  
Stary 24.02.2003, 17:59   #14
mille
Bywalec

Cytat:
kizio napisa***322;(a)
a mi się zdaje tak jak napisał Talus że to wina kableka IDE masz może jakiś inny do podłączenia A i jak masz podpiętą nagrywarkę?? jako Master czy Slave I czy jest 'sama' czy z jakimś innym /napedem,dyskiem/
Probowalem wszystkich mozliwych ustawien (primary/secondar/master/slave), ale zaraz sprobuje wylaczyc ten autorun..
mille jest offline  
Stary 24.02.2003, 19:23   #15
st4719
Nowy na forum

Re: Re: Re: Mruganie ...Teca

Cytat:
old napisa***322;(a)
A jednak "chyba" da....
A swoją drodą, proszę wskaż mi miejsce skąd można ściągnąc firmware do TEJ nagrywarki. Będę bardzo wdzięczny.
Przepraszam, nie sprawdziłem wcześniej, akurat do tej nagrywarki nie ma nic na stronie producenta.

Twoje uprawnienia: