Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2002, 21:56   #1
Darth
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.09.2002
Darth w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac czy TDK

Witam,
Nosze sie z zamiarem kupna nagrywarki,a poniewaz jestem w tej gestii zielony to chcialbym uzyskac od Was informacje czy kupic Teac'a W540E czy moze TDK CyClone?A moze inna,podobnie zachwalana na zagranicznych portalach zajmujacych sie tematem nagrywarek.Mam na to mniej wiecej 400 zl.Wiem,ze Teac nie obsluguje SafeDisk'a 2,51 i wyzej-czy to rzeczywiscie taki problem?Z gory dziekuje za wszelkie sugestie wraz ze specyfikacjami.Pozdrawiam.
Darth jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.09.2002, 22:01   #2
Yahol
Gość

Chlopie! Jestes na najlepszej drodze do rozpetania kolejnej wojny "co lepsze":-D
OPCJA SZUKAJ
To najlepsze rozwiazanie, ja na ten temat milcze:-D Chociarz LG jest - tanie, dobre i bierze kazde zabezpieczenie:-D

Stary 01.09.2002, 22:05   #3
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
człowieku kup sobie liteon-a 40125s i 100 zł ci zostanie na płyty . Kopjuje wszystkie popularne zabezpieczenia w tym safe disca najnowszego.
tomgoo jest offline  
Stary 01.09.2002, 22:10   #4
Adik
Arab'ski

Data rejestracji: 15.03.2002
Adik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja poleciłbym lg 32/10/40 lub lg 40/12/40, lub jakiegoś LiteOn'a- te nagrywarki skopiują wszystko a przy okazji wydasz dużo mniej niż na tdk czy teac'a, zaś co do sprawy nie kopiowania sd 2.51 przez Teac'a- to chyba niezbyt wielki problem jeżeli ma się pod ręką program typu CloneCD

mail

Ostatnio zmieniany przez Adik : 01.09.2002 o godz. 22:17
Adik jest offline  
Stary 01.09.2002, 22:11   #5
Dares
Bywalec

Data rejestracji: 01.03.2002
Dares w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wybierz Teac'a
Dares jest offline  
Stary 01.09.2002, 22:16   #6
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO KORZYSTANIA Z NASZEJ WYSZUKIWARKI!
Nie będę pisał już więcej o wyszukiwarce (nikt przecież z niej nie korzysta), o FAQ (Majonez nie licho się narobił), o tym, że każdy chwali swoje (nawet LG), NIE, DOSYĆ! Napiszę wprost (a co mi tam...) - kupuj Teac'a. SD to nie problem, zobaczysz, że takich płyt będziesz miał niewiele. W razie czego skorzystasz z "omijacza zabezpieczń" (crax). Trwałość i solidność nagrywarki jest dosyć ważna, a Teac doskonale spełnia te waroonki.
Stary 01.09.2002, 22:16   #7
Bagjo_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.07.2002
Bagjo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja tam polecę ci teaca . dlaczego? poczaj sobie skrót TDK. Trzeszcząca Droga Kopiarka. Ja nie polecam:-D :-D :-D
Stary 01.09.2002, 22:25   #8
Taz40
Forumator

Data rejestracji: 26.02.2002
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Bagjo_ napisa***322;(a)
a ja tam polecę ci teaca . dlaczego? poczaj sobie skrót TDK. Trzeszcząca Droga Kopiarka. Ja nie polecam:-D :-D :-D
Chyba nie wiesz co piszesz bo TDK a szczególnie te nowe to są OEM'y LITEON'a!!!!!
Taz40 jest offline  
Stary 01.09.2002, 22:27   #9
Bagjo_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.07.2002
Bagjo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Taz40 napisa***322;(a)

Chyba nie wiesz co piszesz bo TDK a szczególnie te nowe to są OEM'y LITEON'a!!!!!
wyluzuj diable tasmański:-D
Stary 01.09.2002, 22:30   #10
Dares
Bywalec

Data rejestracji: 01.03.2002
Dares w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wybierz Teac'a. Naprawdę. Miałem spawarkę x24 i zamieniłem ją na x40. Problem wyboru firmy nie istniał. Mógł być tylko jeden ... Teac.
Dares jest offline  
Stary 01.09.2002, 23:18   #11
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO KORZYSTANIA Z NASZEJ WYSZUKIWARKI!
Do Yahola i Zipa(sorry za zmiane rozmiaru), może poprostu dodajcie sobie te teksty do podpisów, Chce się wam co 5 posta wpisywać? A jaka oszczędność klawiatury...

Zip: Fajne logo

Co do nagrywarek: Teac- bo jest najtrwalszy, ja mam 12'tke i jestem zadowolony, czy palenie trwa 7 czy 3 minuty to mi zwis, fakt, że przy 20 płytkach to 60 minut różnicy, ale za to mam gwarancje, że płytki są czytelne. Nagrywarki już wiele szybsze nie będą więc lepiej kupić trwalszą niz potem zmieniać bo padła.

Jak ktoś ma szybką nagrywarke to niech NIE nagrywa tanich płytek płytek na pełnym gazie tylko max 16!!! Potem to jest nie do odczytania(mówie o MMore'ach), ostatnio jakiś kretyn, przepraszam chciałem napisać: świeżo upieczony posiadacz super nagrywarki poczęstował mnie kilkoma takimi tworami.
Stary 03.09.2002, 11:07   #12
TOMMYx
Gość

LG I WSZYTKO JASNE ! 8)

Stary 13.09.2002, 17:06   #13
Anazar
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2002
Anazar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac

Tylko TEAC CD-W540e lub Traxdata o tych samych parametrach (bo to OEM Teac'a)
LG itp. łąmią zabezpieczenia ale po roku będziesz musiał kupić następnego LG jak cię stać co rok zmieniać napęd polecam LG
Anazar jest offline  
Stary 13.09.2002, 17:13   #14
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)

Do Yahola i Zipa(sorry za zmiane rozmiaru), może poprostu dodajcie sobie te teksty do podpisów, Chce się wam co 5 posta wpisywać? A jaka oszczędność klawiatury...

Zip: Fajne logo

Co do nagrywarek: Teac- bo jest najtrwalszy, ja mam 12'tke i jestem zadowolony, czy palenie trwa 7 czy 3 minuty to mi zwis, fakt, że przy 20 płytkach to 60 minut różnicy, ale za to mam gwarancje, że płytki są czytelne. Nagrywarki już wiele szybsze nie będą więc lepiej kupić trwalszą niz potem zmieniać bo padła.

Jak ktoś ma szybką nagrywarke to niech NIE nagrywa tanich płytek płytek na pełnym gazie tylko max 16!!! Potem to jest nie do odczytania(mówie o MMore'ach), ostatnio jakiś kretyn, przepraszam chciałem napisać: świeżo upieczony posiadacz super nagrywarki poczęstował mnie kilkoma takimi tworami.
hhhhhhhmmmmmmmm bas mmore to tanie płytki ok 1zł w media marku i nie ma po nich się co dużo spodziewać. a ja c powiem że miałem szybo nagrać 50 płyt miałem 50 zł akurat i kupiłem je . alle CO wcale się na nich nie zawiodłem . nagrywałem 24x i chodzą jak złoto. Apropo jeśli ktoś używa takich płytek to nie znaczy że jest kretynem
tomgoo jest offline  
Stary 13.09.2002, 18:06   #15
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)

hhhhhhhmmmmmmmm bas mmore to tanie płytki ok 1zł w media marku i nie ma po nich się co dużo spodziewać. a ja c powiem że miałem szybo nagrać 50 płyt miałem 50 zł akurat i kupiłem je . alle CO wcale się na nich nie zawiodłem . nagrywałem 24x i chodzą jak złoto. Apropo jeśli ktoś używa takich płytek to nie znaczy że jest kretynem
Nie mówie, że jak ktos pali na mmorach to jest kretynem, mówię tylko, że są ludzie który kupują sobie nagrywarke i pierwszą płyte w życiu palą na pełnym gazie a pech chce, że jest to mmore i ja mam potem sobie ją odczytać. Takich ludzi nazwałem kretynami, ale może przesadziłem poprostu wynika to z ich niewiedzy a jak ktoś zielony przyczyta na płytce, że można ja spawac np. 40x(a mają nagrywarke, która to potrafi) to palą ją z taką prędkością, a skutki tego są opłakane.

Twoje uprawnienia: