![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2002
![]() |
Nero 5.5.9.0 i Windows XP
Podczas nagrywania płyt pod Windows XP i nero 5.5.9.0 występuje dość niemiły moment, tzn. podczas przeciągania plików do nagrania (nie ważne czy audio czy dane) program przez około 10-15 sekund przestaje reagować i długo się zastanawia. Problem ten występuje tylko wtedy, gdy kopiuję dane z CD. W Windows ME problemu tego nie było a przenoszenie plików następowało w ułamku sekundy.
Dodatkowo zauważyłem, że Windows XP w ogóle u mnie nie czyta tytułów dysków, tzn. jeżeli klikne 2-krotnie na ikonę mój komputer a w którymkolwiek napędzie jest płyta Cd - to ikony CD-romów nie zmieniają się, tzn. są takie jakby płyty nie było w napędzie. Ale po kliknięciu na daną ikonę napędu CD, gdzie znajduje się płyta - wszystko jest OK. Co może być przyczyną? Czy ASPI? W załączniku pokazuje moje ASPI - czy są poprawnie zainstalowane? proszę o pomoc. Moja konfiguracja PC: AMD Athlon 1,2 ghz Primary Master - HDD IBM-ATA 100 Secondary Master - wolny Primary Slave - CDRW Lite-On LTR 24103S Xb04 ATA-33 Secondary Slave - Lg 52x Pio-4 (multiword DMA) DMA - włączone Via 4in1 zainstalowany Wszelkie dostępne łatki dla XP - zainstalowane Autostart - wyłączony Nagrywanie Systemowe - wyłączone |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|