Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2002, 12:11   #16
anka725
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.08.2002
anka725 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiem ze Nero i Feurio! samo sprawdza przy wlozeniu plyty i te predkosci co ich plyta nie potrafi uzyskac sa nie widoczne przy wyborze nagrywania.. CloneCD pewnie tez tak potrafi

LITE-ON LTR-52327S QS0E
NEC ND-3500AG Liggy 2.18
anka725 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.08.2002, 12:37   #17
berry
Bywalec

Data rejestracji: 05.08.2002
berry zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
4.7 to porażka. 4.71 jest już lepsze, ale też często sprawia problemy. Ściągnij ForceASPI, wywal 4.7x i zainstaluj 4.60. Ta wersja jeszcze nigdy i nikogo nie zawiodła.
moglbys mi ją wyslac na maila?
abu@silesianet.pl
berry jest offline  
Stary 11.08.2002, 23:44   #18
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A próbowałeś poszukać na google ? Albo na CDRinfo.pl ? Kiedyś było. Ech, ta dzisiejsza młodzież...
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 12.08.2002, 00:09   #19
berry
Bywalec

Data rejestracji: 05.08.2002
berry zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sorki za klopot i "zasmiecanie" ale niestety z cdrinfo nie moge, bo jakos sie nie wlacza menedzer downloadu, nawet ten z windowsa a gdzie indziej niestety nie znalazlem

prosze jeszcze kogos, kto ma chwilke czasu, o wyslanie mi aspi o numerku 4.60

chyba ze to "forceaspi" jest lepsze dla Win2000....

i jeszcze jedno: po co w ogole są sterowniki ASPI moze to baaaardzo glupie pytanie, ale ja naprawde nie wiem i please for help...
berry jest offline  
Stary 12.08.2002, 00:33   #20
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ForceASPI instaluje ASPI 4.60 na każdym Windowsie.

ASPI to advanced SCSI programming interface. Krótko : to programowy interfejs, przez który programy i system operacyjny komunikują się ze sterownikami urządzeń SCSI. Tyle, że Windows komunikuje się przez ASPI ze wszystkimi napędami SCSI oraz IDE. ASPI wbudowane w win9x jest przestarzałe, a w NT/2k/XP nie ma go w ogóle, stąd problemy.

Jak nie umiesz rozpakować tego, co Ci wysłałem, to tu masz linka do polskiego WinRARa : http://rarlab.com/rar/wrar300pl.exe
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 12.08.2002, 08:59   #21
Leyo
Bywalec

Data rejestracji: 07.05.2002
Leyo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Mam coś takiego od miesiąca. Zachowuje sie bardzo poprawnie, dla mnie (w sumie nowicjusza) zero problemów.
W chwili kupna miałem w ręku LiteOn, 40ka, ale po komentarzu że jest to "jednorazówka" podziękowałem.
Do LG zniechęcił mnie Dragal, PIO4 byłoby dla mnie nie do przeżycia.
Myślę, że TEAC to jest MERCEDES wśród nagrywarek. Zawsze możesz mieć Deawoo, Porsche, Jaguara czy Fiata. W końcu żyjemy w wolnym kraju o gospodarce rynkowej.
Mój "mercedes" pojechał do serwisu po nagraniu dwóch płytek. Szkoda że to jednak nie BMW (jeżdżę siódmy rok i zero problemów, a ma już wiosen 18")
Leyo jest offline  
Stary 27.11.2002, 01:16   #22
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Mam coś takiego od miesiąca. Zachowuje sie bardzo poprawnie, dla mnie (w sumie nowicjusza) zero problemów.
W chwili kupna miałem w ręku LiteOn, 40ka, ale po komentarzu że jest to "jednorazówka" podziękowałem.
Do LG zniechęcił mnie Dragal, PIO4 byłoby dla mnie nie do przeżycia.
Myślę, że TEAC to jest MERCEDES wśród nagrywarek. Zawsze możesz mieć Deawoo, Porsche, Jaguara czy Fiata. W końcu żyjemy w wolnym kraju o gospodarce rynkowej.
co sie tak do mnie przyssales zrobilem Ci cos? Czy masz cos do tresci jakie prezentuje?
Stary 27.11.2002, 08:12   #23
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Potwierdzam dobrą (moją) opinię o TEACu. Wypaliłem ponad 100 płytek (co prawda żaden wynik) i zero problemów.
Relatywnie chyba stwierdzicie, że na TEACa na tym formum jest bardzo mało narzekań a % użytkowników spory. Parę złotych więcej a problemów dużo mniej.
P.S. Wczoraj padł mi programator do zmywarki Whirpool, gdyby była to zmywarka LG - to uznałbym to za uwzględnione w cenie. Ale Whirpool i to Made in Germany? Może ktoś zna adres gdzie takie rzeczy naprawiają albo skupują do naprawy? Cena nowego programarora zabolała mnie - miałbym za to dwa najnowsze modele nagrywarek LG! a tak mam tylko spokój w domu (żona już nie pyskuje, że u mamusi nie musiała zmywać).
Pozdrawiam Cię DRAGAL! Jednak udało nam się Ciebie "wykurzyć z nory" i to napewno Ty: na hasło LG reagujesz jak dawniej. 8)
esem jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: