Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.12.2004, 19:36   #1
treso
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.11.2004
treso w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Co jeszcze może blokować overburning?

Mam nero 6.3.1.25 i nagrywarkę która na pewno obsługuje overburning (SONY DVD RW DW-D22A). W ustawieniach nero zaznaczyłem overburning w trybie DAO i cd i dvd a jednak jak wypalam płytkę i jest potrzebne wiecej miejsca wyskakuje oczywiście informacja że płytka jest za mała. Normalnie przecież powinno wyskoczyć tylko ostrzeżenie że jest za mało miejsca i dalej o możliwości overburningu a tu wielka D...! Co jeszcze powinienem sprawdzić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
treso jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.12.2004, 20:02   #2
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez treso
Mam nero 6.3.1.25 i nagrywarkę która na pewno obsługuje overburning (SONY DVD RW DW-D22A). W ustawieniach nero zaznaczyłem overburning w trybie DAO i cd i dvd a jednak jak wypalam płytkę i jest potrzebne wiecej miejsca wyskakuje oczywiście informacja że płytka jest za mała. Normalnie przecież powinno wyskoczyć tylko ostrzeżenie że jest za mało miejsca i dalej o możliwości overburningu a tu wielka D...! Co jeszcze powinienem sprawdzić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
W oknie ZAPIS- metoda zapisu ustaw Disc-At-Once/96
Powinno być OK
peterka jest offline  
Stary 21.12.2004, 21:28   #3
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
I oczywiście nie może to być płytka multisesyjna.
Ale przecież to wszystko jest w przyklejonym topicu.
Stary 21.12.2004, 21:59   #4
treso
Nowy na forum

dzięki za odpowiedż ale przecież specjalnie napisałem Peterko że ustawiłem overburning w trybie DAO. Nie używam płytki multisesyjnej. Ale poza tym panie Wawelski płytki multisesyjne również nadają się do overburningu. Ta wersja nero ma trochę inne ustawienia, prawie nic nie trzeba ustawiac. Może ktoś ma ta sama i odpowie mi na moje pytanie?
treso jest offline  
Stary 22.12.2004, 08:35   #5
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zainstaluj 6.6.0.3, były juz zgłaszane problemy z nadpalanką we wcześniejszych wersjach nero.
Stary 22.12.2004, 09:36   #6
treso
Nowy na forum

wielkie dzięki zaraz ściągam!
treso jest offline  
Stary 22.12.2004, 18:19   #7
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez treso
płytki multisesyjne również nadają się do overburningu.
Sorki, racja.
Stary 22.12.2004, 22:43   #8
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W Nero 6603 aby owerburning działał moszę ustawić DAO/96 przy samym DAO wywala komunikat że nie można nagrać płyty,za mało miejsca czy coś w tym stylu.Jak przestawiłem na DAO/96 wszystko idzie OK
peterka jest offline  
Stary 22.12.2004, 23:20   #9
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez peterka
W Nero 6603 aby owerburning działał moszę ustawić DAO/96 przy samym DAO wywala komunikat że nie można nagrać płyty,za mało miejsca czy coś w tym stylu.Jak przestawiłem na DAO/96 wszystko idzie OK
W tej wersji nero nie ma juz opcji zapisu DAO/96. Przynajmniej ja tak mam u siebie. To bylo w wersjach 6.3.x.x ale sie skonczylo.
Stary 22.12.2004, 23:26   #10
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
W tej wersji nero nie ma juz opcji zapisu DAO/96. Przynajmniej ja tak mam u siebie. To bylo w wersjach 6.3.x.x ale sie skonczylo.
grzeniu ...
mam 6.6.0.3 i mam tryb zapisu Disc-At-Once/96
Stary 22.12.2004, 23:49   #11
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
grzeniu ...
mam 6.6.0.3 i mam tryb zapisu Disc-At-Once/96
No a ja nie mam....w takim razie musze pomyslec dlaczego. Cos na rzeczy jest, bo w multisesji tez nie mam do wyboru DAO, tylko TAO bez mozliwosci zmiany tego. Mam juz pewne podejrzenia. 8 )
THX za info.

Edit: Sytuacja opanowana. Akurat do tej pory nie mialem potrzeby uzywac tego co nie dzialalo jak trzeba, no i zylem w niewiedzy.

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 23.12.2004 o godz. 16:07
grzeniu jest offline  
Stary 23.12.2004, 12:17   #12
sight
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.11.2004
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
do overburning wystarczy włączyć
1. opcje w nero (przepalenie cd w trybie disc....) zaznaczyc
2. over włańcza sie tylko metodzie zapisu Disc-At-Once

Twoje uprawnienia: