![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Gwarancja LG
Czy to prawda że jak skopie ci się Spawara LG to idziesz do serwisu i oni w ciągu 48 godzin wymieniają ci towar na nowy ?!?!?!?!
Przynajmniej tak pisze na oficjalnej stronie www.lge.pl Ale jak to ma się w praktyce. Pytam się ponieważ jutro oddaje nagryware na gwarancje i chciałbym ją jeszcze tego samego dnia dostać 8) |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
nie wiem jak jest w praktyce /zreszta nikt chyba tego nie wie- to rzecz losowa/, ale teorie potwierdzam. moj znajomy sprzedawca ze sklepu komputerowego to potwierdza
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Naprawde nikt niewie jak to jest z tym serwisem w praktyce ?!?!
|
![]() |
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Według różnych opinii LG ma dobry serwis techniczny, chociaż chyba w ciągu 48 godzin to sprzętu nie zdążą wymienić.
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Sprzedaje troche sprzetu LG (choc staram sie jak najmniej, bo dosc wadliwe robia CDRomy) W moim przypadku daje klientowi oryginalna gwarancje LG. A jesli chce przezemnie naprawiac to trwa to ok 2-3 tygodni (tyle sprzet siedzi w serwisie OPtimusa i musze prosic ze klienci mnie mecza) Jak jest jak sie zglasza do LG to niewiem..
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Z tym sie zgodze, gdyby nie to za sa zawsze w hurtowni ( w odroznieniu od innych firm) to bym ich wcale nie sprzedawal. LG byly niezle ale od modelu x40 to juz nie to niestety i za czesto padaja miesiac, dwa po gwarancji
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Żaden z moich znajomych nie miał problemów z serwisem LG. Oni po prostu wyjmują kolejny karton spawarek i dają Ci nową "cegiełkę" (wersje OEM). A co do jakości, to wczesne wersje CD-ROM i spawarek 52x naprawdę są do niczego. Same fajerwerki i odłamki :-D
|
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Czyli jak mój napęd poszedł na serwis ( Sklep w którym kupiłem CD-RW ma 14 dni na dostarczenie napędu do Centralnego serwisu który mieści się w Warszawie) to oni wymieniają mi padnięte urządzenie na spraawne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Co do serwisu to prawda szybko się załatwia takie sprawy. Jak jest na gwarancji to nowy, a jak nie to wtedy sie naprawia.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Czyli jednak to prawda ?? Że napęd NA GWARANCJII jest wymieniany automatycznie na nowy ?? W moim przypadku oddawany był LG 24x Czy wymienią mi na ten sam model czy wyższy !?!?!?!?
|
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Tak, zwykle wymieniają. Szczegóły: mojemu wujaszkowi wymieniali cd-romik już trzy razy na nowy, a kumplowi dwa razy nagrywarkę. Ten ostatni miał (z tego co pamiętam) 8522B, ten strasznie felerny model. W pewnym momencie wkurzył się i za dopłatą wymienił na inny. Ale to zawsze zależy od ludzi, którzy siedzą w serwisie. Ale jest to możliwe.
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
jeszcze jedno - to dzialo sie w zeszlym miesiacu.
|
![]() |
![]() |
|
|