![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
jak robić płytę audio z .....
Zamierzam dopiero kupić nagrywarkę i chciałbym od podstaw poczytać jak zrobić płytę audio z :
1. Innej płyty audio 2. z plików mp3 3. z plików wav Ponadto chciałbym dowiedzieć się jakie możliwosci w tym zakresie oferuje windows xp he oraz jakie są polecane programy. Wyczytałem sporo już na www.cdrinfo.pl ale niektóre zagadnienia są dla mnie zbyt skomplikowane i brakuje moim zdaniem samych podstaw. Wiem, że dla innych (posiadających nagrywarki od kilku lat) pytanie jest zbyt proste ale ..... ja nie wiem - a chciałbym wiedzieć przed dokonaniem zakupu.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Najpierw kup nagrywarke zapoznasz sie z programem do nagrywania i potem mozesz jakiekolwiek pytania na ten temat dawac. Co ci z tego ze ci ktos wytlumaczy jak nie znasz programu do nagrywania.
#3 | |
pietrek
![]() |
Cytat:
czytałem też Wasze wypowiedzi na temat trwałości nagrywarek. Wszystko wskazuje, że wytrzymują do 1000 płytek. Planuję kupić Plextora PXW-4012 TA IDE lub jakąś nowszą Yamaha. Czy w tym temacie ktoś coś poradzi? Do tej pory instalowałem w zasadzie tylko windowsa i office z CD-ROM więc doświadczenie nie jest moją mocną stroną.
![]() |
#4 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jezeli zalezy ci na jakosci to kup Plextora, bo yamahy zeszly na psy ze tak powiem.
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
albo Teac'a 40x
|
![]() |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... kup sobie książkę kolegi forumowicza Bartka Danowskiego "ABC nagrywania płyt CD" wyd. Helion ,na początek bardzo dobra lektura.
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
kup Plextora
Moja wypowiedź jest w 100% stronnicza ponieważ sam mam PLEXTORA PW2410TA - bardzo, ale to bardzo ładnie przegrywa płytki AUDIO. Jest to też oczywuiście kwestia softu.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Ja osobiście powiem tak:
Za czasów kiedy kupiłem sobie nagre nie wchodziłem na forum. Nie czytałem nic na temat nagrywania i nie pytałem znajomych. Koledzy po fachu, pomyślcie! Czy nie lepsza jest metoda prób i błędów np. na CDRW, żeby nie stracić CDR. Nagrywać płyty nauczysz się nagrywając je! Wtedy docenia sie to czego się dokonało ;-) I więcej z tego radości. Miłej zabawy ;-) Pozdrowienia dla młodych palaczy!!!
#9 |
pietrek
![]() |
Tak, wszyscy mają moim zdaniem rację ale ..... może jakiś link do poczytania w wolnej chwili.... Zawsze to zwiększa iloraz inteligencji lub odwrotnie - jestem gotowy zaryzykować. Dajcie coś na www do poczytania.
#10 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to moze zacznij od poczytania o nero
![]() http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/nerobur.php3 Po prawej stronie masz opis programu albo plik z opisem do pobrania. Tak jak ci radza koledzy powyzej - kup sprzet, zainstaluj soft i pocwicz na zywo, oczywiscie na poczatek kup kilka cdrw zeby straty nie byly zbyt duze. ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
pietrek
![]() |
to tak zrobię - dzięki za podpowiedzi.
![]()
#12 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Jedyną informacją jaką podaje zazwyczaj producent to tzw. wartość "MTBF", która oscyluje w granicach 50000-80000 godzin. Ale radziłbym, nim wyciągniesz jakieś wnioski, zapoznać sie ze specyfikacją "MTBF" (czyli tym co ona określa, przy jakich założeniach i jak dokonywane są te pomiary). Pamiętaj jednak że jest to zawsze tylko wartość szacunkowa. Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 17.07.2002 o godz. 16:22 |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
pietrek
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#14 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() ![]() a Ty nie doczytałeś co to jes MTBF i jak się to liczy ![]() pozdro
![]() |
#15 | |
pietrek
![]() |
Cytat:
Średni czas bezawaryjnej pracy. Umiem czytać ! tylko nie zawsze wiem gdzie ![]()
![]() |
|
|