![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
DMA
Uaktywnij wykrywanie napędów w biosie najlepiej ustaw na AUTO jezeli którys z napedow nadal będzie w PIO to odinstaluj go (Panel sterowania>System >sprzet itd.)a nastepnie włacz wykrywanie nowych urządzen powinno wszystko działać. acha czy dysk pracuje w ULTRA-DMATryb 5? oczywiście włącz autowykrywanie trybu pracy,i jeszcze czy napędy masz połączone jedną taśmą? 33 czy66
?
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2002
![]() |
Re: DMA
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
dma
czy bios wykrywa napędy przy postach
|
|
#19 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Re: dma
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Re: DMA
Cytat:
mialem ten problem 20 minut zajęło mi zrobienie jak ma plytę na chipsecie via najpierw hyperion i jak każe reset trzeba wziąć no potem użyć ide filter i to wszystko znam przypadki że w2k xp zatrzymywal się na blue screenie z napisem ntdll wtedy f8 ostatnia znana albo debugowanie
|
|
|
#21 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
panowie szukacie dziury w calym !!. Jezeli napedy pracuja w multi word dma to znaczy ze system potrafi ustawic napedy w tryb DMA tylko ze jeden z napedow nie jest przystosowany (zbudowany fizyczne) do takiego tybu pracy. Dlatego tez system ustawia maksymalny (najszybszy) tryb pracy dla najwolniejszego napedu (nie mylic z predkoscia odczytu). Dlatego tez nawet jak sie bedziecie mocna starac to nic nie wymyslicie (madrego).
PS. mulit word dma jest duuuuuuzzzzzzooooo lepsze od PIO-4. wiec czasem nie ustawiaj tak napedow zeby pracowaly w pio-4 bo to to juz by bylo chore!!!. czysty tryb DMA uzyskasz tylko wtedy gdzy wszystkie napedy podpiete na jednym kanale beda potrafily pracowac w tym trybie. Dlatego jak sie juz tak uparles na to DMA to zmien naped^_^ (ten ktory nie potrafi pracowac w dma - najprowdopodobniej LG).
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S Ostatnio zmieniany przez Zeus : 03.03.2003 o godz. 10:30 |
|
|
|
|
#22 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Re: Re: Re: Re: Ultra DMA
Cytat:
|
|
|
|
#23 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Re: Ultra DMA
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Nowy na forum
![]() |
Re
Dzięki za wszystkie rady i sugestje, najprawdopodobniej jest tak jak pisze Zeus bo nie mam tego UDMA również gdy LG jest jako jedyny napęd (master) na oddzilnej taśmie. Co do flashu Biosu to jest mały problem z programem NTI CD Maker v6 Platinium. Po flshu nie rozpoznaje napędu
ale obraz płyty w Clone CD nagrywa się w 2min47sek. I jeszcze pytanie z kąd zassać Bios w wersji 2.03 bo ja mam inny.
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Re: Re
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/prz...obki-lg48.php3 Według tego działałem. Tam wszystko jest do pobrania. Jak mówiłem zrobiłem to po tym jak nagrywara mi padła gdy chccialem z nij zrobić 8520B. Przed tym zabiegiem nie było możliwe UDMA teraz jest.
|
![]() |
|
|