![]() |
Re: Re
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/prz...obki-lg48.php3 Według tego działałem. Tam wszystko jest do pobrania. Jak mówiłem zrobiłem to po tym jak nagrywara mi padła gdy chccialem z nij zrobić 8520B. Przed tym zabiegiem nie było możliwe UDMA teraz jest. |
Re
Dzięki za wszystkie rady i sugestje, najprawdopodobniej jest tak jak pisze Zeus bo nie mam tego UDMA również gdy LG jest jako jedyny napęd (master) na oddzilnej taśmie. Co do flashu Biosu to jest mały problem z programem NTI CD Maker v6 Platinium. Po flshu nie rozpoznaje napędu:( ale obraz płyty w Clone CD nagrywa się w 2min47sek. I jeszcze pytanie z kąd zassać Bios w wersji 2.03 bo ja mam inny.
|
Re: Ultra DMA
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Ultra DMA
Cytat:
|
panowie szukacie dziury w calym !!. Jezeli napedy pracuja w multi word dma to znaczy ze system potrafi ustawic napedy w tryb DMA tylko ze jeden z napedow nie jest przystosowany (zbudowany fizyczne) do takiego tybu pracy. Dlatego tez system ustawia maksymalny (najszybszy) tryb pracy dla najwolniejszego napedu (nie mylic z predkoscia odczytu). Dlatego tez nawet jak sie bedziecie mocna starac to nic nie wymyslicie (madrego).
PS. mulit word dma jest duuuuuuzzzzzzooooo lepsze od PIO-4. wiec czasem nie ustawiaj tak napedow zeby pracowaly w pio-4 bo to to juz by bylo chore!!!. czysty tryb DMA uzyskasz tylko wtedy gdzy wszystkie napedy podpiete na jednym kanale beda potrafily pracowac w tym trybie. Dlatego jak sie juz tak uparles na to DMA to zmien naped^_^ (ten ktory nie potrafi pracowac w dma - najprowdopodobniej LG). |
Re: DMA
Cytat:
|
Re: dma
Cytat:
|
dma
czy bios wykrywa napędy przy postach
|
Re: DMA
Cytat:
|
DMA
Uaktywnij wykrywanie napędów w biosie najlepiej ustaw na AUTO jezeli którys z napedow nadal będzie w PIO to odinstaluj go (Panel sterowania>System >sprzet itd.)a nastepnie włacz wykrywanie nowych urządzen powinno wszystko działać. acha czy dysk pracuje w ULTRA-DMATryb 5? oczywiście włącz autowykrywanie trybu pracy,i jeszcze czy napędy masz połączone jedną taśmą? 33 czy66????
|
Re: pio
Cytat:
|
pio
napisz jaki masz system miwłem podobny problem i dalo sie go rozwiązać
|
Re: Re: Re: Re
Cytat:
|
Re: Re: Re
Cytat: