![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
![]()
Kilka dni temu zainstalowalem win xp prof. dzisiaj wypalalem plytke w muliti i bylo wszystko OK. Pozniej jak probowalem skopiowac jakies CD (opcja Copy CD) to wyskakiwal mi bląd !!! 3 razy pod rząd tak miałem i nic sie nie da skopiowac. Zmniejszyłem predk. nagrywania z 8 na 6 i jest to samo
![]() nie wiem czego to wina, NERO 5582, LG 8080B - 4/8/32, WinXP Prof. Ostatnio zmieniany przez no13 : 07.08.2002 o godz. 23:40 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Napisz troche wiecej szczegółów czy ty kopiujesz w locie? Jak masz podpiete napędy?
Pomimo wszystko sprawdź: 1. Sterowniki 4in1 jeżeli masz płytę opartą na VIA 2. DMA 3. Sterowniki ASPI do XP |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
Pomimo wszystko sprawdź:
> 1. Sterowniki 4in1 jeżeli masz płytę opartą na VIA Mam ECS K7S5a na sisie 2. DMA > tu tez nie wiem > 3. Sterowniki ASPI do XP nie wiem, w 98se nic nie musialeminstalowac dodatkowego bo bylo OK Cd nie kopiuje w locie, najpierw na hdd. Mam tylko jeden czytnik i jest nim nagrywarka. Nagrywarka jest podpieta do jednej tasmy i nic oprocz nagr. nie ma na tej tasmie. Hdd oddzielnie do drugiej. |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
DMA - (Direct Memory Access) Bezpośredni dostęp do pamięci
Prawym przyciskiem myszy na "Mój komputer"-->Właściwości-->Sprzęt-->Menadżer urządzeń-->Kontrolery IDE ATA/ATAPI-->Pomocniczy kanał IDE-->Ustawienia zawansowane. Tam włącz "DMA jeżeli dostępne". Powinien ci sie po restarci pojawic bierzacy tryb "Muli-word DMA tryb 2" Drivery aspi trzeba zainstalować do XP są one tu: http://download.adaptec.com/software.../aspi_v471.exe |
![]() |
![]() |
|
|