Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.01.2002, 22:13   #1
ALGI
Gość
 
Posty: n/a
Update Firmware w TEAC W54E z 1.1B

Po pierwsze - czy ta nagrywarka pali CD-RW 700MB?
Bo mi stwierdzila ze "media is not rewritable" i traktowala jak zwykly CDR

Po drugie - czy istnieje update firmware dla tej nagrywarki z 1.1B -> 1.1Y i co to daje (czy np. daje palenie CDRW 700MB?)

Na stronie TEAC'a jest tylko dla 1.0A/B/X -> 1.1Y
Tu na CDRinfo jest niby update dla 1.1B->1.1Y ale jest identyczny jak ten dla 1.0... zarowno w komentarzu (This program is exclusively for the CD-W54E with a firmware revision 1.0A.
Note that this program cannot be used for the CD-W54E with a firmware revision other than 1.0A/1.0X/1.1B.)

jak i porownujac pliki binarnie.


Po trzecie albo jest blad w komantarzu albo ja go nie rozumiem:

This program is exclusively for the CD-W54E with a firmware revision 1.0A.

Czyli tylko dla napedow z 1.0A.

...a potem...(podkreslenia moje)

Note that this program _cannot_ be used for the CD-W54E with a firmware
revision _other_ than 1.0A/1.0X/_1.1B._

..... czyli sugeruje ze nie mozna z innymi niz wymienione....
Drugie zdanie zaprzecza pierwszemu bo tam ze tylko dla 1.0A a tutaj ze nie wolno z innymi niz 1.0A/1.0X/1.1B (czyli z tymi wolno niby)

Ja juz sam nie wiem :-/

Czy ktos robil update firmware w tym napedzie z 1.1B->1.1Y ? Prosze o kontakt na maila..... algi@astercity.net
 

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.01.2002, 19:16   #2
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Majonez
 
Data rejestracji: 05.12.2000
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,774
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mozesz upgradowac wejdz na glowna cdrinfo i sciagnij 1.1y nie patrz ze takie same ja tak zrobilem i wszystko ok nagrywara bangla za***iscie
__________________
M a j o n e z

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 26.01.2002, 19:17   #3
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Majonez
 
Data rejestracji: 05.12.2000
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,774
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
aha i 700 rw pali jak chce nie wiem jak bylo pod starym biosem bo upgradowalem prawie od razu
nagrywam na 700rw verbatima i wszystko ok
__________________
M a j o n e z

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 26.01.2002, 19:20   #4
ALGI
Gość
 
Posty: n/a
TNX

A nie wiesz co daje ten upgrade z 1.1B na 1.1Y ?
Czy np. pali 700MB CDRW ?
Czy cos jeszcze?
 
Stary 27.01.2002, 01:07   #5
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Majonez
 
Data rejestracji: 05.12.2000
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,774
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no wiec pisze wlasnie ze pali mi na verbatimach 700 cdrw
a co wiecej w historii naryli ze pare bagow usuneli czy jakos tak wiecej informacji na stronie teac
http://www.teac.de
__________________
M a j o n e z

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 27.01.2002, 14:42   #6
bennyone
Niedzielny Palacz
 
Avatar użytkownika bennyone
 
Data rejestracji: 16.10.2001
Lokalizacja: Gorzow
Posty: 353
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
taaa jest to chyba najmniej klopotliwa nagrywarka ever no teac ogolnie jest good
ale zeby nie win2k i teacx40 ehhh off topic
oczywiscie w wypadku tej cdrw update biosa moze dac tylko wiele dobrego )) baw sie z nia dobrze jest za***ista
tylko uwazaj na werseje biosa czytaj uwaznie zebys nie spapral
bennyone jest offline  
Stary 28.01.2002, 16:42   #7
ALGI
Gość
 
Posty: n/a
Cholera jasna! Zrobilem upgrade tego firmware do 1.1Y i nadal nie widzi CDRW TDK 700MB jako CDRW tylko jako CD-Recodable (

Czy da sie z tym cos zrobic
 
Stary 28.01.2002, 21:15   #8
bennyone
Niedzielny Palacz
 
Avatar użytkownika bennyone
 
Data rejestracji: 16.10.2001
Lokalizacja: Gorzow
Posty: 353
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
opisz system swoj dokladniej potestoj odlacz nagryware podlacz jako inny kanal ide moze zworkami sie pobaw noooo pokombinuj sprawdz wszystko nawet najbardziej nielogiczne tematy.....
bennyone jest offline  
Stary 28.01.2002, 22:03   #9
ALGI
Gość
 
Posty: n/a
A wiec tak:
komp celer333@416 na plycie BXowej /256RAM
nagrywarka (Teac W54E 1.1B po update firmware do 1.1Y) podpieta z dyskiem Seagate 2,5GBna drugim kanale (nagrywarka jako master)
Pierwszy kanal - IBM 40GB + CD-ROM
System WinXP Prof
Wszystkie inne plyty (CDR 650/700MB i CDRW ~175/650MB) pali bez problemu

Tutaj po prostu plyte CDRW 700MB widzi jako zwykle 700MB CDR
(probowalem Nero/EasyCD/CDMate)

Wydaje mi sie ze konfiguracje z zworkami i tasmami raczej nic nie dadza aczkolwiek po sesji pokombinuje troche...
 
Stary 29.01.2002, 00:19   #10
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Majonez
 
Data rejestracji: 05.12.2000
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,774
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a napisz nam co to za plytka jakiej firmy i czy juz uzywana bo moze cos kopnieta plytka rw a nie nagrywara
a i moze spruboj takie cos :
-gdzies na cdrinfo jest programik do kasowania plyt rw ktore z roznych wzgledow nie chca sie kaasowac pod innymi programami nie pamietam jak sie nazywa ale poszukaj i zawalcz nim
-odepnij ten dysk i zostaw sama nagryware to powinno wyelimonowac wszelkie niezgodnosci niech bedzie sama na tasmie
-jesli mozesz to pojdz z nagrywara do kumpla ktory ma clkiem inny sprzet i tam sprawdz i nagrywa czym innym
-jak to nie pomoze to moze faktycznie masz trzasnieta wypalarke :_(
__________________
M a j o n e z

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 29.01.2002, 07:37   #11
ALGI
Gość
 
Posty: n/a
Plytki dotychczas dwie probowalem:
1. uzywana - TDK CDRW 700MB do x4 (chcialem skasowac)
2. nowa czysta - TDK CDRW 700MB HIGHSPEED x4-x10 (pewnie da sie nagrac bo widzi jako CDR)

co do jazd i kombinowania z kablami - bede mieszal pod koniec tygodnia jak mi sie egzaminy skoncza...

A myslalem ze to ver. 1.1B firmware'u a tu na 1.1Y tyz nie pali
 
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.