Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.05.2003, 18:56   #11
crackmanboy
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2003
crackmanboy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
puch napisa***322;(a)
A LG na nalepce na napędzie drukuje, obok modelu, numeru seryjnego, itd. także datę produkcji (jawnie, nie żadnym kodem) oraz wersję fabrycznie wgranego biosu. Nie chciałbym się o tym osobiście przekonywać, ale ciekaw jestem, jak zareagowałby serwis, gdyby zanieść nagrywarkę z wgranym nowszym biosem ale z uszkodzeniem zupełnie z tym niezwiązanym? Czepialiby się czy nie?

W instrukcji upgrade'u biosu LG pisze wyraźnie, że NIEUDANA operacja uaktualnienia biosu unieważnia gwarancję. Nie piszą nic o tym, że uaktualnienie biosu jako takie anuluje gwarancję.
Ciekaw jestem zatem, czy serwis, by wymówić się od odpowiedzialności, na wszelki wypadek nie zwalałby wszelkiego rodzaju awarii na wgranie nowego biosu?

Może ktoś ma jakieś doświadczenia? (Sam jakoś nie mam ochoty na takowe!)
warunki gwarancji masz jasno opisane w instrukcji, jezeli ich nie złamałes nie ma podstaw do uniewaznienia gwarancji wejdz na stronke www.lge.com wypierz jezyk polski i support sa tam biosy i wyraźnie pisze ,że tylko nieudana operacja zabiera gwarancje....
Rambus 256 PC-1066
LiteOn 48246S@52246S
LG GCE 8520B
Radeon 9700 PRO 128 DDR FIC
HDD Maxtor 6Y080PO 80 Gb 8 Mb cache
itd...
crackmanboy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: