Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 25.12.2003, 00:55   #1
KiNDer
Bywalec

Data rejestracji: 25.12.2003
KiNDer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyszczenie nagrywarki i nie tylko..

No to tak witam wszystkich Wesołych Świąt i wogole

Mam Teaca nie wiem dokładnie jakiego.. 24x10x40 tak mi się wydaje..2 lata temu kupiony, non stop używany do odtwarzania Cdkow i czasem do nagrywania.

I cos ostatnio odmawia posluszenstwa bidulek. Poprostu nie czyta wszystkich plyt, albo wogole ale za ktoryms razem i to czesto po ich dokladnym przetarciu jakąs szmatka(pidżamka, koszulka

Problem jest w tym, ze nie wiem czym czyścic. Juz naczytalem sie tyle tematow. W kazdym mowią co innego. W jednym, ze najlepiej plytka czyszcząca, bo latwo mozna samemu czysczach szmatka naruszyc ukł. optyczny. Inni mowia ze wystarczy zwykly patyczek z wata nasączony alkoholem(ktos proponowal wódke^^). Inni ze to moze popusc soczewke. Inni zas ze plyty czyszczace rysuja soczewke. Inni ze najlepiej sprezone powietrze, a w jakiejs instrukcji wyczytalem ze nie wolno...ohh.

Powiedzcie CZYM W KONCU CZYŚCIC. Zeby nie wydac majątku na srodki czyszczace. Tak do 20 zł góra.

Pozdrowienia i nie zamykajcie tego tematu odrazu ^^

Edit: AAA i jeszcze cos. Nagrałem dane na CDRW ide do kolezanki, ktora pomimo usilnych prob nie moze skopiowac ich na swoj dysk, bo wyskakuje blad odczytu. Czyzby tez miala zabrudzona soczewkę?

Ostatnio zmieniany przez KiNDer : 25.12.2003 o godz. 01:00
KiNDer jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: