![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2002
![]() |
will not play on PC/MAC
ej, no w ogole mam w domu plyte audio, oczywiscie oryginal (lauryn hill - MTV unplugged 2.0), ktorej nie widzi komputer, po prostu pisze wloz dysk do stacji itp. czy jest jakas mozliwosc dostania sie do tych plikow celem ich zripowania?
pozdrawiam i z gory thx za odpowiedz main |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
Re: will not play on PC/MAC
Cytat:
buhahaha odpal clona xxl i powinno byc po sprawie8) 8)
![]() |
#3 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
clony xxl nic nie pomoże
main zajżyj na główną i poszukaj w newsach o tym zabezpieczeniu . ompy nie mogą tego odczytać. to sie robiło jakoś tak znajdowało się na płycie ostatnią scieżke i robiło się kreske mazakiem na końcu czy jakoś tak . Dokładniejszy opis w newsach cdrinfo. |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cześć,
Chyba masz do czynienia z płytką zabezpieczoną Key2Audio.Aby ją skopiować można użyć w tym celu "sztuczki" z markerem.Jest jednak pewna lista napędów ktore bez problemu potrafią odzczytać taką płytke bez problemu. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#5 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
pofatygowałem sie i sciągnołem ci opis z głównej
![]() Coraz częściej można się nadziać w sklepie na płyty zabezpieczone tak, że nie dają się odtwarzać w komputerowych napędach. Po komunikacie, że nie ma płyty w czytniku, do którego ją przed chwilą włożyliśmy zgrzytając zębami oglądamy okładkę i widzimy po pierwsze brak logo Compact Disc Digital Audio, a po drugie, że płyta zabezpieczona jest za pomocą Key2Audio (innymi rodzajami zabezpieczeń nie będziemy się w tej chwili zajmować). Ponieważ wszystkie porady na temat obejścia tego zabezpieczenia zaczynające się od słów "Kup nagrywarkę firmy X, która takie płyty czyta..." są w naszym przypadku bezużyteczne, bo mamy to, co mamy - zastanawiamy się głęboko, czy nie da się inaczej. Ponieważ to zabezpieczenie polega na dodaniu jednej czy dwóch sesji z uszkodzonymi danymi do normalnej płyty audio, a czytnik komputerowy czyta najpierw dane, więc próbując odczytać ich specjalnie spreparowany zestaw gubi się i może doprowadzić do zawieszenia systemu. W związku z tym sprawdźmy co się stanie gdy te uszkodzone dane wyeliminujemy. Przy silnym świetle delikatnie zamalowujemy czarnym pisakiem ostatnią, zewnętrzną, najcieńszą ścieżkę. I po kilku próbach ostatnia płyta zespołu Nightwish zaczęła grać bez problemów na wszystkich napędach, które do tej pory jej nie widziały... ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
zdradzę wam pewien sekret...
dotyczy to posiadaczy liteonów... jeżeli chcecie dostać się do k2a to musicie zmienic bios w waszych litkach na ten od traxdaty x48, no i zmienić aspi na 4.60 biosu tu nie zapodam - dałem go już raz na forum, wysilcie się a znajdziecie
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
sądze że wszyscy którzy mówią o k2a są w błędzie albo częsciowo zbaczają z drogi
ja sam sprawdziłem i jakoś nie podoba mi się że lauryn jest zabezpieczona k2a sądzę że to jest cactus 300
#8 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
oneeye nie odgrzebuj starych spraw. Chuba lubujesz się w starych, zapominianych dyskusjach.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2002
![]() |
Re: will not play on PC/MAC
Cytat:
![]() Przetestowane juz na kilkudziesieciu plytach z tym dziadostwem ![]() Nie baw sie markerami. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Silent Hunter ;)
![]() |
--=BebeK=-- popatrz sobie kiedy main napisał ten post i widzisz że więcej się już nie pojawił.
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Cytat:
a może są jeszcze osoby które tego nie potrafia nie uważasz thanatos poza tym szukając nie natrafiłem na konkretnego faqa dementujacego istnienie k2a to się wtrącam ze swoim wątkiem i nikomu krzywda sie nie dzieje a jak nie chcesz czytac to nie czytaj pozdrowienia
![]() |
#12 | |
Silent Hunter ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|