![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2005
![]() |
windows nie widzi cd-romów
Mam problem. Nagle zniknęły mi napędy ( mam 2 - nagrywarkę i dvd) z 'mój komputer'. To było niedługo po formacie. Na początku wszystko było ok, a tu nagle po restarcie zniknęły. Zaglądam do menedżera urządzeń, a tam ikonki z wykrzyknikami , a we wlaściwościach napisane:
"System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)" Zainstalowałem nowe sterowniki do płyty głównej i znikły wykrzykniki z menadżera urządzeń (pisze, że działa poprawnie), ale dalej nie pokazuje napędów. windows xp. odinstalowanie i ponowna instalacja napędów nie skutkuje. Zrobiłem drugiego formata, ale stało się to samo. Wszystko jest podłączone dokładnie. BIOS wykrywa cd-romy. Instalowałem stery ASPI, ale nic nie dało. Co ciakawe, już wcześniej tak miałem, ale po dość długim czasie cd-romy wreszcie się pojawiły - nie wiem dlaczego. i od tego momentu było wszytko ok. Teraz robiłem znów formata i tak jak wcześniej nie wykrywa mi napędów. Oba to LG. Szukałem w FAQ, ale tamte rozwiązania nie skutkują. pomocy! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|