![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2002
![]() |
!!! WOLNE NAGRYWANIE !!!
Po zmianie płyty i reszty na Epox'a 8KHA+(266A) strasznie zwolniło nagrywanie.
Miałem nagrywarke 16x10x40 Teac i na poprzednim kompie (Via133+Duron+256SDR) nagrywała poniżej 6min, na nowym prawie 10min. Zmieniłem ostatnio na Teac 40x12x48 i nadal ta sama prędkość (10min). Cały czas skacze ( spada do 7%) bufor z nagrywarki (w Nero 5.5.8.1). Nagrywarke mam na osobnej tasiemce. HDD z CD razem. Tak miałem w poprzednim kompie i wszystko było OK. Dzieje się tak niezależnie od tego czy nagrywam z HDD czy z CD. Podmieniłem już plik WNASPI na nowszy i troche pomogło, ale niewiele - nadal bufor spada zaraz po napełnieniu (przy 24speed) i prędkość nie jest zachwycająca. Ramu mam 256, XP1700, Baracuda IV 80GB, Teac 40, wszystkie tasiemki ATA 100, system WinXP_PL, bios dobrze skonfigurowany, reszta chyba nie ma znaczenia. Tryby DMA włączone dla wszystkuch użądzeń. Test w Nero pokazuje, że dysk ma transfer 41MB/s, w Sandrze też osiąga dobre wyniki 27000. Wydawało mi się, że kiedyś przeczytałem jakieś info, że VIA266A ma wade w postaci małowydajnego kontrolera dysków, ale nie jestem pewien. Czy pomoże zakup dodatkowego kontrolera, jeżeli tak to jaki kupić ?? (firma, model) Prosze o pomoc......... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|