Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.10.2002, 19:57   #1
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wypalanka na Yamaha 3200E

1.W jednym z postów Grzeniu-pozdrawiam-napisał:
Nie używaj CDRom LG 52 do czytania plików Audio.Dlaczego?
2.Więc zrzucam /np.w EAC/ na twardy z Nagrywarki-model powyżej-i zgrywam np.w Feurio? Nero?
3.Chcę zaktualizować bios tej Yamahy.Na stronie Cdrinfo sa dwa:1.0b i 1.0d.
Pytanie-wgrywam od razu drugi,czy po kolei?
4.Nagrywarka nie widzi płyt 800Mb.Nie jest mi to potrzebne,ale jak ma widzieć...Czy jest to kwestia biosu właśnie?
Pozdrawiam wsztskich
brzuszki jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.10.2002, 20:27   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Wypalanka na Yamaha 3200E

Cytat:
brzuszki napisa***322;(a)
1.W jednym z postów Grzeniu-pozdrawiam-napisał:
Nie używaj CDRom LG 52 do czytania plików Audio.Dlaczego?.....
Pozdrawiam wsztskich
Otoz do czytania audio mozesz jak najbardziej, ja mowilem o uzywaniu ich jako czytnikow przy kopiowaniu muzyki. Bywaja z nimi klopoty z kompatybilnoscia w clonie, bo np moj (8522B) nie czyta subkanalow, rowniez obrazy gier (niespecjalnie zabezpieczonych) robione nim nie dzialaja a robione nagrywarka owszem. Poza tym predkosci zrzutu plyt sa dziadowskie, moj wyrabia sie w locie do 12x - to co podaje LG ze jest 52x to chyba tylko predkosc krecenia plyty hehe. Kopiujac muzyke i tak lepiej to robic z obrazem a skoro tak to rob to nagrywarka, zobaczysz ze czasowo i tak bedzie to szybciej i w jakosci tez zauwazysz roznice. A cd-roma LG zostaw sobie do odtwarzania.
Stary 08.10.2002, 00:05   #3
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

W części postu mam jasność-dzięki.
Czym i jak Ty nagrywasz?
Pozdr.Brzuszek
brzuszki jest offline  
Stary 08.10.2002, 00:35   #4
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
brzuszki napisa***322;(a)
W części postu mam jasność-dzięki.
Czym i jak Ty nagrywasz?
Pozdr.Brzuszek
Teac 524E, wiekszosc nagrywam muzyki - sprzet robi to calkowicie bezstresowo. Soft: nero, EAC, clone....zrzuty, jesli plyty w b.dobrym stanie to w nero (bo szybszy) jesli w gorszym to w EAC. Czasem jeszcze korzystam ze starego combo ricoha, bo szybciej leci przez badsectory niz teac. 8)
PS Ad4. Jak to nagrywarka nie widzi plyt 800? Chyba czytales o overburningu i ze w progsach do wypalania zawsze widac tylko 703MB?
Stary 08.10.2002, 00:41   #5
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

a co sądzisz o Feurio.Na razie mam problem z serialem,gdzieś miałem,chyba od BGN.Przysłal mi też Tamgoo-dzięki,ale nie chodzi.
Chcę go popróbować,bo przegrywam prawie wyłącznie audio.
Mam pytanie-skomprasowane audio przegrywam jako dane,czy audio?
Pozdr :o
brzuszki jest offline  
Stary 08.10.2002, 00:53   #6
grzeniu
XV1100

Feurio sie nie bawilem bo calkowicie wystarcza mi nero, ale tu na forum feurio ma bardzo dobra opinie wiec chyba warto wyprobowac. Skompresowane audio nagrywasz jako dane (jesli na plycie nadal chcesz miec skompresowane, np mp3).
Stary 08.10.2002, 02:48   #7
/||\aster
Gość

Sprawdz priva nie wiem czy ten serial dziala ale sproboj.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: