Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.05.2003, 19:24   #16
ziuziu
Bywalec

Data rejestracji: 17.12.2002
ziuziu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Wolno nagrywa Lg

Cytat:
BIGNiusia napisa***322;(a)
... pani w serwisie poradziła mi, że najlepsze na to jest przeinstalowanie Windowsa, ale myślę że są jakieś prostsze metody
Witam, pewnie się narażę tym stwierdzeniem, ale pani w serwisie mogła miec rację Mialem podobny problem z moim nec-iem. Od dłuuugiego czasu nagrywałem na Platinumach, aż tu pewnego razu zamiast max. prędkości nagrywania 24 miałem tylko x8 próbowałem wszystkich sposobów, aby coś z tym zrobić i wkońcu udało się - foramt c: i instalacja windy od nowa (sama reinstalacja nic nie dawała)

Pozdrawiam serdecznie
ziuziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2003, 20:14   #17
BIGNiusia
Registered

Data rejestracji: 21.03.2003
BIGNiusia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
O kurde blade a ja tak tego nie lubię...
Prawdę mówiąc też sie obawiam że bez instalacji od nowa się nie obejdzie. Dzieki za rady
BIGNiusia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2003, 21:36   #18
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

I znowu dyskusja STRON! sucks, rox, pany i inne!

Mam nagrywarke LG i nie będę tutaj zamieszczać posta. LG Rox da World czy inne, albo LiteOn a miało być tak pięknie.

Jak ktoś qfa nie umie obsługiwać i dobrze skonfigurować palarki to jego wina i niech się zastanowi przed puszczeniem textu ale chu*** te LG czy LG sux!

Ja też na początku moich doznań z palarką miałem problemy z poprawną konfiguracją i się denerwowałem, ale wiedziałem, że coś tylko trzeba ustawić/przestawić/zastosować i nie miałem żadnych pretensji do mojej firmy! Jaki intesres miała by firma dając użytkownikowi wadliwy sprzęt. Teraz jest taki wybór, taka walka i konkurencja, że to by było bez sensu!

Choć mam LG, cenie też sobie nagrywarki LiteOn'a bo od początku kiedy jestem na tym forum ta firma zbiera dobre opinie, a to się liczy i patrze na te opinie, które na prawde są wiarygodne! A do mojego LG;ika nic nie mam. Ciesze sie że mam LG, a nie jakiegoś Panasonixa czy Yamane . Każdy wie, że te nagrywarki cieszyły się dużym powodzeniem, gdy wszedł tzw. boom na palarki i wiele ludzi ma do dziś LG8X czy 12 i jest zadowolona z nich do dziś, LiteOn'a wtedy mało kto znał.
Ciesze się, że wogóle są jeszcze takie osoby, które bronią tej firmy i wogóle. Nie jest źle! 8)

Chyba wszystko......

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 10.05.2003 o godz. 21:38
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2003, 21:50   #19
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jerzyr
skoro jestes taki zdecydowany na winoncd to zakladam ze masz jakas nowa wersje tego cuda i odpowiedni sterownik do wypalarki- ciezko oczekiwac zeby archaiczne wersje tego softu obslugiwaly nowe nagrywarki
z aspi polecam force aspi

pisanei ze ;shit; i ;nie shit;... coz przemilcze to co o tym mysle bo sam siebie za wyrazy bym musial banowac

wiekszosc jeczacych i narzekajacych userow jest sama sobie winna

moj lg 32x (szajsowaty naturalnie) podkrecilem do 40x biosem ibm 1.12 - mam UDMA, MTrainer i tania skuteczna wypalarke - nie pamietam kiedy ostatnio zwalila mi plyte
unikam nerwow ktore powoduje fakt ze nagrywarka 40x nagrywa plyty np. 24x - palac zawsze 24x i nie szukajac w tym klopotow (zycie ejst wystarczajaco atrakcyjne pod tym wzgledem)

zeby nie bylo ze nie mam porownania - mam 3 wypalarki katowane w rownym stopniu (ostatnio eksploatuje liteonka 48246s zeby sprawdzic co to cudo umie - i umie DUZO)
Stary 10.05.2003, 22:06   #20
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
(...)pisanei ze ;shit; i ;nie shit;... coz przemilcze to co o tym mysle bo sam siebie za wyrazy bym musial banowac

moj lg 32x (szajsowaty naturalnie) podkrecilem do 40x biosem ibm 1.12 - mam UDMA, MTrainer i tania skuteczna wypalarke - nie pamietam kiedy ostatnio zwalila mi plyte
unikam nerwow ktore powoduje fakt ze nagrywarka 40x nagrywa plyty np. 24x - palac zawsze 24x i nie szukajac w tym klopotow (zycie ejst wystarczajaco atrakcyjne pod tym wzgledem)

zeby nie bylo ze nie mam porownania - mam 3 wypalarki katowane w rownym stopniu (ostatnio eksploatuje liteonka 48246s zeby sprawdzic co to cudo umie - i umie DUZO)
no! Dzięki Sid! Ogólnie ten cytat to WSZYSTKO I NA TEMAT!
Też uważam, że powinno unikać się tego typu nerwów co napisałeś wyżej. Nagrywarka nagrywa i to prawidłowo? TAK! I to jest pełnia szczęścia.
Mnie lekko poniosło, ale na prawde w pełni rozumiem ten problem na forum dotyczący pisania tych shitów i suxów i innych epitetów. To wyrazy jak inne, ale używając ich myślmy.

To forum pomogło mi już pojąć wiele rzeczy i rozwiązać problemy, które mnie drażniły i z których jakoś wyszedłem dzięki WAM i wielkie dzięki wam za to.
Ciesze się bardzo że jestem tutaj i forumuje (że tak powiem) z Wami.
Wiem zawsze, że moge liczyć na pomoc i przez to czuje się pewniejszy, staram się wnikać we wszystko jak najgłębiej potrafie i może dlatego jestem zadowolony z tego LG'ika.

Problemy jak to problemy na pewno pojawią się jescze nie raz, ale na to jest to forum. I wszycho gra, ma grać i będzie grać.

...no to znowu by było na tyle

Stary 11.05.2003, 01:56   #21
Dareks1000
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2003
Dareks1000 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
-Sid-The-Rat=> napisał(a)
(...)pisanei ze ;shit; i ;nie shit;... coz przemilcze to co o tym mysle bo sam siebie za wyrazy bym musial banowac

Ja mam takisam pogląd i identyczną sytuację (LG 40x bios 1.12 i jest OK). Dziś (sobota) kupiłem na giełdzie litka 48246s za 190zł. Chodzi naprawdę dobrze. Platinum x48 wypala x42-45, RW x12 też Platinum pali x12. Pomimo tego nie rozstanę się ze starym LG bo to sprzęt pewny, praue bezbłędnie na najgorszych płytkach i nie grymasi.
Pozdrawiam wszystkich i namawiam do zawieszenia broni LG kontra Liki.
Dareks1000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2003, 11:14   #22
McDrive
Bananowy song

Data rejestracji: 05.03.2003
McDrive w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lite-On sux i to na maxa. Lg był, jest i będzie najlepszy!!!!!!!!!!
McDrive jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2003, 11:19   #23
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
McDrive napisa***322;(a)
LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lite-On sux i to na maxa. Lg był, jest i będzie najlepszy!!!!!!!!!!
gdzie jest ta choinka z ktorej sie urwales?
poprzedni kols ktory pisal w ten sposob wylecial w sposob ktory do tej pory jest pamietany - wiec wyluzuj
Stary 11.05.2003, 13:52   #24
CIAPEK
CDRinfo VIP

Re: LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
McDrive napisa***322;(a)
no prosze! następny przykład! Choć ten kozak popiera LG

Przykładów nie trzeba daleko szukać, a ten post obfituje w takie klimaty!

PEOPLE! THINK ABOUT IT! :chytry:

Stary 12.05.2003, 18:22   #25
tower
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 09.05.2003
tower w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs up

mam lg GCE 8400b.zakupiłem ją z firmwarem 1.02.Nie miałem z nią żadnych problemów.Raz nawet wypaliłem płytę 24x z prędkościa 40x.
Wgrałem bios 1.12 i dalej nie mam żadnych problemów tylko żółta lampka przestała migać :-))).Nagrywarka zwalnia tylko do 20x gdy włożę zakurzony nośnik.
PS.mam winxp pro,nagrywam najczęściej w nero,nie wyłączyłem systemowego nagrywania dysków,mam athlona 1600xp a nagrywarkę podpiołem jako master do drugiego kanału.
tower jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2003, 13:27   #26
radw
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2003
radw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najlepiej chyba bedzie, jak po formacie i instalce zrobisz kopię Ghostem. W razie jakiejś awarii system bez kłopotu przywrócisz. A LG? Mam trzecią wypalarkę i jest dobrze.
radw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2003, 20:42   #27
Zetor
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 20.12.2002
Zetor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rozwiązanie problemu z wolnym nagrywaniem.

Po uruchomieniu Nero przechodzimy do Plik/Preferencje Pamięc tymczasowa i klikamy przycisk Testuj prędkość wszystkich dysków twardych uzyskany wynik powinien być większy niż maksymalna prędkośc nagrywania 52x 7,8 MB/s File/Preference Cache Test all drive speeds

Jeżeli twój wynik jest mniejszy nagrywarka nagrywa dłużej, aby rozwiązać problem możesz zainstalować sterowniki VIA Hyperion lub Intel Chipset Software Instalation Utility.

Podłączenie dysków, napędu nagrywarki powinno przedstawiać się tak:

Primary Master (HDD)
Primary Slave (HDD)
Secondary Master (nagrywarka)
Secondary Slave (napęd CD-ROM)

Istnieje też taka ewentualność że masz wolniejszy dysk twardy i bez jego wymiany nic nie zdziałasz

Zetor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2003, 21:41   #28
FubaF
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.05.2003
FubaF w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przed zakupem swojej nagrywarki Lite-On właśnie rozkwitał na rynku ze swoimi nagrywarkami. Ludzie odradzali mi kupno nagrywarki LG. Mimo to kupiełem. Dlaczego . LG istnieje na rynku od dłuższego już czasu i posiadam już Cd-ROM, sieciówke i monitor (FT700P){od września 2002} tej firmy i jak narazie nie narzekam. Kupilem LG 32x10x40x i nargrywam płyty na firmware 1.04. Nagrywarka sprawuje sie elegancko może dlatego ponieważ już od 2 lat prawie co miesiąc instaluje ponownie Windowsa 98 dzieki czemu system jest caly czas sprawny.

Ps. Nagrywam w Nero, w którym programie (oprócz CloneCD) moge sprawdzić z jaką predkoscia Cd wypalam.

Ostatnio zmieniany przez FubaF : 17.05.2003 o godz. 22:01
FubaF jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2003, 23:38   #29
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Zetor napisa***322;(a)
(...)Istnieje też taka ewentualność że masz wolniejszy dysk twardy i bez jego wymiany nic nie zdziałasz

Ładny wogóle post Zetor Co do dysków to jeszcze powiem tak. Wiele ludzi ma "kieszenie" z HDD, wielu ludzi posiada jakieś tam starsze np. odkupione od kogoś dyski lub ze starego kompa. Nie róbcie ludzie też takich błędów żeby nagrywać z nich dane. Wiele takich dysków nie obsługuje trybu UDMA tylko PIO, a tu dopiero są lagi. Ja to mówie również na moim przykładzie. Ale ciesze się chociaż, że mam kieszeń. 850 MB WDC, zawsze coś
Cytat:
FubaF napisa***322;(a)
(...)Ps. Nagrywam w Nero, w którym programie (oprócz CloneCD) moge sprawdzić z jaką predkoscia Cd wypalam.
Alcohol 120% jest także przyjemnym programem, w którym mozna sprawdzić wiele właściwości, które tyczą się nagranej właśnie płyty. To alternatywa Clona i polecam
P.S. Też nie narzekam na LG.

all

Stary 18.05.2003, 11:27   #30
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
FubaF napisa***322;(a)
Ps. Nagrywam w Nero, w którym programie (oprócz CloneCD) moge sprawdzić z jaką predkoscia Cd wypalam.
Nie wiem czy o to Ci chodzi ale w Nero tez mozesz wywolac realna chwilowa predkosc zamiast stalej nominalnej, dokonujac zmiany w rejestrze (current user - software - ahead - nero... - recorder ; najezdzasz na showsinglerecorderspeed i wpisujesz 1 zamiast 0).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: