![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Re: Wolno nagrywa Lg
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Registered
Data rejestracji: 21.03.2003
![]() |
O kurde blade
![]() Prawdę mówiąc też sie obawiam że bez instalacji od nowa się nie obejdzie. Dzieki za rady |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Witam!
I znowu dyskusja STRON! ![]() ![]() Mam nagrywarke LG i nie będę tutaj zamieszczać posta. LG Rox da World czy inne, albo LiteOn a miało być tak pięknie. Jak ktoś qfa nie umie obsługiwać i dobrze skonfigurować palarki to jego wina i niech się zastanowi przed puszczeniem textu ale chu*** te LG czy LG sux! Ja też na początku moich doznań ![]() Choć mam LG, cenie też sobie nagrywarki LiteOn'a bo od początku kiedy jestem na tym forum ta firma zbiera dobre opinie, a to się liczy i patrze na te opinie, które na prawde są wiarygodne! A do mojego LG;ika nic nie mam. Ciesze sie że mam LG, a nie jakiegoś Panasonixa czy Yamane ![]() Ciesze się, że wogóle są jeszcze takie osoby, które bronią tej firmy i wogóle. Nie jest źle! ![]() ![]() Chyba wszystko...... ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 10.05.2003 o godz. 21:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jerzyr
skoro jestes taki zdecydowany na winoncd to zakladam ze masz jakas nowa wersje tego cuda i odpowiedni sterownik do wypalarki- ciezko oczekiwac zeby archaiczne wersje tego softu obslugiwaly nowe nagrywarki z aspi polecam force aspi pisanei ze ;shit; i ;nie shit;... coz przemilcze to co o tym mysle bo sam siebie za wyrazy bym musial banowac wiekszosc jeczacych i narzekajacych userow jest sama sobie winna moj lg 32x (szajsowaty naturalnie) podkrecilem do 40x biosem ibm 1.12 - mam UDMA, MTrainer i tania skuteczna wypalarke - nie pamietam kiedy ostatnio zwalila mi plyte unikam nerwow ktore powoduje fakt ze nagrywarka 40x nagrywa plyty np. 24x - palac zawsze 24x i nie szukajac w tym klopotow (zycie ejst wystarczajaco atrakcyjne pod tym wzgledem) zeby nie bylo ze nie mam porownania - mam 3 wypalarki katowane w rownym stopniu (ostatnio eksploatuje liteonka 48246s zeby sprawdzic co to cudo umie - i umie DUZO)
![]() |
![]() |
#20 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Też uważam, że powinno unikać się tego typu nerwów co napisałeś wyżej. Nagrywarka nagrywa i to prawidłowo? TAK! I to jest pełnia szczęścia. ![]() Mnie lekko poniosło, ale na prawde w pełni rozumiem ten problem na forum dotyczący pisania tych shitów i suxów ![]() ![]() To forum pomogło mi już pojąć wiele rzeczy i rozwiązać problemy, które mnie drażniły i z których jakoś wyszedłem dzięki WAM i wielkie dzięki wam za to. Ciesze się bardzo że jestem tutaj i forumuje (że tak powiem) z Wami. Wiem zawsze, że moge liczyć na pomoc i przez to czuje się pewniejszy, staram się wnikać we wszystko jak najgłębiej potrafie i może dlatego jestem zadowolony z tego LG'ika. Problemy jak to problemy na pewno pojawią się jescze nie raz, ale na to jest to forum. ![]() ...no to znowu by było na tyle ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
-Sid-The-Rat=> napisał(a)
(...)pisanei ze ;shit; i ;nie shit;... coz przemilcze to co o tym mysle bo sam siebie za wyrazy bym musial banowac wiekszosc jeczacych i narzekajacych userow jest sama sobie winna moj lg 32x (szajsowaty naturalnie) podkrecilem do 40x biosem ibm 1.12 - mam UDMA, MTrainer i tania skuteczna wypalarke - nie pamietam kiedy ostatnio zwalila mi plyte unikam nerwow ktore powoduje fakt ze nagrywarka 40x nagrywa plyty np. 24x - palac zawsze 24x i nie szukajac w tym klopotow (zycie ejst wystarczajaco atrakcyjne pod tym wzgledem) zeby nie bylo ze nie mam porownania - mam 3 wypalarki katowane w rownym stopniu (ostatnio eksploatuje liteonka 48246s zeby sprawdzic co to cudo umie - i umie DUZO) Ja mam takisam pogląd i identyczną sytuację (LG 40x bios 1.12 i jest OK). Dziś (sobota) kupiłem na giełdzie litka 48246s za 190zł. Chodzi naprawdę dobrze. Platinum x48 wypala x42-45, RW x12 też Platinum pali x12. Pomimo tego nie rozstanę się ze starym LG bo to sprzęt pewny, praue bezbłędnie na najgorszych płytkach i nie grymasi. Pozdrawiam wszystkich i namawiam do zawieszenia broni LG kontra Liki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bananowy song
Data rejestracji: 05.03.2003
![]() |
LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lite-On sux i to na maxa. Lg był, jest i będzie najlepszy!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Re: LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
poprzedni kols ktory pisal w ten sposob wylecial w sposob ktory do tej pory jest pamietany - wiec wyluzuj
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: LG ist the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() Przykładów nie trzeba daleko szukać, a ten post obfituje w takie klimaty! PEOPLE! THINK ABOUT IT! ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.05.2003
![]() |
![]()
mam lg GCE 8400b.zakupiłem ją z firmwarem 1.02.Nie miałem z nią żadnych problemów.Raz nawet wypaliłem płytę 24x z prędkościa 40x.
Wgrałem bios 1.12 i dalej nie mam żadnych problemów tylko żółta lampka przestała migać :-))).Nagrywarka zwalnia tylko do 20x gdy włożę zakurzony nośnik. PS.mam winxp pro,nagrywam najczęściej w nero,nie wyłączyłem systemowego nagrywania dysków,mam athlona 1600xp a nagrywarkę podpiołem jako master do drugiego kanału. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Najlepiej chyba bedzie, jak po formacie i instalce zrobisz kopię Ghostem. W razie jakiejś awarii system bez kłopotu przywrócisz. A LG? Mam trzecią wypalarkę i jest dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Rozwiązanie problemu z wolnym nagrywaniem.
Po uruchomieniu Nero przechodzimy do Plik/Preferencje Pamięc tymczasowa i klikamy przycisk Testuj prędkość wszystkich dysków twardych uzyskany wynik powinien być większy niż maksymalna prędkośc nagrywania 52x 7,8 MB/s File/Preference Cache Test all drive speeds
Jeżeli twój wynik jest mniejszy nagrywarka nagrywa dłużej, aby rozwiązać problem możesz zainstalować sterowniki VIA Hyperion lub Intel Chipset Software Instalation Utility. Podłączenie dysków, napędu nagrywarki powinno przedstawiać się tak: Primary Master (HDD) Primary Slave (HDD) Secondary Master (nagrywarka) Secondary Slave (napęd CD-ROM) Istnieje też taka ewentualność że masz wolniejszy dysk twardy i bez jego wymiany nic nie zdziałasz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.05.2003
![]() |
Przed zakupem swojej nagrywarki Lite-On właśnie rozkwitał na rynku ze swoimi nagrywarkami. Ludzie odradzali mi kupno nagrywarki LG. Mimo to kupiełem. Dlaczego
![]() Ps. Nagrywam w Nero, w którym programie (oprócz CloneCD) moge sprawdzić z jaką predkoscia Cd wypalam. Ostatnio zmieniany przez FubaF : 17.05.2003 o godz. 22:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() P.S. Też nie narzekam na LG. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |