![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Drodzy forumowicze!!
Prosze Was uzywajcie znakow interpunkcyjnych, bo niektorych postow to sie wrecz czytac nie da, albo czyta sie je bardzo ciezko . To nie problem chyba stawiac kropki, przecinki myslniki? Przeciez forum to nie czat . Przyklad takiego posta bez interpunkcji: "Ja używam do spawania philipsa ktory jest z niemiec i ani jednej plytki mi nie skopal to wszystko zależy od umiejętności palącego np jak mam model plytki no name razy 48 dającą się palić w/g producenta jej palę razy 24 audio palę razy 8 a kilka razy 16 palilem audio uważam że starsze modele philipsa są z zonkami i chyba to że w polsce zostaly zakupione ma wplyw bo ten moj nic nie wywalil nie robi zonkow lg liteon są dobre i wszystko zależy od gustu i opini obiegowych jedna osoba powie że lg zle potem druga i kręci się kolo zlych opini o danej firmie" (no offense do autora - to tylko przyklad) Co dziwniejsze - uzywacie polskich znakow diakrytycznych, a przecinkow leniuszki Wam sie juz nie chce . Jeszcze raz - interpunkcja Twoja przyjaciolka!!!
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.04.2002
![]() |
Drogi QBUS(iu).
Dobry post... . Ale dodaj jeszcze narodowe "lytery" do swojej wypowiedzi. Przecież to nie problem:chytry: Rambler
|
|
#3 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Re: Kwestia organizacynjna
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Ale najważniejsze to proste i jasne sformułowanie pytania - jeśli to oczywiście możliwe.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
#7 | |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
PS Typowo polskie myslenie - gdy ktos zglasza jakies merytoryczne uwagi to od razu zlatuje sie stado sepow
|
|
|
#9 | |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
A skoro sa to merytoryczne uwagi, to jest tez taki dzial 'Propozycje, uwagi, bledy'.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.04.2002
![]() |
Drogi QBUS(iu).
Może jednak do OFFTOPIC? I nie jestem sępem (przez "ę" ) bo we Francji nie jesteś tylko w Krakowie. The End. Pozdrowienia
|
|
#11 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
#12 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
QBUS, rozumiem o co Ci chodzi i właściwie to popieram, ale mam też kilka uwag:
1. memorando to eksperymentator literacki , rozmawialiśmy na priv... Muszę przyznać, że rozumiem bez problemu co napisał, mimo braku przecinków i kropek. Za to z wielu innych wypowiedzi bije niechlujstwo, lenistwo - napisze taki, że mu nie działa, piętnaście emotikonów i co ma biedactwo zrobić?ale memorando - popraw się ![]() Korzystając z tego, ze wątek organizacyjny - moje postulaty: 1. Opisywać Tematy postów tworzących nowy wątek. Niech nie będzie tam tylko "Problem!!!!!!" czy "Co mam zrobić?!". To się naprawdę da zrobić w kilkunastu znakach, jak ktoś ma problemy niech napisze tylko np: "YAMAHA CRW-F1SX, odczyt CDRW" czy "LG XYZ-1234x, nie działa DMA". Moderator mógłby zmieniać takie posty. 2. Często ktoś zgłosi problem, dostaje kilkanaście porad, mądrzejszych lub mniej mądrych i potem cisza. Niech zgłaszajacy problem opisze na koniec czy go rozwiązał i jak to zrobił, co dokładnie okazało się wadliwe i tak dalej. 3. Polskie litery? Rozumiem w czym rzecz, ale może jednak już czas aby próbować używać swoich znaczków? Brak standardów to też nasze polskie niechlujstwo. Słyszałem gdzieś, że nadal Polska Norma jako nasz standard uznaje kodowanie Mazovia. Oczywiście nieużywanie ogonków nie może być wytykane - niech każdy robi jak chce, są argumenty za i przeciw. Ostatnio zmieniany przez pali : 07.03.2003 o godz. 17:44 |
|
|
|
|
#13 |
|
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Popieram!
Co do polskich liter to mam watpliwosci, tutaj raczej kwestia dowolna, kto chce pisac z nimi niech pisze, kto bez tez ok. Na polfony raczej mozna przymknac oko
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
|
|
|
#14 | ||||
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cos co bym zmienil to kuriozum w postaci postow w ktorym lamerskie do bólu ;jush; wystepuje obok wyrazow z polskimi literkami, przecinkow i dosc nieglupiej tresci... przeciez ten kontrast zabija... Cytat:
teraz od siebie - przepraszam za wielka chwialkami liczbe literowek - jako wytlumaczenie moge podac ze pisze jedna reka - a mam chwilowo klawiature w ktorej za lekko chodza klawisze i czesto wciskam nie to co trza... tez sie poprawie - choc nadal bede pisal 1 lapka... lubie oczy ludzi jak na to patrza...
|
|
|
|
#15 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Ortografia, interpunkcja i używanie polskich liter nie jest silną stroną użytkowników tego forum. Domyślam się, że większość jest jeszcze przed maturą. To też tłumaczy u wielu wskazania licznika postowego. A do moderatorów: może jednak zaadaptować któryś z gotowych modułów sprawdzania pisowni wymuszający poprawienie błędów ortograficznych przed zamieszczeniem postu na forum? Dla celów dydaktycznych było by to idealne rozwiązanie! Pomyślcie tylko sobie: pierwsze forum w Polsce bez błędów ortograficznych. Alternatywa: za drugi błąd odejmowane z licznika są dwa (trzy) posty. 8)
|
|
![]() |
|
|