![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
wybiorcze operacje na plikach
Nagrywam plytkę CD-RW z danymi w multisesji i szukam programu, ktory pozwalałby mi kasować z tej płytki wybrane pliki oraz zapisywać inne (oczywiscie w ramach wolnego miejsca) nie ruszaj ac przy tym innych plików... Czy takie narzędzie istnieje?
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Np. DIRECT CD nie wiem czy sa inne i jakie .
Formatujesz plytke i z 650 MB masz do dyspozycji okolo 570 MB, natomiast mozesz dogrywac do niej i kasowac w locie dowolnym programem typu wincomander albo exploratorem windy. Zachowuje sie taka plyta jak duza dyskietka albo dysk twardy , oczywiscie wolniejsza od dysku . Zeby przeczytac taka plyte w innym komputerze musisz zainstalowac tam UDF-readera, inaczej nie bedzie widoczna.
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
Dzięki
)Z tego co si e zorientowałem to takim programem jest też InCD Aheada... Zanim zainstaluję jednakże mam jeszcze jedno pytanie... Czy takie programy (nagrywania pakietowego) zazwalają na dalsze wykorzystywanie nagrywarki także "standardowo" (tj. przez nero lub clonecd) albo poprzez ten format UDF trzeba już potem wyłącznie ich używać? Z tego co gdzieś widziałem InCD steruje nawet otwarciem kieszeni w nagrywarce i naciśnięcie na przycisk nie skutkuje... |
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Direct CD uruchamia sie z winda i nadzoruje wkladanie plyty do CD tzn.
po wlozeniu plyty sformatowanej do zapisu pakietowego rozpozna ja i zglosi Ci komunikat ze masz plyte taka w napedzie, w systemie jest widziana jak duza dyskietka. Natomiast jezeli wlozysz zwykla plyte to ja ignoruje i mozesz robic wszystko jak ze zwyklym CDR lub CDRW dowolnym programem. Plyta taka (do zapisu pakietowego) musi byc uprzednio sformatowana !!! i po tym ja DIRECT CD rozpoznaje , jednoczesnie formatowanie ogranicza Ci obszar dostepny do okolo 570 MB dla plyty 650 MB itd. |
![]() |
|
|