![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
Stopień ryzyka - upgrade firmware nagrywarki
Witam!
Na wstępie jako nowy i w związku ze zbliżającymi się Świętami życzę Wesołych Świąt. Nagrywarką będę się zajmował dopiero od jutra ( AOPEN CRW4850 ) ale z tego co wyczytałem to np. do poprawnej obsługi DAO-RAW wymagany jest jej firmware 1.04. Taki też znajduje się na stronie producenta, tylko nie wiem na ile ryzykownym jest próba uaktualnienia. Z jednej strony wiem, ze tak jak i uaktualnienie biosu PC jest ryzykownym, tak i markowi producenci tworza mechanizmy zabezpieczajace system przed błędami uaktualnienie ( mam taką płytę główną ). Jak to z tą nagrywarką. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ryzyko bedzie wtedy gdy ci nagle (zakladam brak u ciebie UPSa) podczas flashowania pradu w gniazdku zabraknie ew windows zrobi big_blue_scren ogolnie mnie te niepryjemnosci ominely a flaskowalem juz i mobo i nagrywarke i to nieraz
![]()
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.11.2002
![]() |
re
ja swoja zflashowalem jak tylko ze sklepu przynioslem
![]() ![]() a pozatym to sam proces trwa kilka sekund tak ze bez obawy ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
No i załóżmy, że braknie U i co nagrywarka na złom ? Czy też jest jakaś możliwość jej reanimacji?
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#6 | |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Witam!
No i uaktualnilem - oczywiscie bez problemow! Swoja droga troche sie zastanawialem nad sugerowana utrata gwarancji na wskutek uaktualniania firmare-u. W sumie wedlug mnie nie ma podstaw do takiego twierdzenia. Jezeli producent urzadzenia przewidzial taka mozliwosc ( a nie wszyscy tak czynia ), publikuje odpowiednie oprogramowanie do tego celu to uaktualnienie oprogramowania napedu nie powoduje w/g mnie utraty praw gwarancyjnych i bylbym sie o to klocil gdyby zaszla taka potrzeba. Dziekuje za rady i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Ryzyko zawsze istnieje...kolega kiedyś aktualizował bios płyty głównej...i jak już było 90%...siostra włączyła odkurzacz i...
![]() Ja osobiście wiele razy aktualizowałem biosy jak nie płyt głównych to kart graficznych i wszelkiego rodzaju napędów optycznych.Na szczęscie wszelkie te operacje kończyły się pozytywnie... ![]() ---------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam i jak najmniej stresów...przy aktualizacji.!!! |
![]() |
![]() |
#10 | |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
Firmy dbają o klienta tylko do momentu zakupu, a potem maja go w dupie bo kasa zaliczona |
|
![]() |
![]() |
|
|