![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
witam
Niedawno zaopatrzyłem sie w Yamahe crw-f1. Prosze powiedzieć jak włącza sie funkcje AAMQR? Nie moge nic znalesc na forum dlatego załozyłem temat do Plextorow sa programy plextools a do yamahy nie mam pojecia jakie Kupiłem ja specjalnie zeby kozystac z funkcji AAMQR. Ostatnio zmieniany przez cobereek : 07.02.2012 o godz. 15:42 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Nero obslugiwalo kiedys - wiec moze i dalej bedzie obslugiwac?
![]() |
#3 |
![]() |
no niby obsługuje. zainstalowałem nero 11 Platinum. Teraz do tego doszedłem ale na Yamasze po rozpoczeciu nagrywania na samym poczatku wyswietla sie komunikat "bład ściezki nastepujacej"
w tym samym Nero nagrywarka samsunga nagrywa ładnie płytki. Yamaha nagrała juz kilka płyt ale programem Burn ktory nie ma opcji AMQR Co robic? czemu wywala ten komunikat? Na CD-DA Extractor tez wywala bład na Yamasze Ostatnio zmieniany przez cobereek : 07.02.2012 o godz. 22:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
____
![]() ![]() ![]() |
Jak rozumiem nagrywasz plyty cdr? Jesli tak, to nie mam pojecia - przyczyn moze byc mnostwo. Mozna sprobowac sprawdzic inne nosniki. Moja CRW-F1 niestety umarla smiercia naturalna...
![]()
![]() |
#5 |
![]() |
tak cdr
Jak to umarła? mozliwa jest wymiana lasera w tych nagrywarkach? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
____
![]() ![]() ![]() |
Laser padl sam z siebie (mimo tego, że nic nie odczytywala/zapisywala - byla tylko podpieta do kompa) i poszla do smieci. Co do lasera, to byc moze daloby sie go gdzies namierzyc, ale wtedy nie mialem czasu, zeby sie w to bawic (i to byl blad, bo teraz to bialy kruk
![]() ![]() Kup pare rodzajow CDR'ow i sprawdz jak sie beda spisywac.
![]() |
#7 |
![]() |
załączam log
niech ktos rzuci na niego okiem. Jka moze byc przyczyna takiego zachowania? Ostatnio zmieniany przez cobereek : 07.02.2012 o godz. 23:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Dziś juz inne zachowanie nagrywarki. Widac po płycie nagrana sciezke ( inny kolor)
W Nero 11 nie posuwa sie pasek postepu ale nagrywarka zachowuje sie jak by nagrywała i po jakims czasie wywala jakby nagrana płyte z komunikatem "przerwano polecenie SCSI" nastepny LOG w załaczniku. Powie jaka to moze być przyczyna? Zależy mi na nagrywaniu tylko i wyłacznie z funkcją AMQR. Moze inny program niz Nero obsługuje ta funkcje? Nagrywarka jest w ładnym stanie, laser czysciutki a w srodku nagrywarki porzadek jak by dopiero co była złozona, nagrywa w Burnie i CD-DA Extractor ale one nie maja funkcji AMQR |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
____
![]() ![]() ![]() |
Kup inne nosniki i sprobuj ponownie cos nagrac. Jezeli nie pomoze to polecam lekture...
![]() |
#10 |
![]() |
Mam do nagrywarki płyte originalna ale na niej jest nero 5 i inCd. InCd nie chce zainstalowac sie na 64bitowym systemie wiec zainstalowałem wersje inCD kompatybilna z x64 i nic.
Na starym kompie z 2000roku nagrywara działa. Co moze szkodzic? system x64? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A po co InCD?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
pomagasz? czy drwisz? był na płycie to myślałem ze potrzeby. Ostatnio zmieniany przez cobereek : 08.02.2012 o godz. 11:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
A co wskazuje na to, że drwię?
![]() InCD to program do zapisu pakietowego i nie jest potrzebny. Z pewnoscią nie ma nic wspólnego z wypalaniem Audio ani AMQR - i jeżeli robi problemy to po prostu go olej. No chyba że zależy Ci na zapisie pakietowym z innego powodu. ![]() Czy Nero 5 dołączone do nagrywarki działa na systemie x64? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
infoTool nie wyswietla zadnych informacji o sterownikach. Moze wina ASPI? nie moge znalesc ASPI na x64
nero 5 dołaczone do nagrywarki nie wykrywa nagrywarek i wyswietla komunikat na samym poczatku po wejsciu do nero 5 : w wondows nt4/2000 program Nero wymaga uprawnien do zapisu aby w pełni kozystac z napedow cd-rom nalezy zwrocic sie do administratora o zezwolenie na uzywanie Nero. Gdzie po to zezwolenie sie udac? do gminy? Ostatnio zmieniany przez cobereek : 08.02.2012 o godz. 11:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Jukebox Hero
ASPI to przeżytek, być moze w x64 tego faktycznie już nie ma. Nowsze programy używają SPTI.
Sprawdz czy masz bibliotekę WNASPI32.DLL od firmy Ahead/Nero. Do pobrania tutaj ftp://ftp6.nero.com/wnaspi32.dll Najlepiej gdyby posiadacz Windowsa x64 sprawdził czy ASPI na nim działa. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
crw-f1, yamaha |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Kupię] Nagrywarkę Yamaha F1 T@2 - sprawną | rogeros | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 1 | 18.08.2008 20:47 |
Yamaha CRW-8824E (jak ja odswiezyc?) | Ormianin | Napędy optyczne CD | 0 | 18.05.2005 11:04 |
Nero dla Yamahy CRW F1 - czy jest inne nish to zwykłe Nero ?? | Laser | Napędy optyczne CD | 12 | 18.02.2003 14:59 |
jak odpalic nagrywarke yamaha cdr 102 | crosendork | Napędy optyczne CD | 0 | 31.08.2001 19:59 |
Jak skopiowac plyte z zabezpieczaniami na CD-RW Yamaha 4416E? | mapia | Napędy optyczne CD | 1 | 23.09.2000 01:42 |