Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.05.2003, 14:25   #1
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Yamaha F1 kaput

jak w temacie, chyba jestem pierwszy

objawy: przerywa zapis kazdego cdr (v.azo, akoss czarny, espera silver-blue, basf 650mb). w roznym momencie, nawet w polowie, rozne dane probowalem (bin/cue, .iso, pliki). przerywa nero i alcohol, track error i czesc.

aspi, fixaspi, udma, stery ide, defrag - ok (przynajmniej probowalem)

tylko nie czyscilem, bo gwarancja jest

na innym komp nie sprawdzalem jeszcze, ale na tym samym inna spawarka chodzi ok (lg combo 4120b)

co ciekawe, F1 wypala bez problemu us hs normal cdrw, z tymi samymi danymi

aha, walczylem ostatnio z laser lockiem na slowniku collinsa ydp....

ma ktos jakis pomysl?!

-------
F1 - wersja IDE, wypalone ok. 250 plyt od lutego chyba jakos tak, bios f
komp - win xp pl pro sp1, chipset sis, 256 ram, athlon

Ostatnio zmieniany przez pali : 13.05.2003 o godz. 14:32
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.05.2003, 15:09   #2
Sprezyn
Pilot oblatywacz

Data rejestracji: 12.05.2002
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wspolczucie - mam nadzieje, za jakos Ci zreanimuja
sprzeta. Choc zapewne ogranicza sie do czyszczenia.
Stary 13.05.2003, 15:29   #3
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Współczuję - ale nie mam pomysłu. Jeśli gdzie indziej też nie będzie działała, to pozostaje chyba tylko serwis.
Stary 13.05.2003, 15:30   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

O ****a ....
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2003, 16:16   #5
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nic się nie martw Laser, ja mieszkam w okolicy, gdzie jest od cholery kurzu, teraz mam okno otwarte, komp na podłodze stoi - to pewnie kurz.
Za kilka godzin będę miał spręzone powietrze, zobaczę czy to coś da.

Ostatnio zmieniany przez pali : 13.05.2003 o godz. 16:26
Stary 13.05.2003, 16:30   #6
Laser
Guru
Zlotowicz

Cytat:
pali napisa***322;(a)
Nic się nie martw Laser, ja mieszkam w okolicy, gdzie jest od cholery kurzu, teraz mam okno otwarte, komp na podłodze stoi - to pewnie kurz.
Za kilka godzin będę miał spręzone powietrze, zobaczę czy to coś da.
Witam !

Hmm jak mówisz ze wypala RW a jak wiadomo do RW potrzeba mocniejszej wiazki to moze to tylko kurz.

Czekam na wyniki dmuchanka
Stary 13.05.2003, 18:49   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
laser - tobie jedno w glowie

pali - mozesz dla mnie przy okzji tego niemilego doswiadczenia zrobic? sprawdz (obejzyj - albo jesli masz mozliwosc - zrob foto cyfrakiem, albo skanerem) optyke tej nagrywarki - bardzo chcialbym jakies jej dokladne zdjecie - albo choc opinie obserwatora na temat tego czy ona jest szklana czy plastikowa - jestem niedowiarkiem i nie wierze w informacje podawana tu i owdzie (tak jak nie wierzylem w TEACowska szklana optyke - i slusznie)

mozesz?

a co do nagrywarki - objaw jest prozaicznego zestarzenia... (albo specyficznej modulacji kurzem wiazki nagrywajacej - bo inaczej sie nagrywa -RW a inaczej -R)
Stary 13.05.2003, 22:11   #8
pali
Թ

po problemie

dmuchanko fajna rzecz , ale nie doczekałem sie na spreżone powietrze od kolegi

i dobrze, bo:
wsadzilem F1 do kompa sąsiada i okazało się, że działa....

wygrzebalem z pudła inny kabel, przełozylem i tutaj lezal problem, juz 3 cdr nagraly sie wysmienicie

tylko nie krzyczcie na mnie, ze nie sprawdzilem: lg działało na tym samym uszkodzonym kablu!!

sprawdzilem to dokladnie, jeszcze raz przelaczylem F1 na ten stary kabel i kicha, cdr do kosza. A cdrw jeszcze jedno nagralo sie bez problemu, troche tylko bufor skoczyl, co sie nie zdarzalo

moje LG chodzi tylko na pio-4, moze dlatego jechalo na walnietym kablu, ale czy F1 wypali na pio-4 to juz nie sprawdze bo spacerujacy po deszczu wiosennym warszawiacy mają okazję pośliznąć się na kablu IDE. proszę uważać

to sorry posiadacze F1 za nerwy.... ale przyznacie sami, ze ciezko bylo zrozumiec o co chodzi

moze to tez moja plyta glowna, bo mam teraz niestety szajsowate ecs k7s5a. niby dobra, ale kilka tego typu zagadek juz z nią miałem, a jakoś na asusie to tylko moglem poczytac o takich problemach.

--------
Sid:
nie rozkręcałem jeszcze tego, ale stickera nie ma, z checią rozkręcę. Tylko kiedy indziej, bo chwilowo nie mam czasu, narzedzi i taki bajzel w mieszkaniu, ze nawet nie mam gdzie tego rozlozyc.
Potrzebny jest idealny śrubokręt, bo ma F1 czarne srubki - widac na nich rysy od odkrecania, musze uwazac na gwarancje.

Z cyfrakiem trochę problem, ale coś wymyślę.
Jesli ci wystarczy skan lub zdjęcie to ok zrobię, ale tez nie ma problemu, abys sam ją obejrzal, zapraszam jesli zechcesz. Mieszkam w centrum, niedaleko sklepu do którego mnie ostatnio wysłałeś po pisaki

Ostatnio zmieniany przez pali : 13.05.2003 o godz. 22:14
Stary 14.05.2003, 14:14   #9
Laser
Guru
Zlotowicz

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
laser - tobie jedno w glowie

Witam !

Hihi jesli chodzi o moja YAMI to jestem na jej punkcje szczególne wyczulony
Stary 14.05.2003, 20:56   #10
-Sid-The-Rat=>

Re: po problemie

Cytat:
pali napisa***322;(a)
Sid:
nie rozkręcałem jeszcze tego, ale stickera nie ma, z checią rozkręcę. Tylko kiedy indziej, bo chwilowo nie mam czasu, narzedzi i taki bajzel w mieszkaniu, ze nawet nie mam gdzie tego rozlozyc.
Potrzebny jest idealny śrubokręt, bo ma F1 czarne srubki - widac na nich rysy od odkrecania, musze uwazac na gwarancje.

Z cyfrakiem trochę problem, ale coś wymyślę.
Jesli ci wystarczy skan lub zdjęcie to ok zrobię, ale tez nie ma problemu, abys sam ją obejrzal, zapraszam jesli zechcesz. Mieszkam w centrum, niedaleko sklepu do którego mnie ostatnio wysłałeś po pisaki
mieszkasz gdzies w okolicach Wilczej? w kazdym razie mozna by kiedys zorganizowac takie spotkanko - a jak masz jeszcze muze to wogole czemu ja czas trace
co do zdjecia - wystarczy skan - sadze ze ebde w stanie czesc informacji wyciagnac ze skana
ps. znalazles pisaki? bo jak ja wlazlem do tego sklepu to a) zabily mnie ceny, b) zabil mnie wybor c) zabila mnie uroda i ilosc studentek
Stary 14.05.2003, 21:17   #11
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: po problemie

Cytat:
a) zabily mnie ceny, b) zabil mnie wybor c) zabila mnie uroda i ilosc studentek
To ty już z za światów piszesz?

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2003, 21:45   #12
pali
Թ

Re: Re: po problemie

mieszkasz gdzies w okolicach Wilczej? w kazdym razie mozna by kiedys zorganizowac takie spotkanko - a jak masz jeszcze muze to wogole czemu ja czas trace :)

nie, obok placu Zamkowego, w sumie tez niedaleko
o Wilczej nie wspominaj - mialem ostatnio taką przygodę, ze panowie z Wilczej mnie pomylili z kimś ;)

spotkanko jak najbardziej, ale muzy niestety nie mam - nie mam ani jednej płyty (chwilowo mam tylko na stanie 10 xColtrane, 1x Mingusa, 1xPetrucciani). powaznie. nagrywam tylko dla znajomych, no i słucham głównie u ..., to juz moze nic nie napisze, gdzie slucham ;) - powodem jest chwilowy brak dobrego sprzętu, kiepskiego nie lubię

ale zapraszam w wolnej chwili, cos sie znajdzie ( mam dostep do kilkutysiecznej płytoteki ...)

co do zdjecia - wystarczy skan - sadze ze ebde w stanie czesc informacji wyciagnac ze skana

ok

ps. znalazles pisaki? bo jak ja wlazlem do tego sklepu to a) zabily mnie ceny, b) zabil mnie wybor c) zabila mnie uroda i ilosc studentek :)

nie znalazłem, przerzucilem sie juz na biale plyty
istnieją białe eddingi, do mazania po płytkach elektronicznych, pewnie gdzies w takim sklepie mają

zawsze tak jest, rozbierają się na wiosnę i biegają po Trakcie Królewskim
Nowy Swiat 44 - cafe Bajka ma miły ogródek, siedzę sobie i patrzę ;)

EOT, bo sie OT robi

Ostatnio zmieniany przez pali : 14.05.2003 o godz. 22:56
Stary 15.05.2003, 00:40   #13
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
He he, czytam tego posta jak dobry zakrecony film sensacyjny w kilku aktach

Akt I : Wiadomosc o smierci kultowego napedu dobija na dobre LASERa

Akt II : Zwrot Akcji : To jednak nie Yami - to tasma !! Hallelujah - skaczacy LASER z zadowolenia i chwile pozniej przyjemne odprezenie

Akt III : Dla odwrocenia uwagi od wciaz skaczacego z rodosci Lasera, SID wprowadza watek romantyczny - umawia sie na ogladanie soczewek i sluchanie muzy !!!

HEHEHEHEHEHEHE - az sie poplakalem

Pozdrawiam. Rafal.

PS. Sprezyn - nowa fotka !!
Stary 15.05.2003, 01:12   #14
pali
Թ

Cytat:
fido2001 napisa***322;(a)

Akt III : Dla odwrocenia uwagi od wciaz skaczacego z rodosci Lasera, SID wprowadza watek romantyczny - umawia sie na ogladanie soczewek i sluchanie muzy !!!

zaraz, zaraz: jaki romantyczny? co to za insynuacje?

juz prosze nic tu nie piszcie, niech ten topic w dól pojedzie, bo mi głupio ze tak kilka osób nastraszyłem, ale przyrzekam po raz wtóry - sprawdzalem ten podły kabel, nie moja wina ze LG pracuje na walniętym kablu

pozdr
Stary 15.05.2003, 06:55   #15
-Sid-The-Rat=>

Re: Re: Re: po problemie

Cytat:
pali napisa***322;(a)

spotkanko jak najbardziej, ale muzy niestety nie mam - nie mam ani jednej płyty (chwilowo mam tylko na stanie 10 xColtrane, 1x Mingusa, 1xPetrucciani). powaznie. nagrywam tylko dla znajomych, no i słucham głównie u ..., to juz moze nic nie napisze, gdzie slucham - powodem jest chwilowy brak dobrego sprzętu, kiepskiego nie lubię

ale zapraszam w wolnej chwili, cos sie znajdzie ( mam dostep do kilkutysiecznej płytoteki ...)

zawsze tak jest, rozbierają się na wiosnę i biegają po Trakcie Królewskim
Nowy Swiat 44 - cafe Bajka ma miły ogródek, siedzę sobie i patrzę

EOT, bo sie OT robi
coz... ja arhitekture odwiedzam czasem w podobnych celach
a co do plytoteki - niewykluczone ze mamy wspolnych znajomych - a jesli nie - to trzeba bedzie to nadrobic...
sprawa na PO sesji - ale do zalatwienia
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: