![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yamaha F1 kaput
jak w temacie, chyba jestem pierwszy
![]() objawy: przerywa zapis kazdego cdr (v.azo, akoss czarny, espera silver-blue, basf 650mb). w roznym momencie, nawet w polowie, rozne dane probowalem (bin/cue, .iso, pliki). przerywa nero i alcohol, track error i czesc. aspi, fixaspi, udma, stery ide, defrag - ok (przynajmniej probowalem) tylko nie czyscilem, bo gwarancja jest na innym komp nie sprawdzalem jeszcze, ale na tym samym inna spawarka chodzi ok (lg combo 4120b) co ciekawe, F1 wypala bez problemu us hs normal cdrw, z tymi samymi danymi aha, walczylem ostatnio z laser lockiem na slowniku collinsa ydp.... ma ktos jakis pomysl?! ------- F1 - wersja IDE, wypalone ok. 250 plyt od lutego chyba jakos tak, bios f komp - win xp pl pro sp1, chipset sis, 256 ram, athlon Ostatnio zmieniany przez pali : 13.05.2003 o godz. 14:32 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
wspolczucie - mam nadzieje, za jakos Ci zreanimuja
sprzeta. Choc zapewne ogranicza sie do czyszczenia.
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Współczuję - ale nie mam pomysłu. Jeśli gdzie indziej też nie będzie działała, to pozostaje chyba tylko serwis.
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
O ****a .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Թ
Nic się nie martw Laser, ja mieszkam w okolicy, gdzie jest od cholery kurzu, teraz mam okno otwarte, komp na podłodze stoi - to pewnie kurz.
Za kilka godzin będę miał spręzone powietrze, zobaczę czy to coś da. Ostatnio zmieniany przez pali : 13.05.2003 o godz. 16:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Hmm jak mówisz ze wypala RW a jak wiadomo do RW potrzeba mocniejszej wiazki to moze to tylko kurz. Czekam na wyniki dmuchanka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
laser - tobie jedno w glowie
![]() pali - mozesz dla mnie przy okzji tego niemilego doswiadczenia zrobic? sprawdz (obejzyj - albo jesli masz mozliwosc - zrob foto cyfrakiem, albo skanerem) optyke tej nagrywarki - bardzo chcialbym jakies jej dokladne zdjecie - albo choc opinie obserwatora na temat tego czy ona jest szklana czy plastikowa - jestem niedowiarkiem i nie wierze w informacje podawana tu i owdzie (tak jak nie wierzylem w TEACowska szklana optyke - i slusznie) mozesz? a co do nagrywarki - objaw jest prozaicznego zestarzenia... (albo specyficznej modulacji kurzem wiazki nagrywajacej - bo inaczej sie nagrywa -RW a inaczej -R)
![]() |
![]() |
#8 |
Թ
po problemie
dmuchanko fajna rzecz
![]() i dobrze, bo: wsadzilem F1 do kompa sąsiada i okazało się, że działa.... wygrzebalem z pudła inny kabel, przełozylem i tutaj lezal problem, juz 3 cdr nagraly sie wysmienicie tylko nie krzyczcie na mnie, ze nie sprawdzilem: lg działało na tym samym uszkodzonym kablu!! sprawdzilem to dokladnie, jeszcze raz przelaczylem F1 na ten stary kabel i kicha, cdr do kosza. A cdrw jeszcze jedno nagralo sie bez problemu, troche tylko bufor skoczyl, co sie nie zdarzalo moje LG chodzi tylko na pio-4, moze dlatego jechalo na walnietym kablu, ale czy F1 wypali na pio-4 to juz nie sprawdze bo spacerujacy po deszczu wiosennym warszawiacy mają okazję pośliznąć się na kablu IDE. proszę uważać ![]() to sorry posiadacze F1 za nerwy.... ale przyznacie sami, ze ciezko bylo zrozumiec o co chodzi moze to tez moja plyta glowna, bo mam teraz niestety szajsowate ecs k7s5a. niby dobra, ale kilka tego typu zagadek juz z nią miałem, a jakoś na asusie to tylko moglem poczytac o takich problemach. -------- Sid: nie rozkręcałem jeszcze tego, ale stickera nie ma, z checią rozkręcę. Tylko kiedy indziej, bo chwilowo nie mam czasu, narzedzi i taki bajzel w mieszkaniu, ze nawet nie mam gdzie tego rozlozyc. Potrzebny jest idealny śrubokręt, bo ma F1 czarne srubki - widac na nich rysy od odkrecania, musze uwazac na gwarancje. Z cyfrakiem trochę problem, ale coś wymyślę. Jesli ci wystarczy skan lub zdjęcie to ok zrobię, ale tez nie ma problemu, abys sam ją obejrzal, zapraszam jesli zechcesz. Mieszkam w centrum, niedaleko sklepu do którego mnie ostatnio wysłałeś po pisaki ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 13.05.2003 o godz. 22:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Hihi jesli chodzi o moja YAMI to jestem na jej punkcje szczególne wyczulony ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() |
Re: po problemie
Cytat:
![]() co do zdjecia - wystarczy skan - sadze ze ebde w stanie czesc informacji wyciagnac ze skana ps. znalazles pisaki? bo jak ja wlazlem do tego sklepu to a) zabily mnie ceny, b) zabil mnie wybor c) zabila mnie uroda i ilosc studentek ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Re: Re: po problemie
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Թ
Re: Re: po problemie
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
mieszkasz gdzies w okolicach Wilczej? w kazdym razie mozna by kiedys zorganizowac takie spotkanko - a jak masz jeszcze muze to wogole czemu ja czas trace :) nie, obok placu Zamkowego, w sumie tez niedaleko o Wilczej nie wspominaj - mialem ostatnio taką przygodę, ze panowie z Wilczej mnie pomylili z kimś ;) spotkanko jak najbardziej, ale muzy niestety nie mam - nie mam ani jednej płyty (chwilowo mam tylko na stanie 10 xColtrane, 1x Mingusa, 1xPetrucciani). powaznie. nagrywam tylko dla znajomych, no i słucham głównie u ..., to juz moze nic nie napisze, gdzie slucham ;) - powodem jest chwilowy brak dobrego sprzętu, kiepskiego nie lubię ale zapraszam w wolnej chwili, cos sie znajdzie ( mam dostep do kilkutysiecznej płytoteki ...) co do zdjecia - wystarczy skan - sadze ze ebde w stanie czesc informacji wyciagnac ze skana ok ps. znalazles pisaki? bo jak ja wlazlem do tego sklepu to a) zabily mnie ceny, b) zabil mnie wybor c) zabila mnie uroda i ilosc studentek :) nie znalazłem, przerzucilem sie juz na biale plyty istnieją białe eddingi, do mazania po płytkach elektronicznych, pewnie gdzies w takim sklepie mają zawsze tak jest, rozbierają się na wiosnę i biegają po Trakcie Królewskim Nowy Swiat 44 - cafe Bajka ma miły ogródek, siedzę sobie i patrzę ;) EOT, bo sie OT robi Ostatnio zmieniany przez pali : 14.05.2003 o godz. 22:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
He he, czytam tego posta jak dobry zakrecony film sensacyjny w kilku aktach
![]() Akt I : Wiadomosc o smierci kultowego napedu dobija na dobre LASERa Akt II : Zwrot Akcji : To jednak nie Yami - to tasma !! Hallelujah - skaczacy LASER z zadowolenia i chwile pozniej przyjemne odprezenie Akt III : Dla odwrocenia uwagi od wciaz skaczacego z rodosci Lasera, SID wprowadza watek romantyczny - umawia sie na ogladanie soczewek i sluchanie muzy !!! HEHEHEHEHEHEHE - az sie poplakalem ![]() Pozdrawiam. Rafal. PS. Sprezyn - nowa fotka !!
![]() |
#14 | |
Թ
Cytat:
zaraz, zaraz: jaki romantyczny? co to za insynuacje? ![]() ![]() juz prosze nic tu nie piszcie, niech ten topic w dól pojedzie, bo mi głupio ze tak kilka osób nastraszyłem, ale przyrzekam po raz wtóry - sprawdzalem ten podły kabel, nie moja wina ze LG pracuje na walniętym kablu ![]() pozdr |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() |
Re: Re: Re: po problemie
Cytat:
a co do plytoteki - niewykluczone ze mamy wspolnych znajomych - a jesli nie - to trzeba bedzie to nadrobic... sprawa na PO sesji - ale do zalatwienia ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|