![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
![]()
posiadam nagrywarkę TDK vortex 12x10x32 i mam pewien problem przy przegrywani niektórych płyt praktycznie na sam koniec nagrywania wyskakuje mi komunikat że nagrywanie zakończone niepowodzeniem,i że cytuję"nie mozna wykonać polecenia Zapisz w trybie DAO!"co mam zrobić?czego to jest wina??nagrywarki?programu?(nagrywam w nero 5.5.9.2)proszę o pomoc!
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze to tylko kwestia owerburningu, masz wszystko w nero wlaczone tak jak trzeba? Jesli na tych przegrywanych plytkach jest ponad 700MB to moze na te twoje sie nie miesci, troche to zgadywanie. Napisz cos wiecej co i jak przegrywasz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ok!podam Ci przykład z przed godziny kiedy to próbowałem zwyczajnie skopiować płyte!płyta na która kopiowałem była to płyta Mediasonic 40x,80min\700mb,z poczatku zdawało sie by ze wszystko jest ok i na sam koniec nagrywania:"niemozna wykonac polecenia zakoncz trybie DAO!!"płyta z której przegrywałem była tej samej pojemnosci,dzieje sie tak równiez gdy nagrywam z dysku twardego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Te Mediasonic'i to nie sa dobre plytki, sprobuj na innych lepszych, nie piszesz czy nagrywasz je na max szybkosci (12x?) jesli tak to zmniejsz ja. Moze tez to byc kwestia ogolnego porzadku w systemie, ale rowniez oznaka nadchodzacej emerytury twojej nagrywarki bo zdaje sie pamieta dosc stare czasy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
nagrywam zazwyczaj z prędkościa max czyli 12x ale kiedy ustawiam na mniej tez mi sie zdarza ten sam ból!zaznaczam ze niewszystkie nagrania kończa sie niepowodzeniem tylko niektóre i na tych płytach Mediasonic"skopiowałęm sobie ostatnio win.xp i wszystko było ok!watpie żeby przeczyszczenie optyki cos pomogło!!zastanawiam sie jeszcze nad zmiana programu do nagrywania bądź nowszej wersji nero!powinien być link na stronce cdrinfo z mozliwymi komunikatami przy nagrywaniu płyt i z ewentualnymi ich przyczynami i mozliwościami usunięcia problemu!!moze takowy jest tylko ja nic o tym niewiem??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
a może to wina płyt?sam już niewiem;(
|
![]() |
![]() |