![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.05.2002
![]() |
Załamka
Mam taki problem:chcąc skopiować w locie płytę obojętnie z czym za pomocą CloneCD 4.0.1.6. przy 3 proc.zapisu wyskakuje mi komunikat :Zapis na dysku nie powiódł się, UNIT ATTENTION : POWER ON, RESET, OR BUS DEVICE RESET OCCURRED(6:0x29:0x00).Przy Nero nowym jest podobnie z tym, że zamiast tego komunikatu zapis ustaje i wszystko sie wywala z komunikatem niestety nie pamiętam jakim.Może ktoś wie o co chodzi?Nie pomaga reinstalacja systemu.
Sprzęt : PIV 1.7GHz, płyta Intel i850MV, 256 RDRAM, IDE1: dwa dyski UDMA 5 i 2, IDE2: sm Teac CDRW 516EB UDMA 2, ss Teac CDROM 40x UDMA 2, sys.WIN XP Prof. Pozdrawiam. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2002
![]() |
Hmm a moglbys troszke wiecej napisac o tym jak masz te urzadzenia podiete do plyty glownej
|
|
#3 |
|
Gość
|
Masz oba napędy podpięte pod ten sam kontroler (tak napisałeś) a to nie jest dobre rozwiązanie. Zresztą i Nero i Clone powinny o tym poinformować przy starcie. Przy dużych szybkościach komunikacja w obu kierunkach jest utrudniona i płyta idzie do śmieci.
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zgadza się z tym podpięciem, tyle tylko, że wcześniej mi to chodziło, a pewnym momencie się popieprzyło.Nero i Clone nie wyświetlaja komunikatu na ten temat przy starcie.Dysk systemowy, to Barracuda IV, który pracuje w UDMA 5, jak podepne do niego CDRW (UDMA 2), to będzie chodziło jak wolniejsze urządzenie tak?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Dysk zwolni, a korzystałeś wcześniej z Nero czy Clone, nie instalowałeś żadnego dziwnego softu?
|
|
#6 |
|
Gość
|
Nie warto podpinać napędu z dyskiem!!! Przeleć wszystkie programy które instalowałeś i sprawdz, który może ci bruzdzić. Ew. Reinstalka Nero i Clona. Co do Nero - on chyba zawsze się pyta nie o połączenie napędów ale o opcję autostaru (przepraszam za wprowadzenie w błąd).Warto trochę zainwestować kasy i zainstalować dodatkowy kontroler ok.140 zlp. Sam to zrobiłem i teraz testuje. Jak widać jeszcze komp działa
))
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Reinstal Nero i Clona nic nie daje, format i wszystko od początku też nie.Co do softu, to ostatnio instalowałem ściągnięty ze strony Intela program dzięki któremu CDROM chodzi UDMA-2, a nie PIO-4.Oprócz tego niczego innego nie.Przed instalacją tego programu (Intel Application Accelerator) też był opisany problem.Jeżeli dodatkowy kontroler rozwiąże sprawę, to jutro lece kupić.Gorzej jak nic się nie zmieni.
Może jakies rady co do tego kontrolera, konkretna firma, model, ma to znaczenie?Ps.Jest ktoś w stanie mi powiedzieć co dokładnie znaczy opisany w pierwszym poście komunikat. Ps.1.Z góry dziękuję wszystkim za zainteresowanie i cierpliwość Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniany przez MariuszG : 01.07.2002 o godz. 01:21 |
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2002
![]() |
Co prawada ja Tobie nie pomoge, ale moze ktos pomoze mi...
![]() Czy to wina podpiecia na jednym kablu CD i CDRW ze CloneCD przegrywa plyty 700MB przy predkosci 24x w ponad 5 minut? Dodam, ze za pierwszym razem plyta sie skopiowalazw okolo 4 minuty, ale za nastepnymi juz nie
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
![]() |
Głupia sprawa, ale...
TEACi 40x bywają kapryśne. U mojego kumpla był problem - jak napęd natrafiał na błąd na płycie, to się wieszał. Po prostu przestawał reagować. Przetestuj swoją konfigurację z innym CD-ROMem. Może Twój był z tej dziwnej partii. |
|
|
![]() |
|
|