![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Zarejestrowany ponawiam apel o pomoc
Witam ponownie
Zgodnie z radą Zbiega12 i innych, dotyczącą listu pestroya zarejestrowałem się. No i ponawiam mój problem: Zamówiłem w sobote w sklepie nagrywarke TEAC 16x OEM za 580zł i miałem się po nią zgłosić we wtorek. We wtorek nie mogłem, więc pojechałem dzisiaj. Jak się okazało mojego TEAC'a nie ma. Facet powiedział że w hurtowni w Warszawie narazie go nie mają. W zamian zaproponował mi RICOH'a 16x BOX za 550zł, którego przywiózł ze stolicy. No i niewiem co mam zrobić. Co mi radzicie? Czekać na TEAC'a niewiadomo ile, czy brać RICOH'a ? Jak się sytuacja przedstawia z tymi drugimi , czy to solidny sprzęt? PS. Ten RICOH to chyba jakiś nowy, bo na Cdrinfo go nie widze. I co to jest ten Justspeed ? Pozdrawiam, zarejestrowany ![]() Lenar |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Witam
Myślę, że najlepszą odpowiedzią będzie stwierdzenie, że wczoraj (środa) kupiłem Teac 524E (prędkość 24) za 585 zł z VAT. Pozdrawiam Żółw |
|
|
|
#3 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
czekac na Teac i jak wzej kolega pisze x24.
To nie tylko o szybkosc chodzi ( nie chce rozwijac tego watku), a o pewne mozliwosci kopiowania, ktorych moj x16 nie ma |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam Lenar |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
kto jest z okolic Sosnowca to mogę Teaca za 585 zł opchnąć
sorry za reklamę |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
oczywiście x24
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gość
|
Witam
Teac 524 kupiłem w Krakowie, w firmie NKK (Halicka 9). W porównaniu z poprzednią Yamahą SCSI chodzi śiwetnie. To dziwne, bo przecież Yamaha jest świetną firmą. Na napędzie nagrałem nie więcej niż jakieś 500 płytek w ciągu 1,5 roku. Wreszcie coś się stało, nagrywarka zaczęła się zachowywać nieprzewidywalnie. Z legalnym Nero paliła jedną płytką za drugą. Mniej więcej 30 sekund od rozpoczęcia nagrywania pisała z niesmakiem, że się jej nie udało. Czasami coś czyta i nagle przestaje nie dając żadnych komunikatów. Nieco lepiej pracuje z WonOnCD ale też nie jest stabilna. Czyszczenie i przedmuchiwanie sprężonym powietrzem nie pomagało, dlatego wziąłem pieniądze w garść i poszedłem na zakupy. Wybrałem Teaca 524 chociaż na prędkości mi nie zależy (przy tak niskim przerobie nie ma to znaczenia). Napędy tej firmy uchodzą za niezawodne i stosunkowo mało się grzeją. Pozdrawiam Zółw |
|
![]() |
|
|