![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Która lepsza TEAC czy PLEXTOR ?
Nie wiem którą nagrywarkę kupić ? Waham się między TEACiem 24X a PLEXTORem 24x zapis. PLEXTOR ponoć ma słabąkorekcję błędów zaśTEAC nie łamie zabezpieczenia SafeDisc 2 z którym PLEXTOR sobie radzi. Proszę o jakąś podpowiedź.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Ja mam PleXtora 16/10/40 i dziala świetnie !
Jak bym mial zmieniać to tylko na plextora POLECAM!!! 0 blendów 0 zniszczonych płyt Poprostu nagrywarka - marzenie! A teac też dobra ale jak widze ile postów jest z problemami teac to teac tamto że jednak plextor The best! Nagra wszystko na każdej płytce nie ma sobie równych. |
|
|
|
|
#3 |
|
Freedom Fighter
Data rejestracji: 23.05.2001
![]() |
Wybrałbym Plextora. Od dawna firma ugruntowała sobie pozycję króla napędów CD-R/RW, a pozatym zgadzam się z poprzednikiem, z Plextorem nie ma po prostu żadnych problemów.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
PLEXTOR... jak masz kase to bierz Plextora, a jak nie to Teac'a...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Ja jestem posiadaczem Teaca 24x i nie mam z nią żadnych problemów, ale jednak nie potrafi ona wypalić płyty 870mb i nie do końca poprawnie odczytuje 800mb
![]() ![]() (Jednak jestem na TEAC'iem
|
|
|
|
|
#6 |
|
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
ja jakbym miał kase to bym kupił sobie Plextora...
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Wybralem TEAC'a dlatego ze:
- nie stac mnie bylo na PLEXTOR'a - b. wazna byla dla mnie korekcja bledow; tu TEAC jest the best - nie wypalam plyt wiekszych niez 700 MB bo i tak starsze napedy maja potem problemy zeby zobaczyc taka plytke Pozdrawiam jazzbiker |
|
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
Popieram poprzedników. Wszystko zależy od kasy. Osobiście wybrałbym PLEXA, a z resztą to zależy od ciebie. Osobiście mam PLEXA 121032A już prawie półtora roku i sprawdził się jako napęd do zapisu dużej ilości płyt (szczególnie doskonała jakość muzyki) z wykorzystaniem max prędkości i dowolnych nośników.
Pozdro, Bzyk. |
|
|
#9 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Jak Cię stać to bierz Plexa, a najlepiej zaczekaj na nowego 40X bo to będzie przełom.
Pozdrawiam
|
|
#10 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
a postow o teacu jest tyle bo jednak wiecej osob ma teaca niz plexa i wiele osob majacych problemy kupilo nagryware bo to jest teraz w modzie miec nagrywarke
a co do mnie to z powodu ceny i przyzwyczajenia wzialbym teaca bo nie lubie placic za nazwe firmy a poza tym ktorys plex wymieka przy overburningu nie pamietam ktory
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
#11 | |
|
Gość
|
Cytat:
A to myślesz, że teac to nie szpanerska firma? Każdy wie, że Plextory są lepsze i oczywiście droższe ja też mialem kupić teac ale od kiedy kupiłem cd-rom to sie zniechęciłem musze go zmienić po włożewniu cdka zaczyna odczytywać go po 30 sec poprostu kompletne dno. Dlatego wolałem kupić plextora i nie mam z nim żadnych problemów, a za jakość sie płaci. Z kąd pamiętam przy overburningu wymiękał 12/10/40 z tym starszym biosem nie pamiętam daty. A pozatym starsze nagrywarki też wymiękają. Acha skoro nagrywarki plextor są przereklamowane to czemu zajeła 2 miejsce w Chip LAB a teac jedne z ostatnich ? Plextor jest od teac jedynie 100 zł tanszy a jakość nie porównywalna he he. |
|
|
|
#12 | ||
|
Gość
|
Cytat:
|
||
![]() |
|