Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Ceny gier (https://forum.cdrinfo.pl/f25/ceny-gier-52638/)

pablocoo 26.05.2005 15:10

Bez przesady, wiekszosc nowych gier na PC kosztuje w granicach 100-130zl (z wyjatkiem gier LucasART- ok 150zl, KONAMI-ok.150zl, Sims 2- ok.150zl)

Predi 26.05.2005 15:29

dobra, tyle ze ja chcialbym np. wywalic 2x w roku po 100zl na DOBRA gre, a przydaloby sie jeszcze kupic kilka tych gorszych... a ze gorsze kosztuja tez po 100zl wiec........
nie mowmy o sredniej a o maksymalnej cenie ;)

demek 26.05.2005 15:38

ale i tak widac postep w cenach gier.....sa w coraz bardziej przystepnych cenach juz wiecej ludzi kupuje orginaly niz kiedys - teraz nowosc mozna juz kupic od 60 zl przynajmniej od codemasters bo z ea nie jest juz tak rozowo a i polskie wersje szybko nie wychodza albo wcale

pablocoo 26.05.2005 16:00

Cytat:

Napisany przez Predi
dobra, tyle ze ja chcialbym np. wywalic 2x w roku po 100zl na DOBRA gre, a przydaloby sie jeszcze kupic kilka tych gorszych... a ze gorsze kosztuja tez po 100zl wiec........
nie mowmy o sredniej a o maksymalnej cenie ;)

Teraz akurat mowimy, czy za 100 zlotych mozna kupic dobra gre ;)

loki7777 14.07.2005 17:29

Ja chce bloody rayne 2 za 15 zl i biore:)
A tak w ogole do 30-50. Kupilem gorky 0 bo myslalem, ze gra bedzie jak gorky 17 i wbita(20 zl w bloto:(). Wiec juz nie kupuje, teraz gram w gry na psx na pc pod emu i jest super:)

REi 12.09.2005 18:07

I jeszcze jestes z tego dumny? n/c

pietro_asp 12.09.2005 18:29

Ja powiem taq gry w sklepach za 15-30 zeta z opcja gry przez neta z jakimis ukrytymi opcjami. Oczywiscie jakis abonamencik oczywiscie w rozsadnej cenie 5-10zeta i nie ma problemu. Fanatyk bedzie gral 2 lata bulil co miecha. Ktos co gra raz na ruski rok nie wyda za duzo. A gracz konczacy wszystkie gry zanim zdazy mrugnac okiem nie wyda az tyle i kupi naprawde wartosciowe pozycje.

Desden 12.09.2005 19:22

Ile wydawac?,to niema znaczenia wazne by grac :D

Gry(oryg.) są drogie i bedą drogie ,ale cuż nikt tego nie zmieni....

Berion 12.09.2005 19:38

Cytat:

Napisany przez Desden
Ile wydawac?,to niema znaczenia wazne by grac :D

Gry(oryg.) są drogie i bedą drogie ,ale cuż nikt tego nie zmieni....

Na PC są tanie...

Gdyby ktoś chciał się rzucić na oryginała na konsole niech szykuje najmarniej 180 (ofkoz, mowa o nowościach zaraz po premierze). Szkoda...

:(

Gdyby gry, powiedzmy z dwa/trzy miesiące po premierze (folia), kosztowały max 50zł nie spojrzałbym nawet na kopie :|

Szczota 13.09.2005 16:45

Ja za dobra gre jestem wstanie zaplacic i 200zl ale... dobra gra to taka w ktora wiem ze bede grac przynajmniej 3 miesiace i nie bede mogl sie doczekac kiedy znow zagram a takich gier prawie w ogole nie ma bo teraz wydaje sie gnioty z ladna grafika, czesto jeszcze gram w gry na amidze bo sa na niej lepsze.

Kupilem Baldura 1 za 159zl jak to byla nowosc i gralem ponad rok i wykonywalem wszystkie poboczne questy a i tak mam ochote znow zagrac.
Diablo 2 kupilem 3 miesiace po premierze za 80zl i gralem jakies 2 lata
Starcrafta kupilem kiedys za 159zl gram do dzisiaj
WoW kupilem za 200zl (zabolalo troche ale zbieralem 4 miesiace i uzbieralem) gram caly czas i nie moge sie doczekac kiedy znow zagram a narazie jestem bez swojego kompa i jest bol. Na abonament jakos tak znajde...

Gralem w GTA SA gra fajna ale po 2 tygodniach mi sie znudzila... dobrze ze jej nie kupilem
Far Cry tak samo...

Wydalem kupe kasy na oryginaly ale nie zaluje bo w wiekszosc gram do dzisiaj. Jakos nie placze z tego powodu ze wydalem 150zl i gram w gre 2 lata to wychodzi mniej niz 10zl na miesiac malo prawda? wole raz wydac kupe kasy i sie gra cieszyc przez rok czy dwa niz wywalic 50zl na gre co ja wywale po dwoch tygodniach.

Zapomnialem ze mam Sage Fallouta na DVD za 49zl i tez zagrywam sie jak mam wolny czas.

Pewnie ktos wyskoczy ze sram kasa albo spie na niej... na gry zbieram z kieszonkowych i czasami cos zostanie jak mi brakuje kasy to ide u sasiada pomoc przy rozladunku albo cos albo innemu skosic trawe i tak wpadnie 10-20zl...

Nie mam cyfraka, mam komorke na abonament i place 25zl miesiecznie telefon mam jakis za 50zl bo tamten sprzedalem, po co mi wybajerzony z aparatem i innymi *******ami jak sie tego prawie nie uzywa? Telefon jest do dzwonienia i sms a nie do ogladania filmow badz bawienia sie dzwonkami, mp3 playera tez nie mam. Jakos zyje bez tych ******* a np moj kumpel ma te wszystkie badziewia i siedzi w domu i sie nudzi zwykle przychodzi do mnie pograc w WoW albo cos i wiecie do jakiego wniosku doszedl? ze tez sobie kupi WoW a ledwo do auta ma co nalac tylko ma siec radiowa i sobie nie pogra.... Dla mnie gra jest po to zeby nie siedziec w domu i sie nudzic, czasami mam czas zagrac czasami nie ale raz na jakis czas sie zdarzy ze musze siedziec w domu jeden dzien i nie ma co robic...

Zaniedlugo rok szkolny sie zacznie i bedzie dupa z grania... jeszcze mam na wieczorowe laska na dzienne to swietnie mi wyjdzie...

andrzejj9 13.09.2005 17:36

Może nie wszystko, ale generalnie podejście mi się podoba :spoko:

Berion 13.09.2005 18:49

Cytat:

Napisany przez Szczota
Ja za dobra gre jestem wstanie zaplacic i 200zl ale... dobra gra to taka w ktora wiem ze bede grac przynajmniej 3 miesiace i nie bede mogl sie doczekac kiedy znow zagram a takich gier prawie w ogole nie ma bo teraz wydaje sie gnioty z ladna grafika, czesto jeszcze gram w gry na amidze bo sa na niej lepsze. [...]

Więc przeżuć się na konsole :)

Cytat:

[...] Gralem w GTA SA gra fajna ale po 2 tygodniach mi sie znudzila... dobrze ze jej nie kupilem
Far Cry tak samo... [...]
Po dwóch tygodniach to w SA ma się 100% 8 ) Nic dziwnego, że Ci się nudziskoro nie ma już nic "do zrobienia".

:)

REi 13.09.2005 18:51

Mi sie GTA: SA znudzilo (a raczej odrzucilo mnie) po 20min gry - bogu dzieki ze nie wydalem na nie kasy ;p

Tribunal 13.09.2005 21:11

Ja ostatnia oryginalna grę to kpilem 2miechy temu i Bylo to GW!!!!!!!!!!1

Pagerus 13.09.2005 22:27

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ja ostatnia oryginalna grę to kpilem 2miechy temu i Bylo to GW!!!!!!!!!!1

Hehe - jakby nie patrzeć - prawie każdy topic dotyczący gier schodzi w końcu na temat GW :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:05.