![]() |
Cytat:
|
gra nie jest długa :) - 17h z 30min przerwa 100% :D -
ja wygralem z przycinkami - u mnie: miałem właczony w tle serwer apache i konnekt - oba wylaczam i smiga ze az milo - a procek 1300@2000+, 512 sdram - szczegoly nastawione na full (suwakiem w opcjach nie advanced) i 1024x768 nie przycina - jeszcze jedno na SB128 i intergrowanym dzwieku tez sie tnie - sprawdzone na p4 3,2 i integrowanym zazucilismy audigy 2zs i sie nie tnie |
Cytat:
|
Cytat:
|
no co TY :P , raczej watpie bo gra dosyć dluga jest :> ale wielkim + tej gry sa poscigi policyjne ;] fajnie sie ich w a konia robi :P
pozdro |
przeszedl juz Ktos ta gre?
Cytat:
|
Jesli speed.exe potrzebujesz w roli cukierka, to nic to nie da.
Moglbys napisac cos wiecej, dlaczego nie mozesz odpalic. Jesli masz Alcohola i wlaczone wirtualne napedy to je wylacz, obraz 1szej plyty zamontuj w Daemon Tools 4 (ewentualnie jesli bedzie potrzeba odepnij napedy ide/wylacz za pomoca StarForceNightmare) i gra nie ma prawa nie dzialac ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Eeeee, nie zgadzam sie.... mam procka 2.6 wykrecony na 3.2, wczoraj przetaktowalem go max, czyli 3.4GHz. Mam 1GB Ramu, porzyczylem wczoraj od kupla dwie kosci 512, wiec w sumie 2GB RAM i nic sie nie zmienilo. Dalej sa stop klatki |
Cytat:
|
A ja Wam powiem że to wina w 80% procka i w 20% niedoboru ramu
Miałem AntkaXP 1700+ @ 2.4GHz... i co?...no śmigało....ale przycinało przy poscigach itp. Dołożyłem 512DDR ...kupiłem A64 Venice 3000+@2,4GHz i cio?.....miooodzio ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No ja mam dwa dyski, Maxtor 250GB SATA133/UDMA6 i w takim trybie tez pracuje, ramu 1GB, sprawdzalem tez na drugim dysku WD 40GB ATA100 i niestety,efekt ten sam... Wiec nadal poszukuje rozwiazania problemu...Hmmm, a moze to wina samej gry ze jest tak kaprysna? |
Mam pytanie. Co to jest ten plomien wokol mapki?? aktualnie mam x1 a raz mialem x2. Co to??
|
z tym bedzie problem - gra zainstalowana na drugim kompie, a w tym nie mam odtwarzacza dvd... ;/
|
Cytat:
Moze jedna prosba - jesli tak to przeslij mi plik speed.exe... |
Cytat:
|
rowniez laduje przez Daemona i smiga :> a plyty mam opd znajomego :P
|
dzis pojawil sie mini obraz, nadal trzeba go podmontowywac i ukrywac wirtuala, ale to juz cos
ssijcie :) http://neofighter.neostrada.pl/NFSMW-MINI.rar |
Cytat:
a ostatnio testuję nvidię 77.77 a z tego co ludzie polecali to TWEAKS'R'US 81.95 z whql - ale tych jeszcze nie zdążyłem przetestować ---- edit: zauważyłem ze problem u mnie nie leży po stronie grafy (bo detale mogę dać na max i nawet z AAx8 jest przyzwoicie) ale zwolnienia występują tylko wtedy gdy doczytuje mi dysk i dioda świeci ... czyżby 512 to za mało ramu albo dysk już pada ? poszukam przyczyny problemu.... DMA powinno być włączone... ---- heh już wiem podpiałęm dysk na master zamiast slave i śmiga :D kwiestia płynności to wina u mnie dysku kijowego WD Caviar UDMA5 albo sterowania kanałów IDE ojj przydałaby sie Barracuda na SATA :) |
big thx :D
|
Cytat:
tools&options>general options>use limits for overclocking na 100% np |
Cytat:
|
ja mam P4 540J 3,2 krecony do 3,6 2x256 pamieci chodzacych na 560 i radka 9550 do grania ustawionego na 410 rdzen i 480 pamieci i nic mi nie tnie
sterowniki jakies modowane zeby mozna bylo podkrecac bez zmiany biosu bo go sie poprostu zmienic nie da:) a nie sory rdzen na 375 i nie wiem czemu bo na poprzednim systemie bylo 410 i mozna bylo dac jeszcze wiecej a tu jest max 375 :/ musze znalesc przyczyne |
Dobrze chociaz wiedziec ze nie jestem sam z takim problemem :)
Ja tez juzmyslaem ze to konflikt przerwan IRQ, bo kiedys mialem podobny z GTA SA. Odlaczylem dzwiekowke, sieciowke,aleniestety dalej to samo i kupa... Sproboje moze jeszcze posadzic system na drugim dysku, zainstaluje stery giere i sprawdze jak sie bedzie zachowywac |
to chyba nie stery na radku 9800PRO na najnowszych catalistach u mnie na 9550@9600(490@520) na omegach najnowszych tnie - na innym kompku na tej samej karcie tak samo kreconej i na tych samych omegach jest git. Kompki nie sa słabe (moj niestety tak) ale 9800PRO ma P4 HT 2MB 3GHZ 512 MB - nie wiem co jest ale walcze...
|
Cytat:
Spoko, dyskimam zdefragmentowane, sa w idealnym stanie... Plik stronicowania na osobnym dysku calkowicie Moja karta to Gigabyte 6600GT AGP. Dzis zainstalowalem NFS Underground 2 by sprawdzic jak dzila i dziala wysmienicie, nawet najmniejszego przyciecia nie ma Ghost_mode a mozna wiedziec na jakich sterownikach jedziesz, jakiej wersji itp ? Bo moze tu jest pies pogrzebany :/ |
Nie mam pojecia jak to zrobic zeby dzialalo... moze ktos z was
podesle mi ten obraz na maila o ile to jest taki jak w Sims 2 ze mial 100KB? Czy to jest obraz 700MB? |
Witam szukałem na google tego pliczku .exe z polskiej stronki :> ale limit sie im skonczył czy mogl by ktos mi go przysłać ?! na @ :>oktawian16@o2.pl
z gory thx |
Cytat:
umnie bardzo pomogła degragmentacja dysku !!! bo też co chwile zarywało a teraz raz na jakiś czas albo i nawet wcale - zależy na jakich lokacjach. PS też mam 6600GT (AGP Leadtek) |
Cytat:
|
a dales speed.exe na zgodnosc z win 2000 || ?
|
Cytat:
Ja ładuję wszystko w Daemona i hula aż miło :) |
Cytat:
Moja konfiguracja: P4 2.6@3.2 GF 6600GT @590/1180 1GB RAM / 400 ASUS P4P800 Dodam ze jade na sterach NVIDIA ForceWare 81.95 WHQL, demo mialem na wczesniejszej wersji Jest to cholernie irytujace, na demie tez sie to dzialo, ale znacznie rzadziej, a tu co kilkaset metrow.... :( |
Ale nie dziala... kompletnie nic nie chce dzialac - ten loader z GCW tak samo!!
Ja mam plyty od znajomego i sam robilem Alcoholem obraz 1CD i za cholere nie chce sie uruchomic, zrobilem obraz - uruchomilem SD4Hider`a i gra jakby zaczyna sie uruchamiac ale za chwile pokazuje sie "blad speed.exe" i tyle... |
wiecie co a mi sie podoba - tylko dlatego ze jest to jakby nstepna czesc nfs HP2 - ta mi sie zaj**scie podobała - a teraz taka chybryda :D - jeszcze tylko zeby sie nie ciela - momentami jedzie plynnie a tu na 0,5sec stop i dalej :/ - ale ja juz cos wymysle
|
Cytat:
wiecej minusow to, policyjne fury z mega przyspieszeniem za nic nie idzie ich zgubic na prostej. przyklejanie sie ich samochodow do mojego, wbrew zapowiedzią opcji tuningu wcale nie ma wiecej niz w U, U2 |
Cytat:
|
Cytat:
|
A spolszczenie (to w rejestrze) ,spolszcza gre w 100% ???
|
Wrzućcie jak możecie jakies screeny.. Raczej nieprędko (jeśli w ogóle) w to zagram, to przynajmniej sobie zobaczę, jak to w rzeczywistości wygląda (mogą być waszych samochodów na trasie ) :)
|
na gamecopyworld jest juz loader :fiu:
|
o kolorach rzecz :)
szaroburo, zbyt jasno/ciemno moim zdaniem to tylko zludzenie, przyzwyczailismy sie do poprzednich underground-ow, ktore rozgrywaja sie wylacznie w nocy, teraz przemierzajac ulice w dzien, nie widac rozblyskujacych latarni, neonow, reklam itp... wydaje sie wiec, ze jest zbyt jasno (niech jeszcze slonce przyswieci w szybe :) ), jadac w nocy lub gdy zbiera sie na deszcz, wydaje sie, ze jest za ciemno... ja sie przyzwyczailem, a co wazniejsze polubilem ten styl gry, czego i Wam zycze ;) |
|
NFS - Most Wanted...
Witka;)
Mam problem bo nie moge uruchomic mojej 4 plytowki Most Wanted... Komu udalo sie uruchomic gierke?? Pozdro;p |
Cytat:
|
A mi sie nie podobaja w tej grze swiatla... w jednym miejscu jasno jak cholera ze patrzec ze nie da ... a w drugim miejscu ciemno jak w dupie u murzyna ;/ minus tej gry!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no ja musze sobie zrobic przymusowy tydzien przerwy
|
MINUS NFSMW
odnawianie NOS-u z czasem bardzo mi sie to rozwiazenie nie podoba, dlaczego wywalono to co bylo jedna z najlepszysz rzeczy w nfsu i nfsu2??? a mianowicie premie do N2O za 'unikniecia wypadkow', efektowne skoki, baczki 360 itp..????? teraz nie trzeba stosowac nawet minimum taktyki jak to mialo miejsce wczesniej hmmm co sadzicie? no nic, gram dalej :) |
Cytat:
|
Cytat:
czy pokazał sie już no-cd fix ? bo jak narazie ten dostępny fix-knora :) tez woła płytę ... |
Punto chyba jo :)
Jakis fiat napewno :) |
Czy wcześniejsze informacje na temat dostępnych samochodów w grze się potwierdziły? Chodzi mi konkretnie o to czy jest Aston Martin DB9 i Fiat Punto (w tym drugim przypadku zastanawiam się czy dali wersję Grande Punto czy "dwójkę")...
|
Cytat:
ps. u mnie gra tez nie za bardzo "chodziła" lekarstwem okazał sie GameBoost ;) |
Cytat:
Dzięki za namiary na sterowniki. Na 53.03 działa bez zadnego przycięcia w średnich detalach w 800x600 no i sie duzo szybciej ładuje. Pozdro ;) |
Ilość załączników: 1
Uzyj tego, u mnie zrobil to co sie nalezalo, dolaczony plik readme...
|
witam. a ja mam taki poważny problem. A mianowicie chodzi o to ze grzebałem w opcjach ale za nic nie mogłem znależć zmiany języka:) ktoś mi podpowie ???
|
Cytat:
ale w newsach sie znalazł NFS: most wanted :D |
http://www.gamecopyworld.com/
slodycze :) najpierw klik na Mirror #1, pozniej na Enter i w sekcji "Game Trainers & Cheats" jest nasza gra, klik i mamy |
Cytat:
A mozna prosic dokladny rozmiar tego cukierka, bo w sieci jest tego sporo,jak narazie sam syf, albo virusy i tym podobne |
Cytat:
bez przesady ale jak Ci to coś pomoze to przełącz sobie język na ojczysty i w grze otrzymasz trochę wskazówek PS Postep kariery w MW narazie 42% i na tym chyba narazie poprzestanę z braku czasu... |
Jest już cukierek do tego :)
|
Cytat:
tu masz wersje 61.77, u mnie na sterach Omegi 66.93, wydajnosc byla wyraznie nizsza, tak wiec pozostalem przy 61.77 http://www.mvktech.net/component/opt...rent,category/ a tutaj wersja 53.03, pod Twojego GeForcea beda najlepsze, ja na tych sterach mialem najwiecej 3D Markow z 53.03 na 61.77 przesiadlem sie, poniewaz minimalnym kosztem wydajnosci uzyskalem wyraznie lepszy obraz na Twoja karte nawet 61.77 moga byc za wysokie, ale radze sprobowac wszystkie, no i przy instalacji wybieraj Performance good luck ;) |
Czesc. a nie macie czasami opisu do tej gierki? Tylko w miare dokładnego zeby pisało co sie robi w odpowiednich trybach gry
|
sterowniki mam chyba najnowsze Omegi 66.93
mój komp to celeron 2600, gf 5200 no i chyba przyczyna wolnego ładowania 256MB ramu gram na min w 800x600 |
to pare slow o odpalaniu ;)
konfiga jakiego mam kazdy moze zobaczyc (wiadomo gdzie), dla leniwych: Procomp BVK2A (na chipsecie VIA KT133) Duron 850 384 SD RAM GF FX5700 (Omega Drivers 61.77) Winzgroza XP SP2 ustawienia NSFMW: max detale, 1024x768 nie zauwazylem, zeby NFSMW ladowalo mi sie dluzej niz NFSU2, czyli kilkanascie sekund; gra chodzi DUZO plynniej niz Underground i nie ludzcie sie, ze na najnowszych sterownikach bedzie Wam lepiej chodzic! specjalnie sciagnalem oryginalne stery 81.94 ze strony nVidii, gra wygladala ciut lepiej, ale o plynnosci nie bylo mowy, wrocilem wiec do moich sprawdzonych 61.77 od Omegi, zainstalowalem wersje zoptymalizowana pod wydajnosc i jestem bardzo zadowolony; na Radeony tez sa 'specjalne' stery http://www.omegadrivers.net/ |
Mi też bardzo długo sie ładuje. Miejmy nadzieję ze wypuszczą jakiegoś patcha
|
Ja już mam jej dość. Udało mi się ją raz odpalić :( Teraz za cholerę nie chce hulać.
|
Cytat:
podobno na niektorych nie dziala to zbyt dobrze i laduje sie okolo 20 min. moze jak wypuszcza patcha to cos pomoze. |
I już mi działa :) Ale nie do końca. Jak uruchomię grę to pokazuje się czarny obraz i w lewym-górnym rogu pojawia się kursor myszy, którym nie można poruszać. Co robić ??? (Fanta radzi idz na całość. Sorrki za dużo reklam :) )
|
Witam
Ja myślałem ze wyscigi na 1/4 mili w underground2 byłu kiepskie ale w NfsMw jest troche lepiej ,ale dalej tragicznie :\ perfekcyjna zmiana biegów to 'bułka z masłem' w porównaniu z umiejetnioscia wymijania samochodów , na dodatek ruch uliczny zawsze wyglada tak samo :\ [tzn. samochody wyjeżdżają zawsze w tm samym czasie z tych samych miejsc] człowiek może dojść do szewskiej pasji przy drag race. Reszta gry jest ok. |
cos dlugo wlasnie nie ma nocd.exe :)
sa jakies cuda do zmieniania wersji jezykowej, ale one chyba nie rozwiazuja sprawy :p |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
W folderze Autorun zmieniłem plik autorun.cfg . Jednak nie pamiętam które pole odpowiadało za liczbę płyt, bo dodatkowo zmieniłem język gry na polski. Ale daję ten plik spakowany rarem do załącznika. Edytowałem też plik common_filelist.txt . Również daję go do załącznika. Wszystko to wypaliłem nero z etykietą NFSMW. Aby uruchomić grę niestety trzeba posiadać cd1, który również dodałem do katalogu NFSMW. Emulujemy go w wirtualnym napędzie, używamy sd4hide i cieszymy się grą :) Zrobiłem też instrukcję uruchomienia już wypalonej gry dla takiego zupełnego laika, też daję ją do załącznika. |
Cytat:
|
Cytat:
A z DVD uruchamiam instalatora i nie muszę niczego pilnować ;) |
nie lepiej wypalic dvd z 4 obrazami ?:)
|
Cytat:
--UPDATE-- JUŻ SOBIE PORADZIŁEM :D |
Żadny z tych sposobów mi nie działa. Może to wina ze uzywam Daemona 4 ???
|
Cytat:
|
uff a juz myśłałem :)
wielkie dzięki pomogło :)
|
blad z dx:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Brak filmów ;) |
Prosty sposob na PL od instalki:
Przekopiuj CD1 na dysk; edytuj w skopiowanym cd1 plik autorun.cfg w katalogu Autorun; zmien linie"LanguageSelectionScreen=0","Polish=0","NumLa nguages=1" odpowiednio na cyfry 1,1,2; zapisz zmieniony plik; instaluj ze skopiowanej cd1, reszte cd montuj z image drive. Po instalacji odpalaj z cd1 orginalnego image. Graj. |
Cytat:
Dziękujemy :) JESTES WIELKI ,,,ale otrzymujesz za to jeszcze większe PIWO! :piwo: |
Pomocy bo sie z lekka zagubiłem ... wpierw moze o sprzęcie : AMD 3200 + asus an8 SLI 1,5 GB Ram 2xGT 6000 Gigabyte ... 200 GB Sata i 80 GB hdd ata. OS XP pro zaktualizowany. Problem gdy opdaplam demo czy tez cala gre ... gdy ma sie pojawic licencja mam puste tło i yes lub no ..czyli zgode lub nie gdy zgadzam sie to gra przechodzi do nstępnego okna i pisze ze mam zaktualizowac DX 9.0c zaktualizowany jest ... wiec nie wiem o co dalej biega .. odnistalowalem kodeki z mysla ze może to one robią trzode ale dalej nie odpala mi sie ta giera ani demo ... gdy klikam na demo samo nfsmw.exe to robi się czarne tlo i lipa .. oczywicie stery mam najswiezsze z Nvidia.com ..czyli beta ... zainstalowalem .. nawet nie bete a obecna wersje najwyzsza sterow i tez lipa ... co jest moze mi ktos podpowie ?
|
(Method 1 as Posted by ***8216;orion***8217;)
1) Create a Temp folder on your harddrive. Name this folder: NFSMW. This will be the name (Label) of our DVD. Zrób folder Temp (tymczasowy) na dysku. Nazwij go NFSMW. To będzie nazwa (etykieta) nazsego dvd. 2) Copy all the contents from CD1 to the Temp folder. skopiuj całą zawartość cd1 do Temp 3) From CD2 copy the all the CAB and ZIP files to the same Temp folder. z cd2 wszystkie pliki CAB i ZIP do tego samego foldera Temp 4) From CD3 copy the all the CAB and ZIP files to the same Temp folder. z cd3 wszystkie pliki CAB i ZIP do tego samego foldera Temp 5) From CD4 copy the all the CAB and ZIP files to the same Temp folder. z cd4 wszystkie pliki CAB i ZIP do tego samego foldera Temp 6) Using the Notepad, open the file ***8216;common_filelist.txt***8217;. Change any lines which start with a ***8216;4***8217; or a ***8216;3***8217; or a ***8216;2***8217; to a ***8216;1***8217;. (Example: Change the ***8216;2,1,pathfile***8217; to ***8216;1,1,pathfile***8217;. Do these all the way down the list! Make sure all the first numbers have been change to a 1). w notatniku otwórz common_filelist.txt zmień wszystkie linijki, które zaczynaja się od '4', '3', '2' na '1' (w nawiasie przykład ... Upewnij sie ze wszystkie pierwsze są zmienione na 1) NOTE: The first number indicates what CD the file is located on. Since we are now using just one DVD for all the files they can all be changed to a 1. Notka: pierwsza liczba wskazuje na którym cd plik sie znajduje. od kiedy mamy tylko dvd wszystkie moga być zmienione na 1 7) Create another folder/s for any Updates, Serial, Patches and or Cracks etc. NOTE: Name this/these folder/s whatever you want. (As there is no NoCD ***** available as yet you will need to create a Full Image of CD1 and copy it to the ***** folder you create!) Zrób kolejny(e) folder(y) na Udaty, seriale, patche czy też cracki Notka:Nazwij ten folder jak tylko chcesz (póki nie ma NOCD ***** dostępnego to potrzebujesz żeby zrobić pełen obraz CD1 i skopiować go do folderu ******, który stworzyłeś) 8) Burn the contents of the Temp folder to a DVD with the Label: NFSMW Wypal zawartosć folderu temp na DVD o etykiecie: NFSMW tłumaczenie: ghost_mode OR lub (Method 2 as Posted by ***8216;FREEMAN100***8217;) 1) Create a Temp folder on your harddrive. Name this folder: NFSMW_DVD. This will be the name (Label) of our DVD. Zrób folder Temp (tymczasowy) na dysku. Nazwij go NFSMW_DVD. To będzie nazwa (etykieta) naszego dvd. 2) Copy all the contents from CD4 to the Temp folder. kopiuj całą zawartość z cd4 do Temp 3) Copy all the contents from CD3 to the same Temp folder. Overwrite any files if prompted. kopiuj całą zawartość z cd3 do tego samego Temp. Nadpisz plik w razie potrzeby. 4) Copy all the contents from CD2 to the same Temp folder. Again overwrite any files if prompted. kopiuj całą zawartość z cd2 do tego samego Temp. Nadpisz plik w razie potrzeby. 5) Copy all the contents from CD1 to the same Temp folder. Again overwrite any files if prompted. kopiuj całą zawartość z cd1 do tego samego Temp. Nadpisz plik w razie potrzeby. 6) Using the Notepad, open the file ***8216;common_filelist.txt***8217;. Change any lines which start with a ***8216;4***8217; or a ***8216;3***8217; or a ***8216;2***8217; to a ***8216;1***8217;. Make sure all the first numbers have been change to a 1. So it looks like this: W notatniku edytuj plik common_filelist.txt aby wygladał jak poniżej (ten fragment już tłumaczyłem w poprzednich translacjach i metodach) 1,1,SupportEA Help*.* /s 1,1,SupportEuropean Help Files*.* /s 1,1,Support*.* 1,1,eauninstall.exe 1,1,server.dll 1,1,server.cfg 1,1,speed.exe 1,1,shell_inst.exe 1,1,safemode_inst.exe 1,1,NFSMW_icon.ico 1,1, 1,1, 1,1, 1,1,00000000.256 NOTE: The first number indicates what CD the file is located on. Since we are now using just one DVD for all the files they can all be changed to a 1. (Notka: znana z poprzednich translacji) 7) Create another folder, inside the NFSMW_DVD folder. Call this new folder ***8216;********8217; and place a Full Image of CD1 inside here. NOTE: There is not a NoCD ***** available for this game as yet so you will need to mount the Image using Daemon Tools! Also copy the program ***8216;SD4Hide v1.0 to the ***** folder. Download SD4Hide here. Utwórz inny folder, wewnatrz folderu NFSMW_DVD. Nazwij ten folder ***** i umieść pełny obraz cd1 wewnątrz. NOTE:... jak w poprzednich translacjach Umieśc program SD4Hide v1.0 w folderze ***** 8) Burn the contents of the Temp folder to a DVD with the Label: NFSMW_DVD Wypal zawartość Temp na dvd z etykietą NFSMW_DVD To Play: by grać: 1) Do a ***8216;Full***8217; install of the game. 2) Then install Daemon Tools 3.47 and restart your pc. 3) Copy the ***8216;********8217; folder, from your DVD, into the folder where you installed Need for Speed Most Wanted. 4) Start Daemon Tools 3.47 and mount the Image file that ends in .MDS (It***8217;s in the ***8216;********8217; folder which you just copied to the hardrive!) If the game tries to start then just choose Quit! 5) Run the SD4Hide V1.0.exe and select the hide feature and start the game up by its normal desktop shortcut. NOTE: SD4Hide may not work for everyone! 1 zrób pełną instalację - FULL 2 potem zainstaluj deamona 3.47 i zrestartuj komp 3 skopiuj ***** folder z dvd do folderu gdzie zainstalowałeś grę 4 uruchom deamona i zamontuj obraz którego nazwa kończy sie na .MDS (jest w foldezre ***** który własnie zrzuciłeś na twardy) jak gra będzie chciała wystartować to wybierz QUIT 5 uruchom SD4Hide V1.0.exe i wybierz opcję ukrywania - HIDE, uruchom grę z normalnego skrótu na plupicie Notka: SD4Hide moze nie działać u wszystkich translacja 3 metody z kolei ghost_mode pozdr ---- w poprzednim poście 1 metoda w tym 2 do wyboru no to tylko próbować ;) a może jakaś reputka ? :piwo: |
Before we begin you'll need to make a 1.1 backup of your first cd using the safdisc4 settings in alcohol 120%.
Zanim zaczniemy musisz zrobić kopię zapasową 1.1 pierwszej pytki przy ustawieniach SD4 w Alcoholu 120% 1) make a folder on your desktop called NFSMW_DVD utwórz folder na pulpicie o nazwie NFSMW_DVD 2) copy cd4 into this folder, then cd3, then cd2, then cd1 skopiuj cd4 do tego folderu, potem cd3,cd2,cd1 3) selecting overwrite on all above wybierajac nadpisywanie na wszystkich powyższych 4) edit the (common_filelist.txt) so it reads edytuj plik (common_filelist.txt) aby wyglądał jak ponizej 1,1,Support\EA Help\*.* /s 1,1,Support\European Help Files\*.* /s 1,1,Support\*.* 1,1,eauninstall.exe 1,1,server.dll 1,1,server.cfg 1,1,speed.exe 1,1,shell_inst.exe 1,1,safemode_inst.exe 1,1,NFSMW_icon.ico 1,1, 1,1, 1,1, 1,1,00000000.256 5) make a new folder inside the NFSMW_DVD called ***** and place the cd1 images inside here (IE you made a 1.1 backup of this at the begining). zrób nowy folder w NFSMW_DVD o nazwie ***** i umieść obraz(y) cd1 wewnątrz (jeżeli zrobiłeś kopie zapasową 1.1 na poczatku) 6) also place (SD4Hide V1.0 2005) inside this folder. takze umieść (SD4Hide V1.0 2005) wewnątrz tego folderu 7) install the game full, then install daemon tools 3.47 and resart your pc. zainstaluj grę full install, potem zainstaluj daemon tools 3.47 i restart komputera 8) start deamon tools 3.47 up and mount the file that ends in .MDS out of the images of cd1, (you made these earlier and placed them inside the ***** folder on the dvd). uruchom deamon i zamontuj obraz pliku który sie kończy na .MDS płyty 1 (zrobiłeś je wzcesniej i umieściłeś w katalogu ***** na dvd) 9) run the SD4Hide V1.0.exe and select the hide feature and start the game up by its normal shortcut.. uruchom SD4Hide V1.0.exe wybierz opcje ukrywania (hide) i uruchom gierę z jej normalnego skrótu.. ive tested this myself and found it to work fine, although ive heard of people having problems with the safedisc4 hiding prog, this i cant help with soz. testowałem osobiście i sprawdziłem ze działa wporzo, mimo wszystko słyszałem jednak o ludziach mających problem z programem ukrywającym safedisc4, ale na to nie mogę pomóc hope it works for you all mam nadzieję że działa u Was wszystkich PS to play without using the dvd all you need to do is copy the whole ***** folder into your need for speed installed folder and load the image up from there. PS aby grać bez płyty DVD wszystko co musicie zrobić to skopiować cały folder ***** do waszego katalogu, w którym jest zaintalowana gra i załadować obraz z tamtąd (IF IVE MISSED OUT OR MADE A MISTAKE PLEASE LET ME NO). (jeżeli coś pzreoczyłem albo zrobiłem pomyłkę powiedzcie mi) tłumaczenie na szybko by ghost_mode (prosze nie zwracac uwagi na pomyłki ;) ) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
a właśnie GRA 4CD + SOUNDTRACKI + BONUS DVD - co jest na tym dvd ciekawego bo to co podaje EA ponizej w opisie to nic ciekawego :D Cytat:
|
http://fileforums.com/showthread.php?t=64871&page=20
Przetłumaczy ktos na PL jak nagrac to na DVD by ładnie działało? :D |
A co jest na dodatkowej płycie dvd ?
|
Cytat:
|
tak z ciekawosci jakie metody ?
torent p2m emule ftp ? jak śmigacie ? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:48. |