![]() |
Cytat:
PS: Nie umieszczejmy swoich danych tutaj. Zrobiłem już stosowny topic... |
A ja odeszlem tylko na 3 dni od kompa i mialem z 6 bitw w tym 6 przegranych. Czuje ze zrobilem sobie urlop w nieopowiednim momencie.
PS. o co chodziz tymi uprawieniami. Probowalem znalezc zrodlo tego calego zamieszania ale topic rosnie z godziny na godzine. |
Cytat:
|
A ja kurcze nie wiem o czym wy do mnie mowicie... co gdzie jak i kiedy... moze ktos powoli po chlopsku mi wytlumaczyc... bo ja swierzo po szkole i nie kumam nic...
Kopalnia metali (Poziom 9) Kopalni krysztalow (Poziom 9) Syntezator deuterium (wytwornia ciezkiej wody) (Poziom 7) Elektrownia sloneczna (Poziom 11) Fuzyjna elektrownia atomowa (Poziom 1) Fabryka robotow (Poziom 3) Stocznia statkow kosmicznych (Poziom 4) Laboratorium badawcze (Poziom 4) Technika szpiegowska (Poziom 2) Technika komputerowa (Poziom 1) Technika bojowa (Poziom 1) Opancerzenie statkow powietrznych (Poziom 1) Technika energetyczna (Poziom 3) Naped spalinowy (Poziom 2) Naped impulsowy (Poziom 1) Technika laserowa (Poziom 4) Do teg 2 satelity sloneczne, 5 dzialek laserowych i 6 wyrzutni rakiet... floty na razie nie mam Nazwa mojej planety: LexNics Moj nick w grze: mallowEX pozdro ;) |
Ja mam taki piekny nick jak moja planeta || Master-Sarevok, tak jak w Tibii ;p
|
Właśnie wrzuciłem do tamtego topicu listę osób, którym trzeba nadać uprawnienia. Jak Thanatos wróci to ich dopisze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja pisze listę do Thanatosa wszytkich użytkowników - tylko mam problem jak ktoś ma inny nick w grze a inny na forum - więc prosiłbym te osoby o napisanie mi jakiejś wiadomości
|
Co jest z tymi jakimis zabezpieczeniami bo ja nic na forum nu widu... ktos moze to szerzej wyjasnic bo nigdzie nie moge nic znalezc orpocz wypowiedzi Orma i Thanatosa w tym topicu ...
pozdro ;) |
Cytat:
|
Nie wiem gdize to pisac, ale ja tez bym prosil o dostep do naszych planow, a juz mam niedlugo z 150pkt ||
|
do ThanatoS'a a nadany zostanie jak będzie miał czas.
|
do kogo pisac o dostęp i kiedy zostanie nadany ??
Update : więc czekam na wolny czas ThanatoS'a i przyznanie uprawnien :) |
Ja tez poprosze o dostep, bo nie wiem co sie dzieje:(
|
Ja nie widze tego działu więc rozumiem że jest on widzoczny tylko dla tych co są w grupie? Jeżeli tak to moge prosić o przyjęcie?
--EDIT-- Juz widze dział i mam dostęp, dzieki ThanatoS |
Ok, już wszystko działa (widocznie wszedłem za wcześnie :) ) :spoko:
|
Cytat:
---- EDIT Tematy już są... Jednak dalej nie mogę założyć własnego, natomiast... nie, nie mogę też pisać w tym o logu.. |
Aby wejść do tego działu muszę dostać uprawnienia od GTW, tak?
|
Cytat:
|
A czy takie słabiaki jak ja z 8 punktami też będą miały dojście do waszych planów? W sumie jestem w sojuszu - ale za mocny to jeszcze nie jestem...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Więc zapytam się raz jeszcze, jak zrobimy z tym zabezpieczeniem? Hasło czy maska dostepu - już zgłupiałem ;)
|
Cytat:
|
A hasło podamy tutaj - publicznie ||
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ormi chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem, wszystko juz dokladnie wyjasnilem i zawarlem w opisie zabezpieczenia.
|
Kristoferos dzieki bracie gwiezdny za zaangazowanie;)
|
Z tego co wiem, Zjednoczona Federacja Planet (ZFP) byłaby zainteresowana jakąś współpracą z nami... :)
|
Bada mieli wszyscy uzytkownicy forum, pod warunkiem ze beda znali haslo.
Lub mozna zrobic dodatowa grupe na forum, i nadawac uprawnienia do wejscia tylko takiej grupie, W takim przypadku ja dawalbym uprawnienia do ogladana takiego dzialu. |
Cytat:
|
Cytat:
Trzymaj się! :piwo: |
Tak sie zastanawiam czy by nie napisac do innych czlonkow klanu "Oks klan", byc moze maja tylko jednego niesfornego czlonka jakim jest paragon i on robi cos nie tak jak chca pozostali... czyli atakuje, od Celta dowiedzialem sie ze atakowal go lekkim jednym mysliwcem, ktorego Celt mu zniszczyl, do tego rozsyla do innych czlonkow klanu grozby aby wzbudzic poploch... chyba ze to ich zaplanowana taktyka wojenna
|
Dlatego proponuje atakowac najslabszych i jednoczesnie ktorzy maja sporo zasobow.
Nalezy sie umowic ktora planete bedziemy najezdzac i wtedy uderzac jednoczesnie. Mysle ze jeszcze dzisiaj utworze nowy dzial forum odnosnie ogame.pl i tam bedziemy planowac po cichu :P Ja na razie mam ok 274 pkt. |
Cytat:
Poza tym... moje wyrzutnie rakiet stoją takie smutne i bezczynne... || ;) |
Mogliby się wstrzymać ze dwa dni. Ale jak chcą to mogę jedną noc zarwać i urządzic mały nalocik || 3 - 4 nad ranem jest w sam raz 8 )
|
@andrzej
Szukałem troche w statsach to mają z 3 zawodników z lekko ponad 300 punktami. Więc ci mogą nam zagrozić |
Ale tak właściwie to po co się od razu łączyć? Przecież Ci, co teraz z nami zaczynają, są od nas sporo słabsi? Zakładając, że dojdzie w ogóle do jakiejś potyczki, mamy spore szanse na zwycięstwo. Nie lepiej pozostać we własnym gronie i dalej się rozwijać?
|
Myśle, że trzeba się "połączyć" z kims na równi z nami...ci z najwyższej półki i tak nam nie pomogą jak nas ktoś zaatakuje bo będą mieli zablokowaną możliwość - wg zasad gracze moga byc atakowani tylko przez graczy do pieciu razy silniejszych niz oni...
|
Cytat:
jest ich tam ponad 270, tak więc czy z prawicą, czy lewicą ...żadna różnica :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że musze zmienić dzisiejsze plany i wybudować jakieś myśliwce...
A może zawrzemy jakiś sojusz z innym sojuszem (oczywiście słowny bo inaczej się nieda) ??? |
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
:worek_tre: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oks klan zadarl z CDRINFO, od niejakiego paragon dostalem ostrzezenie ze zmiota nas w proch, Celt z naszego klanu byl atakowany, udalo mu sie obronic, ma 3 wyrzutnie rakiet, wiec oni chyba nie sa zbyt silni
Oks klan zadarl z nami! :boks: :boks: :boks: :boks: |
jestem za, bo wypowiedzi tutaj staja sie niebezpieczne ;)
|
Cytat:
|
Maska dostępu była tylko przykładem, hasełko też jest OK :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem co o tym sadzi Bartez, ale jako ze on tez gra to musi tez sie wypowiedziec :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
słoneczną - 14 lvl atomową - 4 lvl (pracuje na 50% mocy, żeby nie tracić za dużo paliwka) kopalnia metali - 13 lvl kopalnia kryształu - 11 lvl kopalnia deuteru - 9 lvl do tego 7 działek, 2 myśliwce i jedna wyrzutnia rakiet :P zbieram kasiorkę na rozwój napędu impulsowego na 2 lvl. |
Zobaczymy za parę dni jak już się czegoś dorobisz...
|
przesadzasz :D gdyby ktos pisal ze ma 20 000 jakiegos surowca to tak ;) np. mna albo REi nikt sie raczej nie zainteresuje :D
|
Czy nie wydaje się Wam że to co tu piszeciejest troszkę ryzyowne? Kto ile czego ma? Przecież każdy może tu wejść i ma podane na tacy - sojusz, nicki. Może zróbmy ten temat zamknięty dla grupy userów. Np. tymczasową jakąś maskę dostępu utworzyć.
|
to i ja sie postepami pochwale ;p
Budynki... Kopalnia metali: 3 Kopalnia krysztalow: 3 Deuter: 3 Elektrownia sloneczna: 6 Fabryka robotow: 2 Laboratorium badawcze: 1 Stocznia statkow kosmicznych: 2 Badania... Technika energetyczna: 1 Naped spalinowy: 1 Metal - 1.064 Krysztal - 2.020 Deuterium - 270 Energia - 52/212 Obrona... Wyrzutnia rakiet: 1 |
to ja tez sie pochwale :P
Budynki... Kopalnia metali: 10 Kopalnia krysztalow: 8 Deuter: 3 Elektrownia sloneczna: 11 [ w budowie] Fabryka robotow: 1 Laboratorium badawcze: 1 Badania... Technika energetyczna: 1 mam 600 metalu 1300 krysztalu i 100 deuteru - jedziemy do przodu ;) ps. witamy na pokladzie Pagerus :piwo: |
A ja tylko dodam, że napęd impulsowy na 3 level wynajduje się 6 godzin przy 3 lvl fabryki robotów :) To co będzie dalej ?? Jeszcze tylko uzbierać na kolonizatora i witajcie nowe planety :D
|
Maniacy :>
|
to jeszcze ja :jezyk:
* budynki Kopalnia metali (Poziom 10) Kopalni krysztalow (Poziom 10) Syntezator deuterium (wytwornia ciezkiej wody) (Poziom 7) Elektrownia sloneczna (Poziom 12) Fuzyjna elektrownia atomowa (Poziom 1) Fabryka robotow (Poziom 3) Stocznia statkow kosmicznych (Poziom 3) Laboratorium badawcze (Poziom 4) * badania Technika szpiegowska (Poziom 2) Technika komputerowa (Poziom 2) Technika bojowa (Poziom 2) Opancerzenie statkow powietrznych (Poziom 2) Technika energetyczna (Poziom 3) - czemu to musi tyle surowców kosztować :-o Naped spalinowy (Poziom 3) Naped impulsowy (Poziom 1) Technika laserowa (Poziom 4) * obrona Wyrzutnia rakiet (ilosc 4) Lekkie dzialo laserowe (ilosc 6) * surowce metal - ~200 kryształ - ~500 deu - ~3k heh :) a co jutro powstanie to jeszcze nie wiem :D -edit- a i jeszcze jeden satelita szpiegowski gdzieś po magazynie się wala ;) |
..:: Status ::..
Budynki... Kopalnia metali: 10 Kopalnia krysztalow: 9 Deuter: 7 Elektrownia sloneczna: 12 Fuzyjna elektrownia atomowa: 0 Fabryka robotow: 2 Stocznia statkow kosmicznych: 3 Laboratorium badawcze: 3 Badania... Technika szpiegowska: 1 Technika komputerowa: 1 Opancerzenie statkow powietrznych: 1 Technika energetyczna: 3 Naped spalinowy: 2 Technika laserowa: 4 Stocznie... Maly transporter, sztuk: 0 Lekki mysliwiec, sztuk: 0 Satelita sloneczny, sztuk: 0 Obrona... Wyrzutnia rakiet, sztuk: 1 Lekkie dzialo laserowe, sztuk: 5 Punkty: 95 Surowce: wydawane na bieżąco 8 ) Jutro trzeba się zająć: * techniką szpiegowską * napędem impulsowym * napędem spalinowym * opancerzeniem * stocznią * technika laserowa Teraz idę spać... |
To może ja wreszcie napisze co mam
Kopalnie: metal poziom 12 kryształ 10 deuterium 10 elektrownia słoneczna 13 + 2 satelity fuzyjna atomowa 3 Fabryka robotow (Poziom 3) Stocznia statkow kosmicznych (Poziom 4) Laboratorium badawcze (Poziom 3) Badania Technika szpiegowska (Poziom 2) Technika komputerowa (Poziom 2) Opancerzenie statkow powietrznych (Poziom 2) Technika energetyczna (Poziom 3) Naped spalinowy (Poziom 3) Technika laserowa (Poziom 4) Obrona Wyrzutnia rakiet (ilosc 2) Lekkie dzialo laserowe (ilosc 4) Maly transporter 1 Lekki mysliwiec 1 Sonda szpiegowska 1 |
Cytat:
Jutro stawiam atomówkę bo dziś jeszcze musze postawić jedno działko laserowe - co bym mógł spokojniej spać :) @Ormi, z satelitami to za bardzo nie szalej - przy potyczce są niszczone przez wroga... |
Cytat:
|
Pytanko do tych co zostali już zaatakowani
czy (jeśli mieliście) traci się też sondy szpiegowskie ? |
Cytat:
|
tia, tyle że tych ataków może przypuścić 3/24h rzutami po 3 co daje razem 9...
inwestuję teraz w napęd impulsowy i buduję ciężki sprzęt. wtedy nikt mi nie podskoczy... prawie :P |
e tam, najlepiej wszystko wydawać i nie martwić się o obronę :D
pamiętajcie, że w jednej fali atakujący może Wam zabrać max 50% surowców, no i szansa na automatyczne naprawienie całej obrony to 70%, więc sporo :) |
Cytat:
|
jeśli mowa o obronie to inwestujcie najpierw w działa, statki zostawcie w spokoju ;)
ja mam póki co 4 wyrzutnie rakiet i 5 lekkich działek laserowych :) |
Cytat:
Wyrzutnia rakiet, sztuk: 1 Lekkie dzialo laserowe, sztuk: 4 |
Cytat:
|
Cytat:
|
trochę mnie postraszyliście :P
rozbudowuję obronę i buduję na początek lekkie myśliwce.. |
W takim razie bez recyklerów można tak chronić flotę i towar w transportowcach :idea: :idea: :idea:
ps Thanatos wyślij na noc towar w transportowcach do odległego układu i potem zawróć uwaga ! jeśli towar wyślemy i poczekamy 5 min i potem zawrócimy to nie oznacza że wróci też za 5 min tylko dłużej |
Ja narazie mam do obrony 3 wyrzutnie rakiet i 5 lekkich działek laserowych narazie musi starczyć czas zainwestować w coś cięższego.
|
wyślij na minimalnej prędkości. potem wróci i będziesz miał all z powrotem.
|
Cytat:
|
Właśnie zawróciłem flotę od woitasa za 20 minut towar wróci do mnie 8 )
czy taka akcja może być niezgodna z regulaminem ? |
user - fiszol
sojusz - Arrakis planeta - Madras pozycja - 1:238:12 na razie tylko tyle mogę pomóc - dopiero nowicjuszem jestem :D no i czekam na przyjęcie do sojuszu :) |
M.transp - 2
M.mysliw. - 6 D.mysliw. - 1 obrony mialem tylko 1x Lekkie dzialo laserowe i 1x Wyrzutnia rakiet do tego stracilem 2 satelity sloneczne :| |
Cytat:
|
Cytat:
|
po zalogowaniu dowiedzialem sie ze zostalem zaatakowany i niestety walke przegralem (tak to jest ze slaba obrona). agresor nazywal sie fiszol
stracilem 1750 metalu, 2101 krysztalu i 4656 deuterium :| |
chodzi o co?
|
Słuchajcie w zakładce flota mam opis tej misji i przycisk zawróć - może to o to chodzi ?
|
WOITAS uwaga wysłałem jedną flotę - transportowiec+myśliwiec do ciebie z niewielką ilością deuteru (aby cię nie korciło ;) ) z misją transport - ciekawe czy wróci do mnie ?
|
Cytat:
A słabszy nie może pomagać silniejszemu po to, żeby zapobiec zakładaniu kont, które służą jedynie do uzupełniania konta innego gracza, a same nie uczestniczą w grze. Jak coś, to ja też chętnie coś przyjmę ;) Zwłaszcza kryształ :D |
Kurde, no ja też nic nie mogę, a czytałem o tym na forum niemieckim, może to jakiś bug w naszej wersji ???
Update: Taaaa , za dobrze chciał człowiek mieć http://213.239.217.143/phpBB2_pl/vie...t=fleet+saving Trza mieć recyklery (kupa kasy). Ale zawsze mozna posłac flotę do kumpla jako transport, pustą albo niech odda później. Jak ktos chce mogę wspomóc metalem 3-4k , kryształu nie dam bo nie mam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:30. |