![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Gry Szukasz solucji, patchy, trainerów, porad i nie pytasz o cracki lub warezy? Jeżeli tak to jest to dział dla Ciebie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
@Yarozelsky co pisze na procesorze dzwiekowki?
EMU10K1 - ten czip ma wsparcie tylko dla EAX 2.0 CA0100-xxx (xxx=3 liter zazwyczaj IDF IAT ICF) - chip Audigy 1, teoretycznie taki sam jak w przypadku Aud2 wiec powinien wspierac EAX AdvHD CA0102-xxx - chip Audigy 2, pelne wsparcie dla Eax 3.0 AdvHD i 4.0 AdvHD CA0108-xxx - Chip Audigy/Audigy2 Value nie posiada sprzetowego wsparcia dla procdur EAX - wszystkie procedury sa emulowane przez CPU. [EDIT] Teraz dorwalem pikczera ze to czip CA0106-xxx - wsparcie do Eax 3.0 AdvHD Wiec moze byc tak ze Quake4 za Eax Adv HD uwaza Eax od 4.0 w gore. Podobny przypadek jest z BF2 - znaczek AdvHD pojawia sie dopiero przy Eax 5.0 (karty X-Fi i nowsze) Mialem podobny problem co ty (gry widzialy Eax tylko do 2.0 - Audigy 2) i spowodowany on byl starymi driverami - najlepiej reinstaluj system a przynajmniej drivery do dzwiekowki na najnowsze ze strony creativa. Sciagnij tez najnowszy OpenAL http://developer.creative.com/articl...&top=38&aid=46 Sciagnij to: http://audio.rightmark.org/downloads...dsound-2.1.exe I sprawdz co ci pokazuje przy twojej dzwiekowce w zakladce OpenAL i DirectSound
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 30.10.2005 o godz. 01:52 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
.... a tak...ja też mam soundblastera i eax nie będzie chodził, a tymbardziej że to sblaster live i ten advanced eax...eee przecie to pisze w poprzednim poście...
![]()
![]() |
#3 | |
Gość
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
a ja gram w to troche i przypomina mi to dooma bardzo, narazie jest srednio
poki co wkurza mnie jedna rzecz.. bardzo dlugie i czeste loadingi :/ moze dlatego ze mam 256mb ramu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zarowno Kwak 4 jak i "poprawione" niby Kwak 2 i bonusy to wszystko totalna qupa.
Jakos nie maja ani pomyslu, ani chyba potrzeby poprawiac to co bylo. Napalilem sie na bonusy w Kwaku drugim i qupa. Nic lepiej nie chodzi na nowych prockach. Dobrze, ze nie gram nalogowo.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
to yahol...a co ma ci lepiej chodzić w quake 2 na nowym procku?? przecie gra i na starych prockach zapyla niemiłosiernie (może nie rozumiem twojej wypowiedzi)
moim zdaniem quake 2 to jedyny z kłejków, który nie wyglądał zbyt dobrze i poprawa mu się należała(czy raczej fanom się należało) i co pamiętam to quacz 2 lepiej wyglądał na playstation(textury nie były takie rozmyte). jedyneczkę poprawiono w quake tenebrae i...dodanie obsługi dynamicznego cieniowania i bumpmappingu dodało niezłego pałera grze...ale niestety wymagania podskoczyły drastycznie. Zdziwiony jestem i tak, że właśnie tą modyfikacją(tenebrae) nie zainteresowało się id software...i tak z innej beczki - quake 4 i tak jest lepszy od doom3 chociażby tym, że mamy wreszcie otwarte przestrzenie(niezbyt wiele ale jest), wrogowie nie pojawiają się za plecami w blasku błyskawic(vide doom3) i można czołgiem pojeździć ![]() i tak na koniec...do szału doprowadzają mnie odgłosy wydawane przez stroggów, w dwójce były lepsze... ![]()
ZDROWIE...ponad wszystko!!!...quake,deus ex,duke nukem- gdzie klimaty z tamtych lat... Ostatnio zmieniany przez alien666 : 30.10.2005 o godz. 12:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2004
![]() |
czy ktoś spotkał się z tym że podczas grania w Q4 zapierdzielają pasy po ekranie? bo mnie już szlag trafia! czy to może być od Geforca FX5900XT?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
Cytat:
moze zainstaluj nowsze sterowniki do karty graf. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
no calkiem mozliwe ze tak
![]() ale tak z innej beczki czy zawsze musza robic w grach cos irytujacego juz mnie szlak trafia z tymi latajacymi parowkami z minigunkami ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 31.10.2005 o godz. 17:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
XII
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
Cytat:
jest metoda na dzioda...zapewne ostrożnie wychodzisz zza winkla i wtedy owy samarytanin wali ci z wielorurek prosto w scyborgizowaną główkę.....a zrób tak - wyleć zza tego cholernego winkla i na maxa bez ostrożności ładuj ile wlezie....już tak nie raz udało mi się załatwić kolesi, nawet w takiej grze jak rainbow six! potraktuj grę jak multiplayer - skacz, fikaj i unikaj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
XII
![]() ![]() ![]() |
wsam raz gra na 1 listopada
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
kewlarowy serwomechanizm
![]() |
nooo, ale chyba doom3 bardziej pasowałby do "tego" dnia z powodu mnogości świec w co poniektórych lokacjach....
![]() ![]()
![]() |
|
|