Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Anime - kolejne podejście :D (https://forum.cdrinfo.pl/f26/anime-kolejne-podejscie-d-59735/)

Pagerus 19.01.2006 17:41

Cytat:

Napisany przez REi
chobits jest dla mnie takie troszeczke zbyt kawaii ;p
A AMG jeszcze nie ogladalem bo jakos nigdy sie do niego przekonac nie umialem. Co tu duzo gadac... wole aniem bardziej powazne ;) chociaz Full Metall Panic: Fumofu (czy jak to sie pisze) obejzalem (i wole o tym nie pamietac bo widok maskotki rozmiarow czlowieka uzbrojonej w karabin i wbiegajacej do pomieszczenia aby chwile pozniej krzyknac Fumo! z podpisem [Clear!] snil mi sie po nocach) Natomiast pozostale 2 serie Full Metal Panic mi sie podobaly troche bardzej seria 2 - The Second Raid.

Pociagne jeszcze troche temat smiesznych anime.... kojazy ktos tytul "Shin-Chan"? a moze "Ebichu"? (w celu unikniecia stalego uszkodzenia mozgu odradzam ogladanie Ebichu osobom zrownowazonym psychicznie)

Shin-Chan? Pewnie, że kojarzę - na Jetix leci - tylko około północy i z dubbingiem... :P
Ja osobiście lubię również anime łatwe, proste i przyjemne w odbiorze :) Przy FMP Fumoffu miałem niezły ubaw :D Serial Experiments Lain to takie nieco schizo anime jak dla mnie :P Obecnie oglądam Bleach - bardzo fajna seria :) Fanom kryminałów polecam anime "Monster"... fajnie skonstruowana fabuła... i co ważne - wciąga - no przynajmniej mnie wciągnęła :)
Ah! My Goddess TV obejrzałem - ale traktuję to jako jedną z wielu serii - była może i niezła - ale owszem niektóre pozycje bardziej mnie bawiły...
Wszystkim polecam Cowboy Bebop'a - naprawdę kawał dobrego anime - teraz chyba leci nawet na TVP Kultura :) Skoro taki kanał zdecydował się na puszczenie anime - to musi znaczyć chyba, że jest dobre, nie? :D
Z typowo rozrywkowych - polecam Excel Saga - niezły ubaw - parodie różnych serii i takie tam - dobra zabawa raczej gwarantowana :D Kolejna rzecz jaką mogę polecić - Full Metal Alchemist - fajne i docenione przez fanów anime... Genshiken - kolejne zabawne anime - ukazujące świat prawdziwych otaku :D Dla fanów gier MMORPG - Hack/Sign - a dla fanów wyścigów samochodowych - wszystkie serie Initial D :D
Dobra - na razie chyba wystarczy :P

Aniołek19 19.01.2006 22:59

a kto z was widział dragon balla :D

Pagerus 20.01.2006 07:47

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
a kto z was widział dragon balla :D

Tutaj chyba nie ma osoby, która nie widziała Dragon Ball'a... :P

kiewas 20.01.2006 13:05

ja "widziałem", ale nigdy tego nie oglądałem, jakoś dalej nie mogę tego przetrawić...

Cytat:

Napisany przez Aniołek19

Chii! :D

Aniołek19 20.01.2006 13:30

Chii!!! :D

Blackegg 20.01.2006 14:35

Chii uresi

Aniołek19 22.01.2006 00:10

Chii znalazla druga polowkę!!! :D:D:D:D:D

Pagerus 22.01.2006 10:35

Ten "Akira" to ma dopiero w lutym wyjść, nie?

Aniołek19 22.01.2006 11:06

No jasne ciekawe jak to będzie :) :D

Pagerus 22.01.2006 12:43

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
No jasne ciekawe jak to będzie :) :D

Zapewne wydanie będzie podobne jak GITS...

Aniołek19 23.01.2006 23:56

zapewne tak będzie :D

REi 24.01.2006 01:40

To wyglada na nabijanie postow!

Co do wydania - GitS mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl - myslalem ze bedzie obklejony zewszad reklamami gazety itp i juz sciagalem nowy cover zeby wydrukowac a tu... dupa! jeden malutki znaczek na brzegu pudelka i jeden mikroskopijny niezauwazalny (wcisniety pomiedzy znaczki ala DTS wiec nie rzuca sie w oczy) na plytce. Do tego brak reklam przed filmem - jedna opcjonalna do wybrania z menu i tyle. Takie wydania z gazet to ja rozumie!

Pagerus 24.01.2006 08:42

Cytat:

Napisany przez REi
To wyglada na nabijanie postow!

Co do wydania - GitS mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl - myslalem ze bedzie obklejony zewszad reklamami gazety itp i juz sciagalem nowy cover zeby wydrukowac a tu... dupa! jeden malutki znaczek na brzegu pudelka i jeden mikroskopijny niezauwazalny (wcisniety pomiedzy znaczki ala DTS wiec nie rzuca sie w oczy) na plytce. Do tego brak reklam przed filmem - jedna opcjonalna do wybrania z menu i tyle. Takie wydania z gazet to ja rozumie!

No dokładnie - masz absolutną rację - również spodobało mi się wydanie GitS'a - myślę, że skoro Akira ma być z tej samej gazety - to będzie chyba podobnie :)

Aniołek19 25.01.2006 23:19

Inne anime

A kto mi powie które anime jest najlepsze???? :D:D:D

kiewas 26.01.2006 00:12

Fullmetal Alchemist!

REi 26.01.2006 00:30

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
A kto mi powie które anime jest najlepsze???? :D:D:D

Neon Genesis Evangelion!!

a moze Ebichu xD

DreamCrusher 26.01.2006 20:57

po evangelionie przyszedl czas na gits, ale trafilem tez na serial co sie zwie: "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" <- kto mnie oswieci? co mam najpierw scigac to czy film?

Qbi@k 26.01.2006 21:10

Cytat:

Napisany przez zuk4u
po evangelionie przyszedl czas na gits, ale trafilem tez na serial co sie zwie: "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" <- kto mnie oswieci? co mam najpierw scigac to czy film?

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex ;)

REi 26.01.2006 23:04

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex ;)

Milcz noobie! ;) Film jest boski i o wiele lepszy niz serial, ale zaprzeczyc nie moge ze serial jest fajny.

Qbi@k 27.01.2006 09:43

Cytat:

Napisany przez REi
Milcz noobie! ;) Film jest boski i o wiele lepszy niz serial, ale zaprzeczyc nie moge ze serial jest fajny.

A tu zdania podzielony bo czesc osob woli bardziej serial ;D Ja zreszta tez :) Co nieoznacza ze film jest zly ;)

Aniołek19 29.01.2006 14:34

o czym sa te anime?? Bo jeszcze ich nie widział mózna je sobie obejrzeć :D

Qbi@k 29.01.2006 15:12

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
o czym sa te anime?? Bo jeszcze ich nie widział mózna je sobie obejrzeć :D

w googlach jest info.

:offtopic: bez przesady z tego typu postami bo sie z tego tematu smietnik robi.

REi 29.01.2006 16:32

"Ghost in the Shell" to jedna z najpiękniejszych i najinteligentniejszych wizji przyszłości, jakie stworzyło kino.

Tak napisal o GitS'ie Krytyk filmowy Tomasz Raczek

Qbi@k 07.02.2006 18:13

Cytat:

Napisany przez Filmweb
GitS: SAC w Polsce
Na przełomie lutego i marca IDG planuje wydanie serialu anime 'Ghost in The Shell: Stand Alone Complex'. Na początek ukaże się siedem kolejnych zeszytów, zawierających po dwa odcinki w każdym wydaniu oraz specjalny, wielkoformatowy plakat kolekcjonerski. Płyty będzie można zakupić w kioskach, Empikach i salonikach prasowych w cenie 19,90 zł, a także zaprenumerować.

News spuzniony ale warty odnotowania ;)

REi 07.02.2006 18:41

Coraz lepiej coraz lepiej :> moze zrobia nowe czasopismo posiwecone tylko anime? :>

Pagerus 08.02.2006 08:46

Cytat:

Napisany przez REi
Coraz lepiej coraz lepiej :> moze zrobia nowe czasopismo posiwecone tylko anime? :>

A myślisz, że dobrze by się sprzedawało w Polsce???

Aniołek19 08.02.2006 17:38

oki dzięki za informacje :D

REi 08.02.2006 18:08

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A myślisz, że dobrze by się sprzedawało w Polsce???

IDG wlasnie twierdzi ze numery z animcami na DVD chodza im jak swierze buleczki.

PS a ja u siebie w miescie nie potrafe dorwac Akiry ;( znowu pewnie bede online zamawial.

Pagerus 08.02.2006 19:58

Cytat:

Napisany przez REi
IDG wlasnie twierdzi ze numery z animcami na DVD chodza im jak swierze buleczki.

PS a ja u siebie w miescie nie potrafe dorwac Akiry ;( znowu pewnie bede online zamawial.

Nawet nie wiedziałem, że już Akira wyszedł... hmmm... jak dotąd nie widziałem w żadnym kiosku - chyba czas odwiedzić EMPIK...

REi 08.02.2006 20:11

na punkt44.pl juz ten numer z akira jest do kupienia wiec chyba wyszedl.

Aniołek19 09.02.2006 14:36

Mam pytanko czy wie ktoś gdzie można ściągnąć pełną wersję czarodziejki z Księżyca :D A jeśli ktoś ma czy mogłabym od niego/niej ściągnąć :D:D

Pagerus 09.02.2006 15:05

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
Mam pytanko czy wie ktoś gdzie można ściągnąć pełną wersję czarodziejki z Księżyca :D A jeśli ktoś ma czy mogłabym od niego/niej ściągnąć :D:D

Chodzi o wersję wideo czy o piosenkę???

Aniołek19 09.02.2006 15:30

o wersję wideo :D

REi 09.02.2006 16:06

akira chyba faktycznie jeszcze do kioskow nie dotarla - w 2 kioskach poinformowano mnie ze na luty jeszcze kina domowego nie bylo.

Pagerus 10.02.2006 08:13

Cytat:

Napisany przez REi
akira chyba faktycznie jeszcze do kioskow nie dotarla - w 2 kioskach poinformowano mnie ze na luty jeszcze kina domowego nie bylo.

Tak więc widzisz :)
Aniołek - teraz pytanie o czołówkę którego sezonu Ci chodzi? :D

Aniołek19 12.02.2006 12:46

o pierwszą czołówkę :D:D:D

REi 14.02.2006 18:13

OK dorwalem akire ^^ ale sie zawiodlem :( klej dali tak mocny ze przezarl sie przez folie ochronna i zostawil slad na tylniej czesci box'a. Jakos przezyje - ide sobie ogladnac ^^

Pagerus 15.02.2006 07:26

Cytat:

Napisany przez REi
OK dorwalem akire ^^ ale sie zawiodlem :( klej dali tak mocny ze przezarl sie przez folie ochronna i zostawil slad na tylniej czesci box'a. Jakos przezyje - ide sobie ogladnac ^^

No to może uda mi się w końcu dzisiaj do Empiku dotrzeć :D

Dahag 15.02.2006 15:33

Heh ja to zacząłem tak jak chyba wszyscy od DB. Ale za najlepsze serie uważam:
Absolutny numer 1 to Neon Genesis Evangelion z EoE
Kanon (bardzo fajne), Love Hina (jeszcze bardziej fajne, a jak dla mnie numer 2), Happy World (krótkie łatwe i przyjemne), Air ( no to musicie zobaczyć, :'( ) a no i jeszcze GTO.
W drodze są Chobits i Kroniki wojen na Lodos, ale nie wiem, kiedy to zdążę obejrzeć, bo za dużo tych anime mam do obejrzenia (34 serie czekają na płytkach)

Pagerus 15.02.2006 17:29

Cytat:

Napisany przez Dahag
Kanon (bardzo fajne), Love Hina (jeszcze bardziej fajne, a jak dla mnie numer 2), Happy World (krótkie łatwe i przyjemne), Air ( no to musicie zobaczyć, :'( ) a no i jeszcze GTO.
W drodze są Chobits i Kroniki wojen na Lodos, ale nie wiem, kiedy to zdążę obejrzeć, bo za dużo tych anime mam do obejrzenia (34 serie czekają na płytkach)

NGE oczywiście widziałem :) Kanon'a nie... Love Hina to absolutny klasyk dla mnie (ostatnio nawet kupuję mangę - różnic sporo w stosunku do anime), Happy World nie znam... Air'a mam (ale jeszcze nie widziałem całego)... no i GTO nie widziałem jeszcze...

No i godzinkę temu nabyłem Akirę w końcu :D

REi 15.02.2006 17:50

Cytat:

Napisany przez Dahag

Jak smiesz miec podobny avatar do mojego ?!?!?! ;) co do NGE... chmm moj avek i nick chyba wystarcza za odpowiedz :P

Pagerus 15.02.2006 19:17

Hmmmm... wracając do Akiry - to nie wiem kto wpadł na tak genialny sposób przyczepienia na klej płyty do okładki gazety... :bicz:
Udało mi się odkleić płytę - ale na okładce zostało nadal sporo kleju... :blee: :klotnia:

REi 15.02.2006 19:38

ja odkleilem plyte razem z okladka xD

Dahag 15.02.2006 21:10

Cytat:

Napisany przez Pagerus
NGE oczywiście widziałem :) Kanon'a nie... Love Hina to absolutny klasyk dla mnie (ostatnio nawet kupuję mangę - różnic sporo w stosunku do anime), Happy World nie znam... Air'a mam (ale jeszcze nie widziałem całego)... no i GTO nie widziałem jeszcze...
No i godzinkę temu nabyłem Akirę w końcu :D

Kanon to bardzo "słodkie" anime. Spodobała mi się tam postać Mai (wszystkie mi się tam bardzo podobały, ale ta szczególnie), która mi przypomina ... Rei Ayanami ;)

Happy World jest serią OAV i ma tylko 3 odcinki, ale jak dla mnie ma coś w sobie. Ciągle mam wrażenie, że powinno być więcej tych odcinków :)
Co do Air'a ... poprostu obejrzyj :'( . Aha jak masz TV Hyper to GTO będzie lecieć od jutra tzn. 16 lutego codziennie o 21.00 :peace:

Cytat:

Napisany przez REi
Jak smiesz miec podobny avatar do mojego ?!?!?! ;) co do NGE... chmm moj avek i nick chyba wystarcza za odpowiedz :P

HEHE już ci kiedyś wysyłałem wiadomość na priv że też lubię Rei i NGE ;) . Więc i Avek zmieniłem. Chociaż lubię wszystkie postaci z NGE :P

Co do Akiry to ciągle czekam aż pojawi się w kioskach Ruchu (miałbym za darmo :) )

Pagerus 16.02.2006 07:54

Cytat:

Napisany przez Dahag
Kanon to bardzo "słodkie" anime. Spodobała mi się tam postać Mai (wszystkie mi się tam bardzo podobały, ale ta szczególnie), która mi przypomina ... Rei Ayanami ;)

Happy World jest serią OAV i ma tylko 3 odcinki, ale jak dla mnie ma coś w sobie. Ciągle mam wrażenie, że powinno być więcej tych odcinków :)
Co do Air'a ... poprostu obejrzyj :'( . Aha jak masz TV Hyper to GTO będzie lecieć od jutra tzn. 16 lutego codziennie o 21.00 :peace:

Hyper'a nie mam :( A co do Kanon - to jak widziałem screeny z tego - to jakoś mi tak wizualnie przypomina właśnie Air... ale może się mylę ;)

tengu 16.02.2006 08:53

A ja ostatno zmęczyłem 6 odcinków Lost UNiverse. W zasadzie poza postacią Milly (niezły interfejs :P). To się trochę zawiodłem :(. Lina & company imho dużo lepsze. Ale widać sporo nawiązań....

Aniołek19 16.02.2006 15:01

Ma toś Czarodziejkę z Księżyca czy nie???? :D:D

Qbi@k 16.02.2006 15:18

Cytat:

Napisany przez Aniołek19

Nawet jak ktos ma to co niby ma zrobic? przeslac ci na mail? LOL
Daj w koncu spokoj z tymi durnymi postami. Jest dzial Śmietnik - tam napewno znajdziesz jakis temat do spamowania.

Aniołek19 16.02.2006 17:52

Jak ci się coś nie podoba to się nie odzywaj :( Tak chce mieć czarodziejkę z księzyca :D

Burt 16.02.2006 20:30

Cytat:

Napisany przez Aniołek19

Ja mam w telewizji. ||

tengu 17.02.2006 07:30

Ups to nie MIlly jest hologramem tylko Canal... BAKA..... Czemuż wszystkie komputry nie mają takiego interfejsu użytkownika.

Pagerus 17.02.2006 07:30

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
Jak ci się coś nie podoba to się nie odzywaj :( Tak chce mieć czarodziejkę z księzyca :D

No to poszukaj w internecie - może coś znajdziesz :)

Obecnie jestem na wstępnym etapie Naruto - widziałem 12 epów - w sumie pokrywa się to prawie z 3 tomikami mangi... nieźle rozciągają historię w anime :P

REi 18.02.2006 16:02

OMFG! hellsing Ultimate juz jest.... jak moglem przegapic!!! to wszystko przez Akire !!! 774 seedy! muhahahaha

Aniołek19 18.02.2006 23:19

a ja za to ściągam sobie całą serię Dragona Balla :D:D:D

Pagerus 19.02.2006 19:42

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
a ja za to ściągam sobie całą serię Dragona Balla :D:D:D

Hehe - pytanie co rozumiesz przez całą serię ||

Qbi@k 22.02.2006 18:57

Cytat:

Napisany przez Filmweb
Firma IDG Poland S.A., znana fanom z wydania miesięcznika 'Kino domowe - Magazyn DVD', z dołączonymi edycjami DVD filmów: 'Ghost in the Shell' oraz 'Akira', podpisała umowę ze studiem DreamWorks, umożliwiającą dystrybucję w Polsce kolejnych głośnych produkcji anime: 'Ghost in the Shell 2: Innocence' oraz 'Millenium Actress'. Wiele wskazuje na to, że pierwszy z wymienionych tytułów zagości również na ekranach naszych kin. Data premiery najnowszego dzieła Mamoru Oshii nie została jeszcze ustalona. Maciej Obuchowicz z IDG tłumaczy: Musimy wszystko dokładnie skalkulować. Na dzień dzisiejszy nie wiadomo w ilu kopiach i czy na pewno film będzie dystrybuowany w kinach.
IDG Poland S.A. zapewnia, że nie są to ostatnie produkcje anime, które firma wprowadzi na nasz rynek. Obuchowicz nie chce na razie zdradzać konkretnych tytułów, ale zapewnia, że będą to uznane obrazy, nagradzane na światowych festiwalach. - Finalizujemy transakcję dotyczącą innych, wielkich filmów anime - mówi tajemniczo.

:)

Pagerus 23.02.2006 07:50

No tak - to jest dobra wiadomość :) Ale nie wiem czy wprowadzanie anime do kina to dobry pomysł... Boję się, że to może nie wypalić...

Blackegg 24.02.2006 12:31

Pytanie do mangofanow!!!

Czy ktos wie czy idzie sciagnac Dragon Balla z polskim lektorem z rtl7 z innego portalu niz megaupload??? Bo tam to plynie wieki... szybciej dziatkiem zostane :D

REi 24.02.2006 13:00

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
:)

OMG! ME <3 IDG :serdusz:

Aniołek19 26.02.2006 00:07

Pagerus jesli mówię cała serię to cała czyli Dragon Ball, Dragon Ball Z i Gragon BallGT :D Pozdrawiam :D:D

tengu 27.02.2006 08:07

Wczoraj leciało METROPOLIS. Hmmm...... Jakoś nie trawię tej kreski, ale poza tym warto obejrzeć. IMHO black jack tego auto i za***iscie było

REi 27.02.2006 13:23

A ja lubie niestendardowe kreski ale metropolis jeszcze nie wiedzialem :(

Baardzo natomiast podoba mi sie kreska z np. Vampire Hunter D: Bloodlust
^^ AMV - http://video.google.com/videoplay?do...73032620461380

tengu 28.02.2006 07:16

Nie no ta to jeszcze nie jest aż taka niestandardowa. Ale jakoś kreski Osamu Tezuki nie trawię. Przepraszam Fanów. Ale zawsze ma świetne scenariusze.

Qbi@k 01.03.2006 00:24

Cytat:

Napisany przez Filmweb
W sieci zadebiutował pierwszy zwiastun promujący najnowszą animowaną produkcję japońskiego studia Ghibli zatytułowaną "Gedo Senki". Obraz, którego reżyserii podjął się Goro Miyazaki - syn laureata Oscara Hayao Miyazakiego, jest ekranizacją trzeciego i czwartego tomu "Ziemiomorza", głośnego cyklu fantasy autorstwa Ursuli Le Guin.

"Ziemiomorze" uważane jest za jedno z najważniejszych dzieł w historii gatunku fantasy. Cykl został zapoczątkowany w 1968 roku i składa się z pięciu powieści: "Czarnoksiężnik z Archipelagu", "Grobowce Atuanu", "Najdalszy brzeg", "Tehanu" i "Inny wiatr", za który autorka otrzymała nagrodę Nebula. Ponadto ukazał się jeszcze zbiór opowiadań "Opowieści z Ziemiomorza".

"Majdalszy brzeg" opowiada o losach Geda Krogulca, Arcymaga Ziemiomorza (głosu udzieli mu Bunta Sugawara), który staje przed swym najtrudniejszym wyzwaniem: najwyraźniej magia odchodzi z jego świata. Wraz z młodym księciem Arranem (Junichi Okada) wyruszają na wyprawę, która dla starego czarnoksiężnika okaże się misją ostateczną, a dla młodzieńca rytuałem przejścia w świat dojrzałości i odpowiedzialności.
W "Tehanu" z kolei dowiadujemy się, że Ged utracił swoją moc a bezpieczeństwo Ziemiomorza zostaje poważnie zagrożone.

Film Goro Miyazakiego nie będzie pierwszą ekranizacją dzieła Le Guin. Na podstawie dwóch pierwszych tomów sagi stacja SciFi Chanel wyprodukowała w zeszłym roku miniserial, który na polskim rynku zadebiutował w październiku ubiegłego roku na płytach DVD.

Japońską premierę "Gedo Senki" zapowiedziano już na lipiec tego roku.

Czekam z zniecierpliwieniem :) Czytalem wszystkie czesci Ziemiomorza i bylem pod wrazeniem :] Ksiazke wszytskim polecam. Ciekaw jestem jak zostanie to przedstawione w formie anime :)
link

Pagerus 01.03.2006 11:47

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Czekam z zniecierpliwieniem :) Czytalem wszystkie czesci Ziemiomorza i bylem pod wrazeniem :] Ksiazke wszytskim polecam. Ciekaw jestem jak zostanie to przedstawione w formie anime :)
link

No to może być całkiem ciekawe - też się nie mogę doczekać :)

Desden 12.03.2006 01:16

A teraz deser :D

Cytat:

Najprawdopodobniej 21 marca w sprzedaży pojawi się specjalne wydanie miesięcznika "Kino Domowe - Magazyn DVD" z dwoma pierwszymi odcinkami serialu anime "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" - telewizyjnego cyklu opowiadającego o przygodach Major Kusanagi i jej kolegów z oddziału do zadań specjalnych jeszcze przed spotkanie z Władcą Maronetek przedstawionym w kultowym "Ghost in the Shell". Wydawcą filmu jest firma IDG Poland, dzięki której na naszym rynku zadebiutowały oficjalnie takie klasyczne produkcje anime jak "Akira" oraz "Ghost in the Shell".

Cena pierwszego zeszytu wyniesie 9,90 PLN a na dołączonym do niego krążku oprócz dwóch odcinków serialu znajdą się również wywiad z reżyserem oraz słynne "Z życia Tachikomów" i informacje na temat najważniejszych bohaterów cyklu. Za tłumaczenie odpowiedzialny jest Freeman - autor polskiej wersji językowej wspomnianego już "Ghost in the Shell".

Cały cykl składać się będzie z 9 zeszytów. Cena pozostałych wynosić będzie 19,90 PLN. Na każdej kolejnej dołączonej do zeszytu płycie znajdą się po 3 odcinki serialu oraz materiały dodatkowe. Kolejne numery magazynu z "GITS: SAC" kupować będzie można osobno bądź w ramach bardzo atrakcyjnej prenumeraty. Ponadto w sprzedaży pojawi się również atrakcyjne pudełko, w którym znajdzie się miejsce na wszystkie płyty z 26 odcinkami pierwszego sezonu serialu...
...reszta
Nie wiem czy się śmiać czy płakac, bo raz że wczas sie obudzili. Ale lepiej puźniej niż wcale. Z drugiej strony możnaby sie zastanowić nad tym...

REi 12.03.2006 03:19

ja tam sie tego spodziewalem - ba myslalem o 12 numerach po 19,90 a nie 9 i bylem przygotowany na prenumerate i pewnie tak zamowie ^^ sek w tym ze kolo kompa nie mam uz miejsca na oryginaly xD

Aniołek19 17.03.2006 12:21

a czy ktoś z was widział Soul Hunter- Dobre jest te anime??? :D:D

Pagerus 17.03.2006 12:50

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
a czy ktoś z was widział Soul Hunter- Dobre jest te anime??? :D:D

A co?? Masz to??

REi 17.03.2006 18:36

Mnie od Soul Huntera odstraszyl gigantyczny latajacy muminek ale samo anime nie bylo najgorsze - mnie jwiecej ta sama polka co Slayers czy DBZ

Aniołek19 17.03.2006 23:44

nie mam jeszcze Pagerusie ;(

Burt 18.03.2006 02:43

Cytat:

Napisany przez REi
Mnie od Soul Huntera odstraszyl gigantyczny latajacy muminek ale samo anime nie bylo najgorsze - mnie jwiecej ta sama polka co Slayers czy DBZ

Generalnie nie oglądam Anime, ale teraz to mnie zaintrygowałeś ''gigantyczny latający muminek :ja_chce: '' to musi być coś.Daj screena bo nie mogę sobie go wyobrazić. :D

Pagerus 20.03.2006 08:26

Cytat:

Napisany przez Burt
Generalnie nie oglądam Anime, ale teraz to mnie zaintrygowałeś ''gigantyczny latający muminek :ja_chce: '' to musi być coś.Daj screena bo nie mogę sobie go wyobrazić. :D

No to masz screena - to ten zwierzak na środku obrazka :)

http://personales.ciudad.com.ar/impa...soulhunter.jpg

Smartek 20.03.2006 08:46

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No to masz screena - to ten zwierzak na środku obrazka :)

http://personales.ciudad.com.ar/impa...soulhunter.jpg

^_^
powiedz prosze, ze to bajka dla przedszkolakow, a nie anime dla wszystkich? :nie:

Dahag 20.03.2006 20:42

Cytat:

Napisany przez Smartek
^_^
powiedz prosze, ze to bajka dla przedszkolakow, a nie anime dla wszystkich? :nie:

Ja to bym nazwał całkiem przyzwoitym anime, a nie bajką. Chociaż co kto lubi. Sam nie do końca ją pamiętam, ale jak leciała na RTL7 ?? to całkiem miło się ją oglądało :spoko:

Pagerus 21.03.2006 12:37

Cytat:

Napisany przez Dahag
Ja to bym nazwał całkiem przyzwoitym anime, a nie bajką. Chociaż co kto lubi. Sam nie do końca ją pamiętam, ale jak leciała na RTL7 ?? to całkiem miło się ją oglądało :spoko:

Dokładnie - zgadzam się z Tobą całkowicie... :) Co do anime - to bardzo często w różnych seriach pojawia się jakiś śmieszny zwierzak w roli bohatera... z pewnością niekiedy służy jako maskotka do reklamy danej serii...

REi 23.03.2006 05:10

http://www.film.gildia.pl/news/2006/03/gits_sac_dvd

przesuneli premiere GitS:SAC na 27 marca :(

REi 27.03.2006 20:40

muahahahah - mam pierwszy numer tylko chwilowo nie mam kasy na prenumerate :| ale co poradzic. Fajny plakat jest w zestawie - w sumie to cala "dazetka" dolaczona do plyty jest plakatem w rozmiarze A1

Screenik :P
http://img379.imageshack.us/img379/1...d0124my.th.jpg

Pagerus 28.03.2006 07:46

Też już mam - nawet obejrzałem :D No i chyba nawet zaprenumeruję :D

Dahag 28.03.2006 18:16

Zakupiony i zaprenumerowany ;)

Pagerus 29.03.2006 08:10

Cytat:

Napisany przez Dahag
Zakupiony i zaprenumerowany ;)

Pytanie czy obejrzany? :D Ja jestem całkiem zadowolony z serii (wcześniej nie miałem styczności) i czekam na dalszy rozwój wypadków :)

REi 29.03.2006 15:14

ja nie mialem okazji obejzec calego sezonu a jedynie pare pierwszych EP i z tego co pamietam pozniej robi sie coraz lepiej ;)

Kur... mam kase na prenumerate ale mam ja w 2 czesciach - czesc na koncie a czesc w gotowce -lol
[EDIT]
OK juz amowilem ^^

;p

http://img137.imageshack.us/img137/5...copy1kl.th.jpg

Dahag 29.03.2006 20:49

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Pytanie czy obejrzany? :D Ja jestem całkiem zadowolony z serii (wcześniej nie miałem styczności) i czekam na dalszy rozwój wypadków :)

Nie. Obejrzę dopiero jak będę miał gdzieś tak z połowę serii (nie lubię czekać na kolejne odcinki) :P . Zresztą i tak bym narazie nie obejrzał, bo nie oglądałem jeszcze Ghost in the Shell (tego pierwszego, a czekam właśnie aż mi go przyślą) ani Ghost in the Shell 2: Innocence (przy sprzyjających wiatrach zobaczy się go w kinie) a wypadałoby obejrzeć przed SAC.

REi 29.03.2006 21:35

Cytat:

Napisany przez Dahag
Nie. Obejrzę dopiero jak będę miał gdzieś tak z połowę serii (nie lubię czekać na kolejne odcinki) :P . Zresztą i tak bym narazie nie obejrzał, bo nie oglądałem jeszcze Ghost in the Shell (tego pierwszego, a czekam właśnie aż mi go przyślą) ani Ghost in the Shell 2: Innocence (przy sprzyjających wiatrach zobaczy się go w kinie) a wypadałoby obejrzeć przed SAC.

S.A.C nie ma nic wspolnego poza postaciami i ogolnym zarysem swiata z GitS i GitS2 wiec nie ma zmartwien ze zobaczysz jakis spoiler czy nie zrozumiesz fabuly ;p

Pagerus 12.04.2006 21:15

Z tego co widziałem - to zaczęła się druga seria Ah! My Goddess TV :D

dariusz46 13.04.2006 13:29

Mi sie podobaja fryzury anime PIEKNE

REi 13.04.2006 15:50

A jutro GitS:S.A.C. DVD 2 - mam nadzieje ze sie postaraja i nie bede musial czekac do pondiedzalku na paczke z prenumerata :P

Pagerus 13.04.2006 21:02

Cytat:

Napisany przez REi
A jutro GitS:S.A.C. DVD 2 - mam nadzieje ze sie postaraja i nie bede musial czekac do pondiedzalku na paczke z prenumerata :P

A ja kurde w końcu nie zaprenumerowałem... :sciana:

REi 14.04.2006 15:23

I nie przyszlo - moze jeszcze paczkonosz przyniesie jak nie to bede plakal :buu:

yahol 14.04.2006 15:52

GintS volume 2 - objawilo sie w obiegu :)
Czyli sa juz 4 filmy:
Ghost in the Shell (fabularny)+2 z serialu +Akira.
W nieoficjalnych zapowiedziach - Blood - The Last Vampire :)

REi 14.04.2006 16:59

Poza DVD2 GitS:SAC mam wszystkie ^^ tzn DVD2 tez mam ale gdzies na poczcie :buu:

Pagerus 18.04.2006 13:56

Cytat:

Napisany przez yahol
GintS volume 2 - objawilo sie w obiegu :)
Czyli sa juz 4 filmy:
Ghost in the Shell (fabularny)+2 z serialu +Akira.
W nieoficjalnych zapowiedziach - Blood - The Last Vampire :)

Blood - The Last Vampire widziałem już jakiś czas temu... no ale pewnie i tak kupie żeby mieć na DVD :)

REi 18.04.2006 14:06

Ja tez ja tez *placze w koncie w oczekiwaniu na DVD 2 GitS:SAC*

Patrix 30.04.2006 13:45

dzis zobaczylem pierwszy raz od X lat intro daimosa ;] lezka sie w oku kreci hehe
postanowilem sobie ***347;ci***261;gn***261;***263; to anime, s***261; dost***281;pne 42 z 44 odcink***243;w w PL
ma kto***347; dostep do 27 i 28 odcinka obojetnie w jakim jezyku ? :D

Pagerus 30.04.2006 14:05

Cytat:

Napisany przez Patrix
dzis zobaczylem pierwszy raz od X lat intro daimosa ;] lezka sie w oku kreci hehe
postanowilem sobie ściągnąć to anime, są dostępne 42 z 44 odcinków w PL
ma ktoś dostep do 27 i 28 odcinka obojetnie w jakim jezyku ? :D

Jak jest dostępne to pewnie ripy z Polonii 1, nie? ze wspaniałym włoskim dubbingiem?

Patrix 30.04.2006 15:12

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jak jest dostępne to pewnie ripy z Polonii 1, nie? ze wspaniałym włoskim dubbingiem?

polonia 1

Pagerus 30.04.2006 21:58

Cytat:

Napisany przez Patrix
polonia 1

Uznaję to za potwierdzenie...

Patrix 30.04.2006 22:29

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Uznaję to za potwierdzenie...

a masz namiary na coś lepszego ? :)

Pagerus 01.05.2006 12:01

Cytat:

Napisany przez Patrix
a masz namiary na co***347; lepszego ? :)

No raczej nie - i wydaje mi si***281;, ***380;e co***347; lepszego (je***380;eli w og***243;le) to mo***380;naby tylko w Japonii dosta***263;...

EDIT: Nawet tu (LINK) wida***263;, ***380;e nie ma innego ***378;r***243;d***322;a...

yahol 18.05.2006 18:48

Yes! Yes! Yes!
3 plyta GitS w obiegu!! Od dzis!!!
Pudelko w czerwcu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:38.