![]() |
Cytat:
Ja osobiście lubię również anime łatwe, proste i przyjemne w odbiorze :) Przy FMP Fumoffu miałem niezły ubaw :D Serial Experiments Lain to takie nieco schizo anime jak dla mnie :P Obecnie oglądam Bleach - bardzo fajna seria :) Fanom kryminałów polecam anime "Monster"... fajnie skonstruowana fabuła... i co ważne - wciąga - no przynajmniej mnie wciągnęła :) Ah! My Goddess TV obejrzałem - ale traktuję to jako jedną z wielu serii - była może i niezła - ale owszem niektóre pozycje bardziej mnie bawiły... Wszystkim polecam Cowboy Bebop'a - naprawdę kawał dobrego anime - teraz chyba leci nawet na TVP Kultura :) Skoro taki kanał zdecydował się na puszczenie anime - to musi znaczyć chyba, że jest dobre, nie? :D Z typowo rozrywkowych - polecam Excel Saga - niezły ubaw - parodie różnych serii i takie tam - dobra zabawa raczej gwarantowana :D Kolejna rzecz jaką mogę polecić - Full Metal Alchemist - fajne i docenione przez fanów anime... Genshiken - kolejne zabawne anime - ukazujące świat prawdziwych otaku :D Dla fanów gier MMORPG - Hack/Sign - a dla fanów wyścigów samochodowych - wszystkie serie Initial D :D Dobra - na razie chyba wystarczy :P |
a kto z was widział dragon balla :D
|
Cytat:
|
ja "widziałem", ale nigdy tego nie oglądałem, jakoś dalej nie mogę tego przetrawić...
Cytat:
|
Chii!!! :D
|
Chii uresi
|
Chii znalazla druga polowkę!!! :D:D:D:D:D
|
Ten "Akira" to ma dopiero w lutym wyjść, nie?
|
No jasne ciekawe jak to będzie :) :D
|
Cytat:
|
zapewne tak będzie :D
|
To wyglada na nabijanie postow!
Co do wydania - GitS mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl - myslalem ze bedzie obklejony zewszad reklamami gazety itp i juz sciagalem nowy cover zeby wydrukowac a tu... dupa! jeden malutki znaczek na brzegu pudelka i jeden mikroskopijny niezauwazalny (wcisniety pomiedzy znaczki ala DTS wiec nie rzuca sie w oczy) na plytce. Do tego brak reklam przed filmem - jedna opcjonalna do wybrania z menu i tyle. Takie wydania z gazet to ja rozumie! |
Cytat:
|
Inne anime
A kto mi powie które anime jest najlepsze???? :D:D:D
|
Fullmetal Alchemist!
|
Cytat:
a moze Ebichu xD |
po evangelionie przyszedl czas na gits, ale trafilem tez na serial co sie zwie: "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" <- kto mnie oswieci? co mam najpierw scigac to czy film?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o czym sa te anime?? Bo jeszcze ich nie widział mózna je sobie obejrzeć :D
|
Cytat:
:offtopic: bez przesady z tego typu postami bo sie z tego tematu smietnik robi. |
"Ghost in the Shell" to jedna z najpiękniejszych i najinteligentniejszych wizji przyszłości, jakie stworzyło kino.
Tak napisal o GitS'ie Krytyk filmowy Tomasz Raczek |
Cytat:
|
Coraz lepiej coraz lepiej :> moze zrobia nowe czasopismo posiwecone tylko anime? :>
|
Cytat:
|
oki dzięki za informacje :D
|
Cytat:
PS a ja u siebie w miescie nie potrafe dorwac Akiry ;( znowu pewnie bede online zamawial. |
Cytat:
|
na punkt44.pl juz ten numer z akira jest do kupienia wiec chyba wyszedl.
|
Mam pytanko czy wie ktoś gdzie można ściągnąć pełną wersję czarodziejki z Księżyca :D A jeśli ktoś ma czy mogłabym od niego/niej ściągnąć :D:D
|
Cytat:
|
o wersję wideo :D
|
akira chyba faktycznie jeszcze do kioskow nie dotarla - w 2 kioskach poinformowano mnie ze na luty jeszcze kina domowego nie bylo.
|
Cytat:
Aniołek - teraz pytanie o czołówkę którego sezonu Ci chodzi? :D |
o pierwszą czołówkę :D:D:D
|
OK dorwalem akire ^^ ale sie zawiodlem :( klej dali tak mocny ze przezarl sie przez folie ochronna i zostawil slad na tylniej czesci box'a. Jakos przezyje - ide sobie ogladnac ^^
|
Cytat:
|
Heh ja to zacząłem tak jak chyba wszyscy od DB. Ale za najlepsze serie uważam:
Absolutny numer 1 to Neon Genesis Evangelion z EoE Kanon (bardzo fajne), Love Hina (jeszcze bardziej fajne, a jak dla mnie numer 2), Happy World (krótkie łatwe i przyjemne), Air ( no to musicie zobaczyć, :'( ) a no i jeszcze GTO. W drodze są Chobits i Kroniki wojen na Lodos, ale nie wiem, kiedy to zdążę obejrzeć, bo za dużo tych anime mam do obejrzenia (34 serie czekają na płytkach) |
Cytat:
No i godzinkę temu nabyłem Akirę w końcu :D |
Cytat:
|
Hmmmm... wracając do Akiry - to nie wiem kto wpadł na tak genialny sposób przyczepienia na klej płyty do okładki gazety... :bicz:
Udało mi się odkleić płytę - ale na okładce zostało nadal sporo kleju... :blee: :klotnia: |
ja odkleilem plyte razem z okladka xD
|
Cytat:
Happy World jest serią OAV i ma tylko 3 odcinki, ale jak dla mnie ma coś w sobie. Ciągle mam wrażenie, że powinno być więcej tych odcinków :) Co do Air'a ... poprostu obejrzyj :'( . Aha jak masz TV Hyper to GTO będzie lecieć od jutra tzn. 16 lutego codziennie o 21.00 :peace: Cytat:
Co do Akiry to ciągle czekam aż pojawi się w kioskach Ruchu (miałbym za darmo :) ) |
Cytat:
|
A ja ostatno zmęczyłem 6 odcinków Lost UNiverse. W zasadzie poza postacią Milly (niezły interfejs :P). To się trochę zawiodłem :(. Lina & company imho dużo lepsze. Ale widać sporo nawiązań....
|
Ma toś Czarodziejkę z Księżyca czy nie???? :D:D
|
Cytat:
Daj w koncu spokoj z tymi durnymi postami. Jest dzial Śmietnik - tam napewno znajdziesz jakis temat do spamowania. |
Jak ci się coś nie podoba to się nie odzywaj :( Tak chce mieć czarodziejkę z księzyca :D
|
Cytat:
|
Ups to nie MIlly jest hologramem tylko Canal... BAKA..... Czemuż wszystkie komputry nie mają takiego interfejsu użytkownika.
|
Cytat:
Obecnie jestem na wstępnym etapie Naruto - widziałem 12 epów - w sumie pokrywa się to prawie z 3 tomikami mangi... nieźle rozciągają historię w anime :P |
OMFG! hellsing Ultimate juz jest.... jak moglem przegapic!!! to wszystko przez Akire !!! 774 seedy! muhahahaha
|
a ja za to ściągam sobie całą serię Dragona Balla :D:D:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No tak - to jest dobra wiadomość :) Ale nie wiem czy wprowadzanie anime do kina to dobry pomysł... Boję się, że to może nie wypalić...
|
Pytanie do mangofanow!!!
Czy ktos wie czy idzie sciagnac Dragon Balla z polskim lektorem z rtl7 z innego portalu niz megaupload??? Bo tam to plynie wieki... szybciej dziatkiem zostane :D |
Cytat:
|
Pagerus jesli mówię cała serię to cała czyli Dragon Ball, Dragon Ball Z i Gragon BallGT :D Pozdrawiam :D:D
|
Wczoraj leciało METROPOLIS. Hmmm...... Jakoś nie trawię tej kreski, ale poza tym warto obejrzeć. IMHO black jack tego auto i za***iscie było
|
A ja lubie niestendardowe kreski ale metropolis jeszcze nie wiedzialem :(
Baardzo natomiast podoba mi sie kreska z np. Vampire Hunter D: Bloodlust ^^ AMV - http://video.google.com/videoplay?do...73032620461380 |
Nie no ta to jeszcze nie jest aż taka niestandardowa. Ale jakoś kreski Osamu Tezuki nie trawię. Przepraszam Fanów. Ale zawsze ma świetne scenariusze.
|
Cytat:
link |
Cytat:
|
A teraz deser :D
Cytat:
Nie wiem czy się śmiać czy płakac, bo raz że wczas sie obudzili. Ale lepiej puźniej niż wcale. Z drugiej strony możnaby sie zastanowić nad tym... |
ja tam sie tego spodziewalem - ba myslalem o 12 numerach po 19,90 a nie 9 i bylem przygotowany na prenumerate i pewnie tak zamowie ^^ sek w tym ze kolo kompa nie mam uz miejsca na oryginaly xD
|
a czy ktoś z was widział Soul Hunter- Dobre jest te anime??? :D:D
|
Cytat:
|
Mnie od Soul Huntera odstraszyl gigantyczny latajacy muminek ale samo anime nie bylo najgorsze - mnie jwiecej ta sama polka co Slayers czy DBZ
|
nie mam jeszcze Pagerusie ;(
|
Cytat:
|
Cytat:
http://personales.ciudad.com.ar/impa...soulhunter.jpg |
Cytat:
powiedz prosze, ze to bajka dla przedszkolakow, a nie anime dla wszystkich? :nie: |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
muahahahah - mam pierwszy numer tylko chwilowo nie mam kasy na prenumerate :| ale co poradzic. Fajny plakat jest w zestawie - w sumie to cala "dazetka" dolaczona do plyty jest plakatem w rozmiarze A1
Screenik :P http://img379.imageshack.us/img379/1...d0124my.th.jpg |
Też już mam - nawet obejrzałem :D No i chyba nawet zaprenumeruję :D
|
Zakupiony i zaprenumerowany ;)
|
Cytat:
|
ja nie mialem okazji obejzec calego sezonu a jedynie pare pierwszych EP i z tego co pamietam pozniej robi sie coraz lepiej ;)
Kur... mam kase na prenumerate ale mam ja w 2 czesciach - czesc na koncie a czesc w gotowce -lol [EDIT] OK juz amowilem ^^ ;p http://img137.imageshack.us/img137/5...copy1kl.th.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co widziałem - to zaczęła się druga seria Ah! My Goddess TV :D
|
Mi sie podobaja fryzury anime PIEKNE
|
A jutro GitS:S.A.C. DVD 2 - mam nadzieje ze sie postaraja i nie bede musial czekac do pondiedzalku na paczke z prenumerata :P
|
Cytat:
|
I nie przyszlo - moze jeszcze paczkonosz przyniesie jak nie to bede plakal :buu:
|
GintS volume 2 - objawilo sie w obiegu :)
Czyli sa juz 4 filmy: Ghost in the Shell (fabularny)+2 z serialu +Akira. W nieoficjalnych zapowiedziach - Blood - The Last Vampire :) |
Poza DVD2 GitS:SAC mam wszystkie ^^ tzn DVD2 tez mam ale gdzies na poczcie :buu:
|
Cytat:
|
Ja tez ja tez *placze w koncie w oczekiwaniu na DVD 2 GitS:SAC*
|
dzis zobaczylem pierwszy raz od X lat intro daimosa ;] lezka sie w oku kreci hehe
postanowilem sobie ***347;ci***261;gn***261;***263; to anime, s***261; dost***281;pne 42 z 44 odcink***243;w w PL ma kto***347; dostep do 27 i 28 odcinka obojetnie w jakim jezyku ? :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Nawet tu (LINK) wida***263;, ***380;e nie ma innego ***378;r***243;d***322;a... |
Yes! Yes! Yes!
3 plyta GitS w obiegu!! Od dzis!!! Pudelko w czerwcu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:38. |