![]() |
wg moich danych to masz poslizg o dzien :P data wydania to 16.05.2006... ale do mnie jeszcze nie doszlo ;(
PS pudelko w czerwcu? z numerem 2 dostalem pismo ze przepraszaja za brak pudelka (nie dali bo uznali jakosc za kiepska - to sie chwali!) i ze przesla je z nr3. |
Cytat:
W sprzedazy od 18 :) Pudelko z numerem czerwcowym. |
18 w kiosku czy wydanie 18? - kurde ja nei fce czekac dluzej ;(
|
W kiosku 18.05.06 :)
I uwaga: -nak***322;ad si***281; zmniejsza. Teraz wydaj***261; tylko dla prenumerator***243;w + coraz mniejsza liczb***281; egzemplarzy dla pojedynczej kioskowej dystrybucji. (normalna praktyka). Tak, ze ten co nie zam***243;wi***322;, zarezerwowa***322;, mo***380;e mie***263; coraz gorzej :( |
W pewnym momencie byl news ze prenumeraty sie wyprzedaly i musza dodrukowac - wiec zapewne 90% osob co mialy kupic wzielo prenumeraty czyli w sumie nic dziwnego ze zmniejszaja dostawy do kioskow.
|
Kurde belans - mam nadzieję, że dostanę to jeszcze - bo nie zaprenumerowałem - a teraz choruję... jak nie dostanę to się podłamię... Mam nadzieję, że do czwartku będzie w EMPIKu jeszcze...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale mi chodzilo o to ze gdybys nie dostal to mozesz zamowic pojedyncze egzemplarze >.<
|
Sory za PPP
Cytat:
|
Cytat:
Ewentualnie zamówiłbym pojedynczy egzemplarz gdyby nie udało mi się go nabyć w kiosku/EMPIKu... |
Po dlugiej przerwie zabieram sie znowu za ogladanie anime xD
Zaczynam od Triguna ;) |
Cytat:
trailerek: http://www.sonypictures.com/cthe/cow...l?path=trailer :D |
Cytat:
|
Cowboy to jest klasa, nalepsze jak narazie anime jakie widzialem, a widzialem malo :D To jest jakis fenomen.
Polecam, jesli ktos lubil serial to i film sie powinien podobac. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mimo wszystko szczegolnie polecam Serial - na mojej liscie Top Favourites seriali anim jest bardzo wysoko - nawet nie wiem czy nie uklasowal by sie na 2 miejscu (zaraz po NGE ;) ) |
Cytat:
|
Np. (kolejnosc przypadkowa):
Neon Genesis Evangelion Cowboy Bebop Trigun GitS:SAC Hellsing Serial Experiments Lain RahXephon FLCL Elfen Lied Record of Lodoss War Dlugo by wimieniac - na mojej liscie TopFav w kategori Serial Anime znajduja sie tez klasyki jak Saint Seiya czy Tekkaman (japonski a nie amerykanska podroba). Ogolnie lista owa ma dosc sporo pozycji. PS. Moze to co niektorych zmartwi ale na owa "liste" nie zakwalifikowaly sie DB, Naruto i inne pokemony :P |
Cytat:
Sam jestem zwolennikiem takich łagodnych komedyjek w stylu Love Hina - mam kilka podobnych serii i zawsze przyjemnie mi się coś takiego ogląda :) Polecam Wam Genshiken - ciekawe podejście do kwestii otaku :D |
A ja polecam Blue Gender Jeszcze pamietam jak siedzialem nad tym ze 2 razy chyba od 22 do 6 rano...
Yuji to nastolatek szko***322;y ***347;redniej. W jego ciele odkryto nieuleczalnego wirusa ale nie oznaczy to dla niego ostatecznego wyroku. Decyduje si***281; na sztuczn***261; hibernacj***281; z nadziej***261; ***380;e po kilku latach zostanie przebudzony po odkryciu lekarstwa. Sprawy tocz***261; sie jednak inaczej... Mine***322;o 14 lat od jego hibernacji... Jest rok 2031 lat - Yuji zostaje rzucony w sam ***347;rodek wojny z naje***378;dzcami. Ziemia jest pe***322;na B***321;***280;KITNYCH, tajemniczych stworze***324;, kt***243;re zjadaj***261; ludzi dla uzyskania energi... Ludzie s***261; na skraju wygini***281;cia. Wybra***324;c***243;w ewakuowano do kosmicznej stacji nazywanej Drug***261; Ziemi***261;... Jedyn***261; szans***261; dla ludzi jest unicestwienie naje***378;dzc***243;w! Yuji rozpoczyna walke o w***322;asne ***380;ycie - walke o rase ludzk***261;... |
W czwartek (20 lipca 2006) ma premiere Vampire Hunter D: Bloodlust (PL - Vampire Hunter D: Żądza krwi). Zostanie on wydany przez Anime Gate - www.anime-gate.pl (ktore zdaje sie jest czescia wydawnictwa VISION - www.vision.pl ) na 1 plycie dvd co porownujac do pozostalych wydan AG (maja wydania 1 i kilku plytowe) pozwala sadzic ze bedzie sprzedawany w cenie 29,90pln
Jak dla mnie "must-have" ^^ Dla nie wiedzacych o czym mowa trailer: http://www.youtube.com/watch?v=dsnnsE4XYmk i AMV'ka: http://www.youtube.com/watch?v=IEewccCIKzM wiecej info na temat filmu: http://www.anime-gate.pl/modules.php?name=...Anime&id=28 Anime-Gate wydalo tez np Appleseed w wydaniu 2DVD - calkiem ladnym zreszta. |
Appleseed mam :)
Vampire Hunter D: Bloodlust oglądałem - ale nie wiem czy kupię to na DVD, gdyż w sumie to tak średnio mi się podobało - jednakże jak będzie w rozsądnej cenie to może się jednak skuszę - w końcu trzeba popierać rodzimy rynek anime - bo wówczs być może wydadzą i inne ciekawe pozycje... |
ja pracuje z fanem Anime:)
wszedzie tego pelno:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No jak widać można :) Nie wszystko co komercyjne i znane musi się podobać :P A z Vampirem tak z pewnością jest - dlatego ściągnięto go na polski rynek - bo jest to tytuł znany, lubiany i dlatego liczy się na zysk ze sprzedaży...
|
No logiczne :) nikt nie chce wpuszczac na niepewny polski rynek jakiegos "hardcoreowego" anime dla nielicznych. A Vampire to wielkie anime z ktorego odbiorem powinien uporac sie kazdy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wlasnie zamowilem Vampire Hunter D: Bloodlust w merlinie - 27pln. Maja tez w empikach ale w moim lokalnym nie mieli.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ja chcialam odpoczac
|
Cytat:
A tak w ogóle - to wyszedł już nowy numer GitS SAC? |
Cytat:
Btw obejzalem Vampire Hunter D i troche pomieszali wydanie - lol. Menu jest jako Title 2 wiec nie startuje przed filmem :P trzeba do niego recznie sie udac (przycisk menu na pilocie czy cos tam).... a moze tak mialo byc? W kazdym badz razie wydanie dostaje u mnie ocene 7 (za duzo reklam przed filmem i dziwne umiejscowienie, skadinad ladnego, menu, ale pudelko bardzo ladne i fajny reportaz o filmie :P) |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Ciebie malaczarna - to nie wiedziałem, że Cię nie było - jakoś ostatnio nieregularnie bywam na forum i nie czytam wszystkich tematów - brakuje na to czasu... |
Juz za 4 dni (25.08) Hellsing OVA 2 ^^
|
Nie chce mi sie tak czekac :/ Juz nie pamietam co bylo w OVA 1 x)
Ps. Polecam "X". Swietne anime. Teraz przymierzam sie do Fantastic Children :) |
poszukaj na gumtree.pl
|
Kultowy serial "GHOST IN THE SHELL SAC" powraca!
Pierwsza p***322;yta z nowymi odcinkami w sprzeda***380;y od 15 grudnia Zam***243;w ca***322;***261; kolekcj***281; zeszyt***243;w wraz z 8 p***322;ytami GITS SAC GIG 2! Cena w prenumeracie: tylko 149,80 z***322;! Nosz holera! kolejne 150pln do wydania! :D |
Czy ja dobrze zroumialem? Za 150 zl dostane KOMPLETNY Stand Alone Complex 2?
|
Dokladnie! :D Ja juz zamowilem i zaplacilem - czekam na pierwsza plytke pewnie do tygodnia po 15 grudnia ^^
|
No to zegnam sie z kolejnymi trzema piecdziesiatkami. Ale co tam, to w koncu GITS :-)!
|
No i jak mozna nie kochac IDG? ^^
|
BTW dlaczego nikt mi nie powiedzial ze GitS:SAC doczekal sie kinowki o podtytule "Solid State Society" (wrzesien 2k6)? Mam nadzieje ze wydadza go w "Kinie Domowym" po 2nd GIG ^^
|
Ja nawet o tym nie widziałem. O wydaniu drugiej serii GitS'a dowiedziałem się widząc go w EMPIKu :P Muszę jeszcze kupić ostatnią płytkę z pierwszej serii... ech... - dużo wydatków w okolicy świąt... :(
|
a mnie juz skreca! - nie moge sie doczekac na pierwsze dvd :D odrazu ripne je do iPoda i zostawie sobie na wigilie u babki do ogladniecia :D
|
Cytat:
A przy okazji mam takie pytanko - czy ktoś z tu obecnych ogląda lub oglądał może którąś z serii pod znakiem .hack ? |
Dostalem wlasnie pierwsza plyte z GiG2 - 4 pierwsze ep, myslaleem ze poswiecili jakosc dla upchniecia kolejnego ep ale na szczescie sie na to nie zapowiada (voby waza po tyle samo - 1gb na odcinek :D )
|
Dlaczego mi nikt nie powiedzial ze IDG wydalo kolejne 2 filmy anime na DVD? :( teraz nie mam kasy i musze je sobie kupic za miesiac!
Mowa o "Blood: the last vampire" i "Kai Doh Maru" (tego ostatniego nie znam) Wszystkie wydawane przez IDG anime pochodza od Production I.G co oznacza ze maja jakas wieksza umowe, mozna wiec miec nadzieje na wydanie u nas takich hitow jak "Ghost in the Shell 2: Innocence", "Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion", "Jin-Roh: The Wolf Brigade", czy obie czesci "Patlabor" (nie tylko ja jestem w stanie dac za nie wiecej wiec nik nie mowi ze musza je wydac po 19,90). Innymi slowy - W00T! PS. Teraz to juz musza wydac GitS: Stand Alone Complex - Solid State Society :D |
Teraz mam 5 cz. GintS S.A.C 2nd GIG.
Rzeczywiscie jakies filmy sie pojawily. Nie pamietam tytulow, w umowie miedzy linkowniami a IDG byly jakies kolejne filmy wymienione do wydania. Rzecz do sprawdzenia. |
Cytat:
|
Cytat:
-o15-Pat -o16-Druga szansa -o17-Czerwona ksiega. Wyszedl Armageddon, podobno ma wyjsc Blood The Last Vampire i Millenium Actress. No i seria Przeboje Kina Azji :) Nie pomne gdzie stoi GitS fabularny :) |
Jak podaje Esensja, ma sie ukazac animowana wersja "Opowiesci z Ziemiomorza"
Cytat:
Cytat:
|
Rynek Anime w PL robi sie popularny ^^ i dobrze tylko skad brac tyle kasy :D
BTW - swieta sa a ja DVD5 nie mam - a tak fajnie bylo by sobie ogladnac :( Ale nie mialem wyboru - albo prenumerata i plytki po czasie albo buszowanie po az 3 kioskach w miescie ktore oferuja wydania specjalne kina domowego i liczenie ze ktos nie zwinie mi spod nosa ostatniego egzemplarza (co niestety jak sie okazuje w moim miescie jest bardzo trudne). |
Rzadko ostatnio na forum zagl***261;dam - ale mi***322;o widzie***263;, ***380;e ten temat nadal ***380;yje :) Ja musz***281; sobie dokupi***263; ostatni***261; p***322;ytk***281; z pierwszej serii GitS:SAC bo jako***347; mi tak umkn***281;***322;a :( A tu jeszcze teraz ta druga wychodzi a ja nie mam ***380;adnej cz***281;***347;ci :( Ale nadrobi si***281; - tylko kas***281; trzeba na to wszystko mie***263; :P
A co do "Opowie***347;ci z Ziemiomorza" to mam w planach wybra***263; si***281; na to do kina - ale wiadomo***347;***263; o tym dubbingu troszk***281; mnie zdo***322;owa***322;a - nie wiem czy mam ochot***281; ogl***261;da***263; to w wersji z dubbingiem :( |
A ja z nudow ogladam po raz chyba 666 Evangeliona :D te anime nigdy mi sie nie znudzi ^_^
|
Ja sobie teraz walkuje powoli Witch Hunter Robin :)
|
dla niewtajemniczonych - Hellsing Ultimate OAV 3 sie pojawil, narazie napisow brak :P
|
Update:
Gedo Senki - Tales from Earthsea - pojawily sie w sieci. Premiera 18 maja 2007 r. 115 minut. Dystrybucja Monolith Plus. Anime/Manga. |
Cytat:
-film nie jest tak zupelnie zly - jest tragiczny! Z Ursuli K. Le Guin nie pozostalo nic. Pozostaly brednie, cytaty, malo co oryginalnego. Jako przeklad tworczosci Le Guin - koszmarna pomylka. Jako fil mangowy - moze byc. (jedyne co moze mnie tlumaczyc, w calkowitym niezrozumieniu filmu, to fakt, ze ogladalem go w wersji oryginalnej (po japonsku) inni moga miec cos wiecej i lepszego do powiedzenia) |
No to obejzalem GitS:SAC 2'nd GIG.
Szkoda ze anime przynioslo IDG straty przec co wycofuja sie z rynku japonskiej animacji. Ostatni film jaki wydadza niestety juz nie w gazecie za 19.90 a jako normalny tytul na DVD zeby odbic czesc strat to GitS2: Innocence (i to tylko dlatego ze juz zaplacili za licencje). Po raz kolejny piractwo zabilo piekna inicjatywe. :( Mam nadzieje ze inne wydawnictwa wydajace anime nie wyleca z rynku i w koncu zacznie oplacac sie wydawanie u nas 'wiekszych' tytulow. PS. IDG moze i wroci jeszcze do anime ale na 19.9 za plyte DVD napewno nie ma juz co liczyc. |
Cytat:
Wydanie bylo limitowane (bo w sprzedazy pojawialy sie 1-2 egz na punkt, a to nie jest dobra polityka + prenumerata). Uklad zawarty miedzy linkowniami a IDG dotyczyl wylacznie DVD, a nie ripow! Gdyby IDG zgodzilo sie na zmiany proponowane przez scene mangowa, ilosc sprzedanych egz. z cala pewnosci by wzrosla, niepomiernie. Gore wzielo ze strony IDG uprzedzenie i brak wyobrazni, i dodam od siebie glupie asekuranctwo i niechec do kierowania sie wskazowkami ludzi ktorzy sa z zewnatrz, ale na mandze sie po prostu znaja. Niepowodzenie wynika raczej z powodow tkwiacych po stronie IDG, niz "piratow" oni ti i to linkownie jak i ludzie z kregu mangi zachowali sie OK, promujac i proponujac pomoc. |
http://www.gtw.avx.pl/modules.php?na...showpage&pid=7
Ale prawda jes tez ze spora czesc osob majaca piracka kopie stwierdzila po co kupowac oryginal pomimo iz jest tani jak barszcz - wiem bo znam paru takich. |
Jej PPP!
http://youtube.com/watch?v=9M5F2Yr0NEw lepsza jakosc: http://stage6.divx.com/user/killte/v...-movie-preview 2007-09-01 Chyba sie nie powstrzymam i sciagne pierwszy screener jaki sie pojawi, a jezeli Japonskie DVD bedzie mialo Ang napisy to na 99% bede importowal :P |
28 wrzesnia rozpoczyna sie pierwszy w Polsce przeglad filmow mangowych.
(Man-Ga to w wolnym tlumaczeniu na polski "niepohamowany obraz") Odbedzie sie w Warszawskiej Kinotece. Przedstawia swoje dziela i dzielka studio Ghibili. Pojawia sie m.in.: -Moj sasiad Totoro -Nausiki z Doliny Wiatru -Laputa-podniebny zamek -Ruchomy zamek Hauru -Opowiesci z Ziemomorza -W krainie Bogow W sumie pokazy beda prezentowane w 8 miastach. Wiecej informacji na stronie: http://www.przegladanime.pl/ Edit: bledy :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:56. |