![]() |
Coming to America (1988) - nie sugerujcie sie oceną na Filmwebie, świetna komedia, dzisiaj już takich nie kręcą :taktak:
|
Cytat:
|
Pewnie już było, ale wczoraj obejrzałem "Na noże". Dawno nie widziałem kryminału z takim klimatem, nawet nie zauważyłem kiedy zleciały ponad 2 godziny.
Doborowa obsada, kto nie widział, polecam ! |
Nom, niezły kryminał + lubie Craiga w tej roli ;)
Polecam film Inni/The Others (2001) - świetny, gęsty klimat i wciągająca fabuła. Sporo metafor i nawiązań. Do tego świetny twist pod koniec filmu :taktak: |
[*]Eddie Van Halen
https://www.youtube.com/watch?v=CU-vvlFvzuk |
R.i.P
|
Rok temu pisałem tutaj że udało mi się pooglądać dwie części Łowcy Androidów, w tym tygodniu w końcu udało mi się namówić też żonę i z nią pooglądać obydwa dzieła. Moja żona jest wybredna jeśli chodzi o filmy, ale dzisiaj do południa się jarała zakończeniem "jedynki" i przeglądała internety z nadzieją na kolejne części he he... O ile Ridley Scott dożyje to ma być kontynuacja, dziadziu ma obecnie 82 lata. Szacun za całokształt :spoko:
Pomyśleć że w zeszłym roku pożegnaliśmy Rutgera Hauera ehh |
KaiQ, którym zakończeniem jedynki?
|
Cytat:
Kto nie oglądał niech dalej nie czyta... ;) Zakończenie które mnie osobiście przekonuje, to właśnie te rodzące się w głowie pytania, co sprawia że jesteśmy ludzcy a co że jesteśmy ludźmi. Jak dla mojej żony ostateczne "starcie" Deckarda z Roy'em było trochę bez sensu i w trakcie seansu już chciała iść spać. W sumie ta bieganina to taka trochę psychologiczna ściganina, gdzie Roy (Rutger Hauer) będąc androidem zachowuje się jak psychopata biegający chaotycznie. Prawda jest taka że w tym pojedynku od początku ma przewagę, ale bawi się "ofiarą", którą w końcu ratuje przed niechybną śmiercią. Wszystko by jak najlepiej dać do zrozumienia czym prawdziwie jest życie w strachu i próba ucieczki przed wyrokiem śmierci, a poza tym kto tu jest bardziej katem, a kto ofiarą. O ile giną inne androidy i nam ich jakoś nie szkoda, to z Royem już dużo bardziej można się utożsamiać. Jak dla mnie kawał dobrego kina :spoko: |
|
Cytat:
Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka |
A są osoby, które oglądają filmy reżysera Vegi? Jego filmy są specyficzne, nie każdemu przypadają do gustu. Na początku byłem sceptyczny, ale po kilu latach zacząłem oglądać jego filmy i nawet przypadły mi do gustu. Nie mówię, że są dobrze wykonane. Aktorzy często powtarzają się w produkcjach. Starszych filmów nie oglądałem, zacząłem od produkcji z 2018r. filmem Plagi Breslau, którego można obejrzeć na YT.
A Wy jakie macie zdanie o tym reżyserze? |
Jutro halloween, więc horror obowiązkowy. Polecam Obecność 1 i 2. A Wy co polecacie?
|
Wiadomości TVP
|
Aha...
|
Z kabaretów to bardziej wolę NeoNówkę. Ciekawsi i nie tak monotonni.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kabarety od dawna mnie nudzą, zostali lata świetlne za stand-upem. Choć takie perełki jak wspomniany skecz też się zdarzają ;)
Cytat:
Ostatni film chyba skonsolidował negatywne oceny Vegi. Osobiście podobne zdanie o nim mam od dawna, choć początki były fajne (rzecz jasna mam na myśli głównie Pitbulla). Już nawet nie pamiętam, w którym momencie dałem sobie spokój z seansami Vegi, ale było to jakoś tak kiedy jeden film poszedł moim zdaniem w złym kierunku, a kolejny nie dał cienia wątpliwości, że ta tendencja będzie zachowana. W międzyczasie pojawiały się jeszcze kolejne części sagi o Gebelsie i te o dziwo jako tako trzymały poziom. Teraz już raczej jest konsensus, że kierunek rozwoju kariery był niekoniecznie dobry... |
Widziałem kilka razy wybiórczo jak są robione filmy Vegi. Powiem tylko tyle, są robione bardzo szybko. :>
|
No wiec zdecydowanie polecam HALO na paramount plus, mega produkcja na bazie gry za 9 odcinkow jedynie zaplacili ~200m$ :szczerb: a jednym z producentow jest sam Spilberg WARTO :spoko:
|
Mogę potwierdzić. Bardzo fajnie zrobiony serial. Jeśli w drugim sezonie będzie więcej akcji to będzie super.
|
Wczoraj byłem w kinie na "Kot w butach". Rodzinka zadowolona.
Czekam na "Akademia pana Kleksa". Premiera grudzień 2023r. |
Mój ulubiony Dark!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:28. |