![]() |
Cytat:
|
Dla mnie najlepszy aktor to Robert De Niro.Kazdy chyba go zna wiec nie bede pisal w jakich filmach gral i jak sie prezentowal.Niezly jest takze Al Pacino.A jeden z lepszych filmow to Heat gdzie obaj zagrali.
|
Cytat:
Widzisz, nie piszemy tu o wybitnych aktorach tylko w wlasnie takich 'zwyczajnych'. Ja osobiscie lubie Christian'a Slater'a wiec napisalem ze jest z niego dobry aktor - kazdy moze uwazac inaczej i ja to szanuje. Co do Tara Raid - jesli widziales np: Van Wilder, American Pie 1 & 2 to na pewno ja znasz :P |
Hmmm no to troche szkoda ze nie mozesz swej opinii podeprzec analogia... Swoja droga dla mnie Christian Slater to taki sobie aktor... Nie zly, nie dobry - po prostu zwyczajny. Za to Tary Reid nie znam, ale nie znosze sformulowan typu "nie musi umiec grac, bo niezla z niej laska". Jak chce sie zarabiac dupa to powinno sie isc pod latarnie, a nie wybrac kariere aktorki... Generalnie malo jest wybitnych aktorow na swiecie obecnie, ale tacy niedoscignieni moim zdaniem poza wszelkimi kategoriami to Marlon Brando i Tom Hanks. Oczywiscie jak zwykle to moja subiektywna opinia, a nie moge przeciez ogladac filmow tylko z nimi, zwlaszcza ze jeden z nich na pewno juz w zadnym filmie nie zagra :-(...
|
Cytat:
powiem tak: nie gralem w gre wiec nie moge porownac filmu do gry :/ ogolnie film mi sie podobal. Christian Slater to dobry aktor, nie za specjalnie zachwycony bylem gra aktorska Tara Reid, ale odpuszcze jej bo niezla z niej laska :D || czytajac wczesniej opinie o tym filmie nie bylem zbyt zachwycony, ale wiecie - racja i opinia jest jak du.pa - kazdy ma swoja :D pozdrawiam |
Alone in the Dark
ja tego nie widzialem jeszcze ale z opini jakie czytalem w necie to kicha z tego filmu..ale nie wiem moze lepiej niech sie wypowie ktos kto widzaial ten film |
witam, ja dziś oglądałem Kroniki Riddicka i film mi się bardzo podobał, dużo fajnych efektów i wogóle klimat :), pozdr
|
Cytat:
|
bubson : powiedz cos wiecej na temat Alone in the Dark, skoro juz widziales. Jestem bardzo ciekawy jak oddano klimat gry!
|
Mój ulubiony film to "Piękny umysł"
Wczoraj byłem na "Skarbie narodów". Hmm mam mieszane uczucia. |
to ja znowu cos polece :P
Polecam:
1. Boogeyman 2. Manchurian Candidate 3. The Girl Next Door (chyba juz byl polecany tu) 4. Alone in the dark 4. Hide and seek Milego ogladania :) 8 ) |
No i obejrzałem tą Troję.. W sumie film nawet do obejrzenia i może się podobać. Nic szczególnego, ale też nie można powiedzieć, że hała. Chociaż momentami nie podobało mi się realizacja kilku scen i przeniesienie książki na ekran, to generalnie film uznałbym za dość dobry.
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze się, że widziałem ww. filmy przed przeczytaniem opinii nimala, bo być może bym się zraził do tych tytułów... i o to mi chodziło pisząc post wyżej. Ostatnio widziałem film "Słoń" - opowiada o wydarzeniach z przed paru lat z pewnej amerykańskiej szkoły, w której dwóch jej uczniów zastrzeliło kilkanaście osób (uczniowie, nauczyciele, dyr). Film zrobiony w formie dokumentu, czyli podobnie jak open water, także komu open water się nie podobał niech omija słonia szerokim łukiem. |
Cytat:
|
Właśnie oglądałem Zatoichi. Jeżeli ktos lubi klimaty japońskie polecam.
Kapitan Sky ... jak dla mnie pod względem wykonania rewelacja. Trochę gorzej z fabułą, ale Angelina pojawiła się na chwilkę i od razu mi się humor poprawił. |
No dobra, to nie będę czekał na dvdrip. Zwłaszcza, że jak przed chwilą sprawdziłem, dvd pojawi się dopiero w maju. Zdecydowanie za długo...
|
hmm.. immortel mi sie BARDZO nie podobal, a sky captain'a nie mialem jeszcze okazji ogladac [lezy na hdd'ku od daaawna...]...
Skarb Narodów DVDR.PL-SUB - takie cos znalazlem przed chwila na torrencie? :] pozdro ;) |
National Tresure - wlasnie ogladam TELECIN'a - zucone na telewizor nie do odrzonienia (oczywiscie podrasowane ffdshow) od dvdripa, na monitorze roznice jakas widac, ale warto juz sciagac :)
z co do filmu - swietny :) Pierwszy - coz, mielismy sie wyminiac opiniami, wiec napisalem co mysle o tych filmach, imho szkoda na nie czasu bo jest sporo filmow o wiele lepszych do obejzenia w tym czasie, Ty masz prawo uwazac odwrotnie swoja droga wielu ludziom nie podobal sie Sky Captain, ktory ja uwazam za swetiny film |
Cytat:
Ale film zapowiada się :spoko: |
tez ogladalem w "postaci telecin'a" - faktycznie kopia niezla.. film rowniez wart obejrzenia, polecam
pozdro ;) |
Cytat:
|
dvdripa skarbu narodow jeszzce nie ma ale jest telecine, ktora calkiem dobrze wyglada.
Ogladalem pare dni temu calkiem fajny film. |
Cytat:
|
Bad Santa calkiem fajny.MOzna bylo sie posmiac.
Open water to kawal gowna to bylo chyba cos w stylu dokumentu.Nawet nie ogladalem tylko tak spojrzalem i do kosza.Spojrzalem oczywiscie na jedna ze scen.Zainteresowani wiedza o co chodzi.Hehe. |
Cytat:
|
no i po tym poście nimala widzę, że ten topic niema najmniejszego sensu, ponieważ imo open water i bad santa to świetne filmy godne uwagi...
|
poniewczasie usiadlem do Bad Santa - gniot, po 10 minutach ogladania wylecial z dysku (choc scenka z karlem deaktywujacym alarm w sklepie pierwsza klasa)
to samo Open Water - jeszcze szybciej skasowany o ostatnio ogladaem Saw - swietny :D niektore sceny o wieeeele mocniejsze niz w horrorach :) |
A ja sobie właśnie wczoraj oglądłem "Skarb Narodów". Wg mnie, ciekawy filmik. Moge polecić:D
|
Cytat:
Jeśli tylko nie będę musiał zbyt dużo Pita i Booma oglądać, to może być :D |
intryg nie bedzie :D bedzie tylko siekanie i makeowanie lova :D
|
lekcji historii się po tym niespodziewam, a patetyzm (?) amerykański do pewnego umiaru mi nie przeszkadza... Poza tym po filmach tego pokroju oczekuję jedynie chwili miłej rozrywki, nic więcej. Jeśli więc będą się siekali przez pół filmu, a przez pozostałe usiłowali tworzyć jakieś intrygi, to to gra dla mnie :)
|
zalezy czego po niej oczekujesz.... chociaz w zasadzie czego bys nie oczekiwal to sie zawiedziesz ;) ale warto chocby dlatego zeby "zaliczyc", film jest ahistoryczny, prze-hollywodzki (czytaj milosc+walka) itd
|
Cytat:
ps: Teraz przymierzam się do obejrzenia Troi. Warto? |
mi tez sie bond podobal.... tyle ze od razu poszedlem do niego niemal jak do bajki animowanej ;) - pomaga :D
|
A mnie sie ten Bond podobal.
Bond jak to Bond czego mozna od takiego gatunku oczekiwac? Duzo sie po takich filmach nie spodziewam a oglada sie przyjemnie.Wiadomo piekne kobiety, szybkie samochody, tajni agenci itp.Sadze, ze wiekszosci takie zycie by odpowiadalo :) Przed chwila chcialem sie zmusic do ogladania filmu o tym gosciu co go przetrzymuja 15 lat.Tytul mi teraz wylecial z glowy ale tu juz go ktos reklamowal.Ale nie dalem rady. Jak tylko uslyszalem ten ich jezyk to juz mialem dosyc.Nie daje niestety rady. Od razu wysiadam.Poszedl do kosza. |
A wiesz Smartek, że myślałem nad założeniem tematu, w którym podawalibyśmy filmy, których zdecydowanie nie polecamy :) . A potrzeba taka naszła mnie po obejrzeniu piątkowego Bonda. Tak jak poprzednie części reprezentowały różny, ale generalnie znośny jeszcze poziom, tak tak była dla mnie miejscami żałosna... Wykorzystywanie popularności serii do tworzenia kolejnych gniotów...
|
nie ogladajcie Thunderbirds - dawno tak glupiej BAJKI[!] nie widzialem..
pozdro ;) |
Cytat:
|
no własnie ...myślałem że Klątwa to horror :) , chyba sobie daruje ten film.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
"Grudge" http://film.onet.pl/10479,film.html
oglądał ktoś? |
polecam filmik "ray" biografia slynnego muzyka rey"a charlsa
|
Cytat:
to obejrzyj też wersję reżyserską. jest bardziej przygnębiająca i ma inne zakończenie. |
polecam film 101 Reykyavik. film produkcj Islandzkiej. troche czytania ale super filmik.
|
Cytat:
|
mam dokladnie odwrotne wrazenia ;) co do spidera
ostatnio ogladalem polski film - "Vinci" - spox mozna polecic :) nie jest to moze kto wie co, ale bardzo milo sie oglada... wreszcie cos bez stalych twarzy |
A ja właśnie obejrzałem Spidermana 2 i muszę przyznać, że tak jak jedynka niespecjalnie mi się podobała, tak tą część oglądało się bardzo przyjemnie :)
|
Cytat:
|
na tyłach wroga też jest fajny
ostatni batalion - oki bylismy żołnierzami szeregowiec ryan i wiele innych wojennych |
Oglądał ktoś może wersję reżyserską Resident Evil: Apocalypse ???
Wzbogacona o 4 minuty dodatkowych scen...ktoś wie jakich ??? ..::Update::.. Wczoraj obejrzałem Exorcist: The Beginning i czegoś mi brakowało w tym filmie...ale ogólnie film OK :) |
Cytat:
|
Cytat:
A co do Tożsamości to masz namyśli Tożsamość (Identity) - film mi sie nie podobał; czy raczej Tożsamość Bourne'a - film :spoko: :spoko: ?? Ogólnie oba filmy "Bourne'a" są naprawdę warte obejżenia :) |
Krucjata Bouerne'a też super ale najpierw Tożsamość
|
A ja nie rozumiem tego całego zachwytu nad Butterfly Effect... Film jest cokolwiek śreni. Zamiast tego polecam Donniego Darko lub The I inside...
|
Oglądałem w weekend "Hidalgo" - wspaniałe zdjęcia. Jak ktoś lubi piękne obrazy, to polecam. Ogólnie film również dobry!
Poza tym: - Obcy (wszystkie części), - Pulp Fiction, - Przekręt, :) - Porachunki, - Milczenie owiec, - Vanilla Sky, - LOTR, - Efekt Motyla, - Inni, - Ring, - Troja, - no i dla rozluźnienia: Harry Potter, Blade, Underworld (świetny). |
Cytat:
ale tak sobie myśle że i tak nic nie pobije MOMENTO (film ogladałem dwa razy bo cały czas sie gubiłem) polecam |
Cytat:
The I Inside spoko film :D dość zamotany jak Basic, Fight club czy Efekt motyla. |
Cytat:
|
Cytat:
MAM NADZIE ZE BEDZIE WARTY SCIAGNIECIA - ZRESZTA ZA PARE GODZIN SIE PRZEKONAM EDIT: polecam jeszcze "I Inside,The" - uwielbiam fimy w tym klimacie |
Cytat:
juz byly polecane :P korzystajac z okazji polece taki fajny filmik z Ice Cube pt: "Are we there yet" oraz "Alone in the Dark" z Christan Slater. |
Cytat:
juz byly polecane :P |
widziałem go wczoraj - to jakby indiana jones w XXI w...
bardzo mi się podobał. fakt, że historia skarbu trochę naciągana, ale oglądało się bardzo przyjemnie. polecam każdemu. zawiodłem się z kolei na Ladder 49. pół filmu to retrospekcje z przesłości kolesia, który walczy o życie w płonącym budynku. |
Cytat:
Z tego co slyszalem to moze byc niezly.Cos ala indiana jones. |
A co sądzicie n/t filmu National Treasure (Skarb narodów) ???
Jeszcze nie oglądałem...czekam aż bedzie do kupienia w sklepie eMule :) |
@radw - "Siostry Magdalenki" pierwsza klasa. Za to porownujac "Saw" do wymienionych przez Ciebie produkcji kaleczysz zarowno "Cube'a" jak i "Siedem"!
UPDATE : Polecam "Zycie jest cudem" Emira Kusturicy. Wspaniala opowiesc o wojnie i milosci bez zadnego przeamerykanizowanego kiczu. Duza dawka oniryzmu i balkanskiej kultury. TRZEBA ZOBACZYC! |
Cytat:
|
Obejrzałem "The saw". Może być, coś na granicy Cube+Siedem (oczywiście moim zdaniem). Siosty Magdalenki, oki. Trza obejrzeć.
|
To ja polecam dwa nastepne filmiki:
"The forgotten - Życie którego nie było" oraz "Paparazzi" |
obejrzyjcie sesja 5 tylko w nocy trzyma w napieciu bez zbednego przeleu krwi:)
|
Cytat:
|
Mam kolege - fana 'karcianych' rpg i znawce wampirow - dla niego jest to komedia. Troche mnie to wciagnoł i jak usłyszałem pierwsze zdanie w filmie (cos ze w filmach o wampirach nie ma prawdy itp) poplakalem sie ze smiechu.... ze niby w filmie o bladzie jest? potem bylo tylko lepiej - film mnie rozsmieszyl do bolu.
|
jestem wlasnie po "seansie" Blade: Trinity..
film spoko, ciagle sie cos dzieje - oczywiscie happy-end, ale dla rozrywki film extra! :).. fabula tez fajnie pomyslana... jak ktos lubi duzo akcji i scen 'bijatyk' to polecam :) pozdro ;) |
Cytat:
|
A ja wczoraj obejrzałem Terminatora 3. W sumie to nie spodziewałem się żadnej rewelacji i tu nie zostałem zaskoczony ;) , ale w sumie dało sie obejrzeć. Chociaż po pierwszych 40 minutach miałem bardzo nieprzyjemne wrażenie, że po pierwsze - nie różni się to KOMPLETNIE niczym od dwójki, a po drugie jest to film robiony wyjątkowo na siłę (a doceniam fakt, kiedy film jest robiony po to, żeby zrealizować konkretny pomysł, a nie dlatego, że w danym momencie jest na coś zapotrzebowanie)... Natomiast bardzo podobała mi się końcówka i to sama końcówka końcówki, kiedy już rakiety leciały i.. każdy, kto oglądał wie, co dalej. Dobrze to według mnie zostało zrobione :)
A sam film? Generalnie nie polecam. |
wspominałem już wcześniej o tym filmie, ale może nie zwróciliście uwagi.
obejrzyjcie sobie triller May - padniecie z wrażenia. zobaczycie, do czego zdolna jest zakochana kobieta :P |
@ed hunter : sisotry magdalenki byly swietne ;-D
Co do Punishera to rzeczywiscie za ambitny to on nie jest, ale filym na pdostawie komiksu moim zdaniem powinno sie wazyc inna miare - mianowicie w jakim stopniu oddaja one klimat komiksu. Ogladajac Punishera (jak i Spider-Mana 2) czulem sei jak bym mial przed soba nowiutki komiks jescze pachnacy farba drukarska. Pod tym wzgledem sa to bardzo dobre filmy! Klatwa i Krag - trzymam swoje zdanie na peidestale, ze amerykanski syf nigdy nei rpzebije orientalnego oryginalu. Kropka. |
Ja teraz sciagam powrot do garden state i zakochany bez pamieci podbno fajnie filmy..
|
Siostry Magdalenki - szok (4 Rzeczpospolita Giertycha?)
D.I.L. ......w imię przyjaźni.....(Symetria też trzeba) |
Punisher był taki sobie :P tak jak napisał miles zabili go a on żyje
|
Cytat:
2. Skasowałem 3. ...jakis takis nijakiś 4. Zabili go u uciekł Ja nie krytykuje tylko to moje zdanie na temat tych filmów |
Polecam Vinci polski Machulskiego taka komedia sensacyjna ale fajne
|
Cytat:
A co do Hellboy'a to dzięki za link, ale miałem na myśli znalezienie go w ODC (już zresztą znalazłem, ale nie mogę zacząć ściągać...). Dam emule jeszcze jedną szansę, ale jeśli będzie tak, jak zawsze, to ściągałbym ten film chyba z miesiąc... |
- Girl with a Pearl Earring
- Requiem for a Dream - Ghost Dog - Amores Perros - Equilibrium - The Crow - Training Day - Tears of the Sun - Phone Booth - Pulp Fiction - Das Experiment nowszych filmow raczej wiele nie ogladalem, a to co ogladalem nie nadaje sie do polecenia |
hellboy'a to chyba DVDScreener'a ogladalem, ale pewien nie jestem...
co do national treasure - kopia CUDOWNA jak na telecine :) National.Treasure.TELECINE.5.1.AC3.XviD-DiAMOND sciagnalem jeszcze The.Grudge.DVDRiP.XviD-BRUTUS i teraz idzie: Alexander.2004.PROPER.TC.DvdRip.XviD-INVASiON pozdro ;) |
Cytat:
Cytat:
Pozdro. |
Cytat:
|
Cytat:
Aha - oglądałeś Hellboy'a. DVDRip? |
Cytat:
:taktak: |
Cytat:
a cube'a 2 za bardzo nie pamietam ;). Ostatnio glosno o tej "Klatwie" - o czym to jest? ktos ogladal? warto? Ja dzisiaj moze zapuszcze sobie National Treasure z Nicolasem - z urywek wygladal super.. pozdro ;) |
Cytat:
W każdym razie - nie polecam. |
Cytat:
@ smolik Przypomnij mi, o czym jest ten "Old boy" |
"Requiem dla snu" wyczesany filmik (przypomniało mi sie kolejne powiedzonko :) )
Wczoraj obejrzałem sobie "Old Boy" i filmik świetny ale od pewnego momentu oglądałem go z pewnym niesmakiem. Ci co oglądali pewnie domyślają się od jakiego. Tradycyjnie polecam jeden z moich ulubionych filmików "Zostawić Las Vegas" pierwsza klasa. |
Napewno warto oglądnąć "Saw". Ciekawy filmik polecam.
Ostatnio jeszcze oglądałem "Kroniki Riddica". Jak ktoś lubi ten gatunek to też można oglądnąć. Nie jest zły. Teraz jeszcze czekają u mnie w kolejce do obejrzena "The Grudge" - Klątwa, "Cube 2", "Hellboy" i "The Punisher". Jak obejrze zdam relacje ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Polecam także 25 godzina, czy jakoś tak (ostatni dzień na wolności faceta, który idzie do więzienia chyba na 7 lat). Też niezły. |
jak zobaczylem requimem dla snu-pierwsze wrazenie -masakra...
ale prawda jest taka ze wg mnie powinni ten film puszczac jako obowiazkowy w liceum..... moze bylo by kilku *****i mniej bioracych narkotyki. |
Fakt, requiem niezły film. Wart obejrzenia.
|
Cytat:
pozdr. |
a ktos widzial Requiem dla snu dosyc masakryczny film ale z niezla muza :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46. |