Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Lukash 07.02.2005 18:31

Cytat:

Napisany przez bubson
powiem tak: nie gralem w gre wiec nie moge porownac filmu do gry :/

z tego co czytalem to podobno w ogole niepodobny

Weron 07.02.2005 17:33

Dla mnie najlepszy aktor to Robert De Niro.Kazdy chyba go zna wiec nie bede pisal w jakich filmach gral i jak sie prezentowal.Niezly jest takze Al Pacino.A jeden z lepszych filmow to Heat gdzie obaj zagrali.

bubson 07.02.2005 17:31

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Hmmm no to troche szkoda ze nie mozesz swej opinii podeprzec analogia... Swoja droga dla mnie Christian Slater to taki sobie aktor... Nie zly, nie dobry - po prostu zwyczajny. Za to Tary Reid nie znam, ale nie znosze sformulowan typu "nie musi umiec grac, bo niezla z niej laska". Jak chce sie zarabiac dupa to powinno sie isc pod latarnie, a nie wybrac kariere aktorki... Generalnie malo jest wybitnych aktorow na swiecie obecnie, ale tacy niedoscignieni moim zdaniem poza wszelkimi kategoriami to Marlon Brando i Tom Hanks. Oczywiscie jak zwykle to moja subiektywna opinia, a nie moge przeciez ogladac filmow tylko z nimi, zwlaszcza ze jeden z nich na pewno juz w zadnym filmie nie zagra :-(...

Widzisz, nie piszemy tu o wybitnych aktorach tylko w wlasnie takich 'zwyczajnych'. Ja osobiscie lubie Christian'a Slater'a wiec napisalem ze jest z niego dobry aktor - kazdy moze uwazac inaczej i ja to szanuje.
Co do Tara Raid - jesli widziales np: Van Wilder, American Pie 1 & 2 to na pewno ja znasz :P

M@X 07.02.2005 17:23

Hmmm no to troche szkoda ze nie mozesz swej opinii podeprzec analogia... Swoja droga dla mnie Christian Slater to taki sobie aktor... Nie zly, nie dobry - po prostu zwyczajny. Za to Tary Reid nie znam, ale nie znosze sformulowan typu "nie musi umiec grac, bo niezla z niej laska". Jak chce sie zarabiac dupa to powinno sie isc pod latarnie, a nie wybrac kariere aktorki... Generalnie malo jest wybitnych aktorow na swiecie obecnie, ale tacy niedoscignieni moim zdaniem poza wszelkimi kategoriami to Marlon Brando i Tom Hanks. Oczywiscie jak zwykle to moja subiektywna opinia, a nie moge przeciez ogladac filmow tylko z nimi, zwlaszcza ze jeden z nich na pewno juz w zadnym filmie nie zagra :-(...

bubson 07.02.2005 15:53

Cytat:

Napisany przez M@X.666
bubson : powiedz cos wiecej na temat Alone in the Dark, skoro juz widziales. Jestem bardzo ciekawy jak oddano klimat gry!

powiem tak: nie gralem w gre wiec nie moge porownac filmu do gry :/

ogolnie film mi sie podobal. Christian Slater to dobry aktor, nie za specjalnie zachwycony bylem gra aktorska Tara Reid, ale odpuszcze jej bo niezla z niej laska :D ||

czytajac wczesniej opinie o tym filmie nie bylem zbyt zachwycony, ale wiecie - racja i opinia jest jak du.pa - kazdy ma swoja :D

pozdrawiam

Lukash 07.02.2005 13:49

Alone in the Dark

ja tego nie widzialem jeszcze ale z opini jakie czytalem w necie to kicha z tego filmu..ale nie wiem moze lepiej niech sie wypowie ktos kto widzaial ten film

wkruzel 07.02.2005 09:58

witam, ja dziś oglądałem Kroniki Riddicka i film mi się bardzo podobał, dużo fajnych efektów i wogóle klimat :), pozdr

artoor 07.02.2005 09:46

Cytat:

Napisany przez Skubi
Mój ulubiony film to "Piękny umysł"
Wczoraj byłem na "Skarbie narodów". Hmm mam mieszane uczucia.

Piekny umysl - :spoko: i niesamowita rola naprawde wg mnie swietnego aktora - Russell'a Crowe... w jednym z wywiadow, Crowe wypowiadal sie, ze na planie filmowym w trakcie krecenia Beautiful Mind podszedl do niego John Nash... ciekawe jak sie czuli rozmawiajac ze soba :)

M@X 07.02.2005 09:29

bubson : powiedz cos wiecej na temat Alone in the Dark, skoro juz widziales. Jestem bardzo ciekawy jak oddano klimat gry!

Skubi 07.02.2005 05:48

Mój ulubiony film to "Piękny umysł"
Wczoraj byłem na "Skarbie narodów". Hmm mam mieszane uczucia.

bubson 07.02.2005 03:12

to ja znowu cos polece :P

Polecam:

1. Boogeyman
2. Manchurian Candidate
3. The Girl Next Door (chyba juz byl polecany tu)
4. Alone in the dark
4. Hide and seek

Milego ogladania :) 8 )

andrzejj9 06.02.2005 23:55

No i obejrzałem tą Troję.. W sumie film nawet do obejrzenia i może się podobać. Nic szczególnego, ale też nie można powiedzieć, że hała. Chociaż momentami nie podobało mi się realizacja kilku scen i przeniesienie książki na ekran, to generalnie film uznałbym za dość dobry.

Pierwszy 06.02.2005 21:40

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
no i po tym poście nimala widzę, że ten topic niema najmniejszego sensu, ponieważ imo open water i bad santa to świetne filmy godne uwagi...

Cytat:

Napisany przez czero
Bo sa gusta i gusciki, jednemu sie to podoba innemu co innego ;).

i właśnie jak można polecać/nie polecać film nie znając gustów czytającego, jak można negować film po oglądnięciu pierwszych 10 minut...
Ciesze się, że widziałem ww. filmy przed przeczytaniem opinii nimala, bo być może bym się zraził do tych tytułów... i o to mi chodziło pisząc post wyżej.

Ostatnio widziałem film "Słoń" - opowiada o wydarzeniach z przed paru lat z pewnej amerykańskiej szkoły, w której dwóch jej uczniów zastrzeliło kilkanaście osób (uczniowie, nauczyciele, dyr). Film zrobiony w formie dokumentu, czyli podobnie jak open water, także komu open water się nie podobał niech omija słonia szerokim łukiem.

andrzejj9 06.02.2005 20:50

Cytat:

Napisany przez Air
Właśnie oglądałem Zatoichi. Jeżeli ktos lubi klimaty japońskie polecam.

Kapitan Sky ... jak dla mnie pod względem wykonania rewelacja. Trochę gorzej z fabułą, ale Angelina pojawiła się na chwilkę i od razu mi się humor poprawił.

Zatoichi oglądałem, ale szczerze mówiąc nie podobał mi się. Sam nie wiem do końca, co twórcy chcieli w tym filmie pokazać. Jatkę, czy coś więcej, a jeśli coś więcej, to co?

Air 06.02.2005 19:50

Właśnie oglądałem Zatoichi. Jeżeli ktos lubi klimaty japońskie polecam.

Kapitan Sky ... jak dla mnie pod względem wykonania rewelacja. Trochę gorzej z fabułą, ale Angelina pojawiła się na chwilkę i od razu mi się humor poprawił.

andrzejj9 06.02.2005 19:38

No dobra, to nie będę czekał na dvdrip. Zwłaszcza, że jak przed chwilą sprawdziłem, dvd pojawi się dopiero w maju. Zdecydowanie za długo...

Smartek 06.02.2005 19:38

hmm.. immortel mi sie BARDZO nie podobal, a sky captain'a nie mialem jeszcze okazji ogladac [lezy na hdd'ku od daaawna...]...
Skarb Narodów DVDR.PL-SUB - takie cos znalazlem przed chwila na torrencie? :]
pozdro ;)

nimal 06.02.2005 19:27

National Tresure - wlasnie ogladam TELECIN'a - zucone na telewizor nie do odrzonienia (oczywiscie podrasowane ffdshow) od dvdripa, na monitorze roznice jakas widac, ale warto juz sciagac :)
z co do filmu - swietny :)

Pierwszy - coz, mielismy sie wyminiac opiniami, wiec napisalem co mysle o tych filmach, imho szkoda na nie czasu bo jest sporo filmow o wiele lepszych do obejzenia w tym czasie, Ty masz prawo uwazac odwrotnie
swoja droga wielu ludziom nie podobal sie Sky Captain, ktory ja uwazam za swetiny film

MacGyver 06.02.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez Smartek
tez ogladalem w "postaci telecin'a" - faktycznie kopia niezla.. film rowniez wart obejrzenia, polecam
pozdro ;)

Ja poczekam na DVDRipp :)
Ale film zapowiada się :spoko:

Smartek 06.02.2005 19:01

tez ogladalem w "postaci telecin'a" - faktycznie kopia niezla.. film rowniez wart obejrzenia, polecam
pozdro ;)

andrzejj9 06.02.2005 17:55

Cytat:

Napisany przez Weron
dvdripa skarbu narodow jeszzce nie ma ale jest telecine, ktora calkiem dobrze wyglada.
Ogladalem pare dni temu calkiem fajny film.

No to może poszukam, bo mam ochotę to obejrzeć :)

Weron 06.02.2005 17:54

dvdripa skarbu narodow jeszzce nie ma ale jest telecine, ktora calkiem dobrze wyglada.
Ogladalem pare dni temu calkiem fajny film.

andrzejj9 06.02.2005 17:47

Cytat:

Napisany przez kraluk
A ja sobie właśnie wczoraj oglądłem "Skarb Narodów". Wg mnie, ciekawy filmik. Moge polecić:D

Będę upierdliwy, ale jaka kopia? :)

Weron 06.02.2005 17:37

Bad Santa calkiem fajny.MOzna bylo sie posmiac.
Open water to kawal gowna to bylo chyba cos w stylu dokumentu.Nawet nie ogladalem tylko tak spojrzalem i do kosza.Spojrzalem oczywiscie na jedna ze scen.Zainteresowani wiedza o co chodzi.Hehe.

czero 06.02.2005 17:31

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
no i po tym poście nimala widzę, że ten topic niema najmniejszego sensu, ponieważ imo open water i bad santa to świetne filmy godne uwagi...

Bo sa gusta i gusciki, jednemu sie to podoba innemu co innego ;).

Pierwszy 06.02.2005 16:38

nimal 06.02.2005 16:13

poniewczasie usiadlem do Bad Santa - gniot, po 10 minutach ogladania wylecial z dysku (choc scenka z karlem deaktywujacym alarm w sklepie pierwsza klasa)
to samo Open Water - jeszcze szybciej skasowany

o ostatnio ogladaem Saw - swietny :D niektore sceny o wieeeele mocniejsze niz w horrorach :)

kraluk 06.02.2005 16:05

A ja sobie właśnie wczoraj oglądłem "Skarb Narodów". Wg mnie, ciekawy filmik. Moge polecić:D

andrzejj9 06.02.2005 14:57

Cytat:

Napisany przez Predi
intryg nie bedzie :D bedzie tylko siekanie i makeowanie lova :D

Sounds good ;)

Jeśli tylko nie będę musiał zbyt dużo Pita i Booma oglądać, to może być :D

Predi 06.02.2005 14:51

intryg nie bedzie :D bedzie tylko siekanie i makeowanie lova :D

andrzejj9 06.02.2005 14:47

lekcji historii się po tym niespodziewam, a patetyzm (?) amerykański do pewnego umiaru mi nie przeszkadza... Poza tym po filmach tego pokroju oczekuję jedynie chwili miłej rozrywki, nic więcej. Jeśli więc będą się siekali przez pół filmu, a przez pozostałe usiłowali tworzyć jakieś intrygi, to to gra dla mnie :)

Predi 06.02.2005 14:42

zalezy czego po niej oczekujesz.... chociaz w zasadzie czego bys nie oczekiwal to sie zawiedziesz ;) ale warto chocby dlatego zeby "zaliczyc", film jest ahistoryczny, prze-hollywodzki (czytaj milosc+walka) itd

andrzejj9 06.02.2005 14:27

Cytat:

Napisany przez Weron
A mnie sie ten Bond podobal.
Bond jak to Bond czego mozna od takiego gatunku oczekiwac?
Duzo sie po takich filmach nie spodziewam a oglada sie przyjemnie.Wiadomo piekne kobiety, szybkie samochody, tajni agenci itp.Sadze, ze wiekszosci takie zycie by odpowiadalo :)
Przed chwila chcialem sie zmusic do ogladania filmu o tym gosciu co go przetrzymuja 15 lat.Tytul mi teraz wylecial z glowy ale tu juz go ktos reklamowal.Ale nie dalem rady.
Jak tylko uslyszalem ten ich jezyk to juz mialem dosyc.Nie daje niestety rady. Od razu wysiadam.Poszedl do kosza.

Zapomniałeś jeszcze dodać - nieśmiertelność... Ale rzeczywiście, piękne kobiety, drogie zabawki, szybkie samochody, niebezpieczeństwo, przygody (i oczywiście nieśmiertelność). Żyć nie umierać ;)

ps: Teraz przymierzam się do obejrzenia Troi. Warto?

Predi 06.02.2005 14:17

mi tez sie bond podobal.... tyle ze od razu poszedlem do niego niemal jak do bajki animowanej ;) - pomaga :D

Weron 06.02.2005 14:15

A mnie sie ten Bond podobal.
Bond jak to Bond czego mozna od takiego gatunku oczekiwac?
Duzo sie po takich filmach nie spodziewam a oglada sie przyjemnie.Wiadomo piekne kobiety, szybkie samochody, tajni agenci itp.Sadze, ze wiekszosci takie zycie by odpowiadalo :)
Przed chwila chcialem sie zmusic do ogladania filmu o tym gosciu co go przetrzymuja 15 lat.Tytul mi teraz wylecial z glowy ale tu juz go ktos reklamowal.Ale nie dalem rady.
Jak tylko uslyszalem ten ich jezyk to juz mialem dosyc.Nie daje niestety rady. Od razu wysiadam.Poszedl do kosza.

andrzejj9 06.02.2005 12:14

A wiesz Smartek, że myślałem nad założeniem tematu, w którym podawalibyśmy filmy, których zdecydowanie nie polecamy :) . A potrzeba taka naszła mnie po obejrzeniu piątkowego Bonda. Tak jak poprzednie części reprezentowały różny, ale generalnie znośny jeszcze poziom, tak tak była dla mnie miejscami żałosna... Wykorzystywanie popularności serii do tworzenia kolejnych gniotów...

Smartek 06.02.2005 09:43

nie ogladajcie Thunderbirds - dawno tak glupiej BAJKI[!] nie widzialem..
pozdro ;)

mello 06.02.2005 09:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A to nie miał być czasem horror? :)

dokladnie :) zreszta przeczytajcie opinie na WP. bo moza ja wypaczony jestem :P

Maciej 06.02.2005 09:03

no własnie ...myślałem że Klątwa to horror :) , chyba sobie daruje ten film.

andrzejj9 06.02.2005 09:01

Cytat:

Napisany przez mello
tak jak dla mnie tragedia film bez zadnego przeslania !! osobiscie nie lubie takich filmow ktore nic nie przekazuja !! jedyne c dobre to w miare efekty !!calkiem niezla komedia :)))

A to nie miał być czasem horror? :)

mello 06.02.2005 08:33

Cytat:

Napisany przez Maciej
"Grudge" http://film.onet.pl/10479,film.html
oglądał ktoś?

tak jak dla mnie tragedia film bez zadnego przeslania !! osobiscie nie lubie takich filmow ktore nic nie przekazuja !! jedyne c dobre to w miare efekty !!calkiem niezla komedia :)))

Maciej 06.02.2005 08:28

"Grudge" http://film.onet.pl/10479,film.html
oglądał ktoś?

mello 06.02.2005 08:19

polecam filmik "ray" biografia slynnego muzyka rey"a charlsa

woitas 06.02.2005 08:02

Cytat:

Napisany przez Ufil123
filmy SUUPER - należy się troche wytężyć przy ich oglądaniu

ale tak sobie myśle że i tak nic nie pobije MOMENTO (film ogladałem dwa razy bo cały czas sie gubiłem)

polecam

widziałeś wersję podstawową?
to obejrzyj też wersję reżyserską.
jest bardziej przygnębiająca i ma inne zakończenie.

shuma02 06.02.2005 04:22

polecam film 101 Reykyavik. film produkcj Islandzkiej. troche czytania ale super filmik.

smolik 06.02.2005 02:21

Cytat:

Napisany przez Predi
mam dokladnie odwrotne wrazenia ;) co do spidera

ostatnio ogladalem polski film - "Vinci" - spox mozna polecic :) nie jest to moze kto wie co, ale bardzo milo sie oglada... wreszcie cos bez stalych twarzy

No i ten skok w stylu "Włoskiej Roboty" :)

Predi 06.02.2005 00:37

mam dokladnie odwrotne wrazenia ;) co do spidera

ostatnio ogladalem polski film - "Vinci" - spox mozna polecic :) nie jest to moze kto wie co, ale bardzo milo sie oglada... wreszcie cos bez stalych twarzy

andrzejj9 06.02.2005 00:33

A ja właśnie obejrzałem Spidermana 2 i muszę przyznać, że tak jak jedynka niespecjalnie mi się podobała, tak tą część oglądało się bardzo przyjemnie :)

M@X 31.01.2005 19:49

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Oglądał ktoś może wersję reżyserską Resident Evil: Apocalypse ???
Wzbogacona o 4 minuty dodatkowych scen...ktoś wie jakich ???

Nooo to sie psotarali... Marne 4 minuty i to pewnie sieczki ;-D...

Burak_PL 31.01.2005 18:31

na tyłach wroga też jest fajny
ostatni batalion - oki
bylismy żołnierzami
szeregowiec ryan
i wiele innych wojennych

MacGyver 31.01.2005 17:41

Oglądał ktoś może wersję reżyserską Resident Evil: Apocalypse ???
Wzbogacona o 4 minuty dodatkowych scen...ktoś wie jakich ???

..::Update::..
Wczoraj obejrzałem Exorcist: The Beginning i czegoś mi brakowało w tym filmie...ale ogólnie film OK :)

Burak_PL 31.01.2005 17:36

Cytat:

Napisany przez MacGyver
; czy raczej Tożsamość Bourne'a - film :spoko: :spoko: ??
Ogólnie oba filmy "Bourne'a" są naprawdę warte obejżenia :)

Tożsamość Bourne'a

MacGyver 31.01.2005 17:30

Cytat:

Napisany przez Burak_123
Krucjata Bouerne'a też super ale najpierw Tożsamość

Kruciata Bourne'a film :spoko: :spoko: :spoko:
A co do Tożsamości to masz namyśli Tożsamość (Identity) - film mi sie nie podobał; czy raczej Tożsamość Bourne'a - film :spoko: :spoko: ??
Ogólnie oba filmy "Bourne'a" są naprawdę warte obejżenia :)

Burak_PL 31.01.2005 17:26

Krucjata Bouerne'a też super ale najpierw Tożsamość

Lwiczek 31.01.2005 14:15

A ja nie rozumiem tego całego zachwytu nad Butterfly Effect... Film jest cokolwiek śreni. Zamiast tego polecam Donniego Darko lub The I inside...

Kris 31.01.2005 07:21

Oglądałem w weekend "Hidalgo" - wspaniałe zdjęcia. Jak ktoś lubi piękne obrazy, to polecam. Ogólnie film również dobry!
Poza tym:
- Obcy (wszystkie części),
- Pulp Fiction,
- Przekręt, :)
- Porachunki,
- Milczenie owiec,
- Vanilla Sky,
- LOTR,
- Efekt Motyla,
- Inni,
- Ring,
- Troja,
- no i dla rozluźnienia: Harry Potter, Blade, Underworld (świetny).

Ufil123 31.01.2005 00:51

Cytat:

Fight club czy Efekt motyla.
filmy SUUPER - należy się troche wytężyć przy ich oglądaniu

ale tak sobie myśle że i tak nic nie pobije MOMENTO (film ogladałem dwa razy bo cały czas sie gubiłem)

polecam

Ziele 31.01.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez Ufil123
Cube.Zero.2004.PROPER.DVDRip.XviD-VALiOMEDiA

MAM NADZIE ZE BEDZIE WARTY SCIAGNIECIA - ZRESZTA ZA PARE GODZIN SIE PRZEKONAM

EDIT:

polecam jeszcze "I Inside,The" - uwielbiam fimy w tym klimacie

Nie warto... skaszanili cube do reszty. Licze na to ze powstanie kuntynuacja cześci 2 i zrobią to juz jak należy.

The I Inside spoko film :D dość zamotany jak Basic, Fight club czy Efekt motyla.

smolik 31.01.2005 00:10

Cytat:

Napisany przez bubson
juz byly polecane :P

No i co z tego że były ;)

Ufil123 30.01.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez woitas
a Cube Zero?
właśnie kończę ściągać trailer'a.
mam nadzieję, że warto...

Cube.Zero.2004.PROPER.DVDRip.XviD-VALiOMEDiA

MAM NADZIE ZE BEDZIE WARTY SCIAGNIECIA - ZRESZTA ZA PARE GODZIN SIE PRZEKONAM

EDIT:

polecam jeszcze "I Inside,The" - uwielbiam fimy w tym klimacie

bubson 30.01.2005 23:09

Cytat:

Napisany przez smolik
To ja polecam dwa nastepne filmiki:
"The forgotten - Życie którego nie było"
oraz "Paparazzi"

korzystajac z okazji polece taki fajny filmik z Ice Cube pt: "Are we there yet" oraz "Alone in the Dark" z Christan Slater.

bubson 30.01.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez smolik
oraz "Paparazzi"

woitas 30.01.2005 22:25

widziałem go wczoraj - to jakby indiana jones w XXI w...
bardzo mi się podobał.
fakt, że historia skarbu trochę naciągana, ale oglądało się bardzo przyjemnie.
polecam każdemu.

zawiodłem się z kolei na Ladder 49.
pół filmu to retrospekcje z przesłości kolesia, który walczy o życie w płonącym budynku.

Weron 30.01.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A co sądzicie n/t filmu National Treasure (Skarb narodów) ???
Jeszcze nie oglądałem...czekam aż bedzie do kupienia w sklepie eMule :)

Ja wlasnie jestem w tym sklepie i kupuje.
Z tego co slyszalem to moze byc niezly.Cos ala indiana jones.

MacGyver 30.01.2005 20:48

A co sądzicie n/t filmu National Treasure (Skarb narodów) ???
Jeszcze nie oglądałem...czekam aż bedzie do kupienia w sklepie eMule :)

M@X 30.01.2005 20:22

@radw - "Siostry Magdalenki" pierwsza klasa. Za to porownujac "Saw" do wymienionych przez Ciebie produkcji kaleczysz zarowno "Cube'a" jak i "Siedem"!

UPDATE : Polecam "Zycie jest cudem" Emira Kusturicy. Wspaniala opowiesc o wojnie i milosci bez zadnego przeamerykanizowanego kiczu. Duza dawka oniryzmu i balkanskiej kultury. TRZEBA ZOBACZYC!

REi 30.01.2005 18:56

Cytat:

Ciekawe co zrobiłeś jak oglądałeś film ***8222;Dracula Wampir bez Zębów***8221;
to z zamierzenia byla komedia i to dobra :spoko:

radw 30.01.2005 18:33

Obejrzałem "The saw". Może być, coś na granicy Cube+Siedem (oczywiście moim zdaniem). Siosty Magdalenki, oki. Trza obejrzeć.

smolik 30.01.2005 18:07

oraz "Paparazzi"

Lukash 25.01.2005 03:00

obejrzyjcie sesja 5 tylko w nocy trzyma w napieciu bez zbednego przeleu krwi:)

qubik 25.01.2005 02:07

Cytat:

Napisany przez REi
Mam kolege - fana 'karcianych' rpg i znawce wampirow - dla niego jest to komedia. Troche mnie to wciagnoł i jak usłyszałem pierwsze zdanie w filmie (cos ze w filmach o wampirach nie ma prawdy itp) poplakalem sie ze smiechu.... ze niby w filmie o bladzie jest? potem bylo tylko lepiej - film mnie rozsmieszyl do bolu.

Ciekawe co zrobiłeś jak oglądałeś film ***8222;Dracula Wampir bez Zębów***8221; ;)

REi 25.01.2005 00:19

Mam kolege - fana 'karcianych' rpg i znawce wampirow - dla niego jest to komedia. Troche mnie to wciagnoł i jak usłyszałem pierwsze zdanie w filmie (cos ze w filmach o wampirach nie ma prawdy itp) poplakalem sie ze smiechu.... ze niby w filmie o bladzie jest? potem bylo tylko lepiej - film mnie rozsmieszyl do bolu.

Smartek 24.01.2005 22:57

jestem wlasnie po "seansie" Blade: Trinity..
film spoko, ciagle sie cos dzieje - oczywiscie happy-end, ale dla rozrywki film extra! :).. fabula tez fajnie pomyslana... jak ktos lubi duzo akcji i scen 'bijatyk' to polecam :)
pozdro ;)

Kasprzak 24.01.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez woitas
wspominałem już wcześniej o tym filmie, ale może nie zwróciliście uwagi.

obejrzyjcie sobie triller May - padniecie z wrażenia.
zobaczycie, do czego zdolna jest zakochana kobieta :P

no widzialem...film troche ciezki...ale dobry!

andrzejj9 24.01.2005 19:38

A ja wczoraj obejrzałem Terminatora 3. W sumie to nie spodziewałem się żadnej rewelacji i tu nie zostałem zaskoczony ;) , ale w sumie dało sie obejrzeć. Chociaż po pierwszych 40 minutach miałem bardzo nieprzyjemne wrażenie, że po pierwsze - nie różni się to KOMPLETNIE niczym od dwójki, a po drugie jest to film robiony wyjątkowo na siłę (a doceniam fakt, kiedy film jest robiony po to, żeby zrealizować konkretny pomysł, a nie dlatego, że w danym momencie jest na coś zapotrzebowanie)... Natomiast bardzo podobała mi się końcówka i to sama końcówka końcówki, kiedy już rakiety leciały i.. każdy, kto oglądał wie, co dalej. Dobrze to według mnie zostało zrobione :)
A sam film? Generalnie nie polecam.

woitas 24.01.2005 19:24

wspominałem już wcześniej o tym filmie, ale może nie zwróciliście uwagi.

obejrzyjcie sobie triller May - padniecie z wrażenia.
zobaczycie, do czego zdolna jest zakochana kobieta :P

M@X 24.01.2005 13:04

@ed hunter : sisotry magdalenki byly swietne ;-D

Co do Punishera to rzeczywiscie za ambitny to on nie jest, ale filym na pdostawie komiksu moim zdaniem powinno sie wazyc inna miare - mianowicie w jakim stopniu oddaja one klimat komiksu. Ogladajac Punishera (jak i Spider-Mana 2) czulem sei jak bym mial przed soba nowiutki komiks jescze pachnacy farba drukarska. Pod tym wzgledem sa to bardzo dobre filmy!

Klatwa i Krag - trzymam swoje zdanie na peidestale, ze amerykanski syf nigdy nei rpzebije orientalnego oryginalu. Kropka.

Lukash 24.01.2005 12:05

Ja teraz sciagam powrot do garden state i zakochany bez pamieci podbno fajnie filmy..

ed hunter 24.01.2005 11:37

Siostry Magdalenki - szok (4 Rzeczpospolita Giertycha?)

D.I.L. ......w imię przyjaźni.....(Symetria też trzeba)

Burak_PL 24.01.2005 11:10

Punisher był taki sobie :P tak jak napisał miles zabili go a on żyje

miles 24.01.2005 11:01

Cytat:

Napisany przez pppnet
"The Grudge" - Klątwa,
"Cube 2",
"Hellboy"
"The Punisher". Jak obejrze zdam relacje ;)

1. Racjonalizm nie pozwala mi sie przestraszyc. Tak ja na Ringu śmiałem się :)
2. Skasowałem
3. ...jakis takis nijakiś
4. Zabili go u uciekł

Ja nie krytykuje tylko to moje zdanie na temat tych filmów

Burak_PL 24.01.2005 10:59

Polecam Vinci polski Machulskiego taka komedia sensacyjna ale fajne

andrzejj9 24.01.2005 09:48

A nie, to jeśli o Old Boy'a to zupełnie o czymś innym myślałem.

A co do Hellboy'a to dzięki za link, ale miałem na myśli znalezienie go w ODC (już zresztą znalazłem, ale nie mogę zacząć ściągać...). Dam emule jeszcze jedną szansę, ale jeśli będzie tak, jak zawsze, to ściągałbym ten film chyba z miesiąc...

DreamCrusher 24.01.2005 08:39

- Girl with a Pearl Earring
- Requiem for a Dream
- Ghost Dog
- Amores Perros
- Equilibrium
- The Crow
- Training Day
- Tears of the Sun
- Phone Booth
- Pulp Fiction
- Das Experiment

nowszych filmow raczej wiele nie ogladalem, a to co ogladalem nie nadaje sie do polecenia

Smartek 24.01.2005 08:08

hellboy'a to chyba DVDScreener'a ogladalem, ale pewien nie jestem...

co do national treasure - kopia CUDOWNA jak na telecine :)

National.Treasure.TELECINE.5.1.AC3.XviD-DiAMOND

sciagnalem jeszcze

The.Grudge.DVDRiP.XviD-BRUTUS

i teraz idzie:

Alexander.2004.PROPER.TC.DvdRip.XviD-INVASiON

pozdro ;)

smolik 24.01.2005 00:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
@ smolik

Przypomnij mi, o czym jest ten "Old boy"

http://old.boy.filmweb.pl/

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No i fajnie Szkoda tylko, że nie mogę na razie znaleźć...

http://www.osloskop.net/?cmd=search&...oy&w=Wszystkie

Pozdro.

andrzejj9 23.01.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez pppnet
:taktak:

No i fajnie :) Szkoda tylko, że nie mogę na razie znaleźć... :(

andrzejj9 23.01.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez Smartek
wszystkie w/w mi sie podobaly - polecam.. w tym hellboy najbardziej..
a cube'a 2 za bardzo nie pamietam ;).
Ostatnio glosno o tej "Klatwie" - o czym to jest? ktos ogladal? warto?
Ja dzisiaj moze zapuszcze sobie National Treasure z Nicolasem - z urywek wygladal super..
pozdro ;)

Daj znać, jaka kopia (National Treasure) a jeśli dobra, to daj, znać, jaka nazwa ;)

Aha - oglądałeś Hellboy'a. DVDRip?

Piotr4s 23.01.2005 22:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kurcze, zapomniałem o tym Hellboy'u. Jest już dobra kopia?

:taktak:

Smartek 23.01.2005 19:17

Cytat:

Napisany przez pppnet
"Cube 2", "Hellboy" i "The Punisher". Jak obejrze zdam relacje ;)

wszystkie w/w mi sie podobaly - polecam.. w tym hellboy najbardziej..
a cube'a 2 za bardzo nie pamietam ;).
Ostatnio glosno o tej "Klatwie" - o czym to jest? ktos ogladal? warto?
Ja dzisiaj moze zapuszcze sobie National Treasure z Nicolasem - z urywek wygladal super..
pozdro ;)

Pierwszy 23.01.2005 19:03

Cytat:

przesadzasz @Pierwszy, nie byl az taki zly.....
cóż, takie mam wrażenia po tym filmie... aż się dziwie, że wytrzymałem do końca.
W każdym razie - nie polecam.

andrzejj9 23.01.2005 18:44

Cytat:

Napisany przez pppnet
Napewno warto oglądnąć "Saw". Ciekawy filmik polecam.
Ostatnio jeszcze oglądałem "Kroniki Riddica". Jak ktoś lubi ten gatunek to też można oglądnąć. Nie jest zły.
Teraz jeszcze czekają u mnie w kolejce do obejrzena "The Grudge" - Klątwa, "Cube 2", "Hellboy" i "The Punisher". Jak obejrze zdam relacje ;)

Kurcze, zapomniałem o tym Hellboy'u. Jest już dobra kopia?

@ smolik

Przypomnij mi, o czym jest ten "Old boy"

smolik 23.01.2005 18:37

"Requiem dla snu" wyczesany filmik (przypomniało mi sie kolejne powiedzonko :) )
Wczoraj obejrzałem sobie "Old Boy" i filmik świetny ale od pewnego momentu oglądałem go z pewnym niesmakiem.
Ci co oglądali pewnie domyślają się od jakiego.
Tradycyjnie polecam jeden z moich ulubionych filmików "Zostawić Las Vegas" pierwsza klasa.

Piotr4s 23.01.2005 18:23

Napewno warto oglądnąć "Saw". Ciekawy filmik polecam.
Ostatnio jeszcze oglądałem "Kroniki Riddica". Jak ktoś lubi ten gatunek to też można oglądnąć. Nie jest zły.
Teraz jeszcze czekają u mnie w kolejce do obejrzena "The Grudge" - Klątwa, "Cube 2", "Hellboy" i "The Punisher". Jak obejrze zdam relacje ;)

legion 23.01.2005 18:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rzeczywiście, naprawdę dobry film (i pomyśleć, że obejrzałem go przez przypadek). Muzyka też niezła.

Polecam także 25 godzina, czy jakoś tak (ostatni dzień na wolności faceta, który idzie do więzienia chyba na 7 lat). Też niezły.

z Nortonem fajny film fakt :D

andrzejj9 23.01.2005 17:53

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Widziałem i polecam obejrzeć naprawdę dobre kino.

pozdr.

Rzeczywiście, naprawdę dobry film (i pomyśleć, że obejrzałem go przez przypadek). Muzyka też niezła.

Polecam także 25 godzina, czy jakoś tak (ostatni dzień na wolności faceta, który idzie do więzienia chyba na 7 lat). Też niezły.

Stef 23.01.2005 17:49

jak zobaczylem requimem dla snu-pierwsze wrazenie -masakra...
ale prawda jest taka ze wg mnie powinni ten film puszczac jako obowiazkowy w liceum..... moze bylo by kilku *****i mniej bioracych narkotyki.

radw 23.01.2005 17:43

Fakt, requiem niezły film. Wart obejrzenia.

*Vojtas* 23.01.2005 17:38

Cytat:

Napisany przez legion
a ktos widzial Requiem dla snu dosyc masakryczny film ale z niezla muza :D

Widziałem i polecam obejrzeć naprawdę dobre kino.

pozdr.

legion 23.01.2005 17:34

a ktos widzial Requiem dla snu dosyc masakryczny film ale z niezla muza :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46.