![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1666 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Weron - a w peirwszej czesci nie bylo piratow ? To z kim walczyl deep?
Przeciez to jest filmz przymrozeniem oka jak indiana dzons, sahara, szmaragd diament i cos tam. Taka przygoda na wesolo, wiec nie oczekujemy od tego filmu realizmu i trzymania sie rzeczywistosci. A prawdziwe piractwo to nie ten gatunek filmowy, i nikt przeciez nie ukrywa i nie reklamuje tego filmu jako - ''z zycia pirata''. Tak to i mozna by zjechac wiekszosc filmow, chociazby pierwsze z brzego gwiezdne wojny (gdzie tam odglosy w kosmosie), itd. Oczywiscie masz prawo nie zgadzac sie z uzyciem tego slowa ale zachowaj troche dystansu i spojrzyj wlasnie przez gatunek do jakiego ten film nalezy. I sie zapytam, jak wg ciebie trzeba by nazwac tych ludzi ? Morskie rzezimieszki ? Dla mnie to jak w morde strzelil, wypisz wymaluj piraci. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1667 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
pisalem juz wczesniej TU
- ale niewiel bo bylem swiezo po pokazie przed premierowym i niechcialem by moja ocena wplynela na innych bylem razem ze znajomymi ktorym sie film podobal - nie przypomne sobie jaki ostatnio ogladany obraz tak mnie wynudzil zatem powtorze - moim zdaniem film jest cienki jak zebro bakterii czesc pierwsza o wiele lepsza ... czesc druga nakrecona by zarobic na trzciej co by nie pisal ... film jest gowniany
![]() |
#1668 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1669 |
wlasnie wrocilem z pokazu "Lot 93" (United 93)
powiem tak - jak ktos widzial rekonstrukcje wydarzen lotu 93 na kanale national geographic ... niech nie idzie do kina tu macz amerika ... ja sie poraz kolejny w kinie wynudzilem ...
![]() |
#1670 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
Tak chodzic na "niesprawdzone" filmy.. Juz lepiej na plazmie obejrzec ;-) [mam DVDRipa na HDD]. Chociaz, Ty chodzisz sam? Ja wszystkie filmy z ojcem musze ogladac ;-D. A przyznac trzeba, ze kino w Polsce nie jest tanie (srednio 17zl za bilet, do tego droga samochodem, parking - wypad wcale nie taki tani..). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1671 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() w moim przypadku trzeba jechac 50km w jedna strone (do Rzeszowa) to wychodzi... duuuzo paliwa.... jezeli juz jestem w kinie to przy okazji... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy ty w ogole wiesz Smartek ile kosztuje wyprodukowanie filmu? Przez takie podejscie ("nie szkoda Ci kasy na bilety") kiedys nie bedzie filmow polskich w ogole... To nie ******ony Windows gdzie tworca zarabia na firmach, ktore musza miec legalny system. Tutaj nikt nie jest zobowiazany prawnie do chodzenia do kina - wszyscy ogladaja ******one DVDRip'y i potem rynek wyglada jak wyglada. Filmu nie da sie ocenic dopoki sie za niego nie zaplaci. Jesli byl zly - nie zdenerwuje Cie to az tak bardzo, a jesli byl wybitny nie ucieszysz sie ze tak sensownie zagospodarowales ciezko zarobione pieniadze... Aha, ogladanie "na plazmie" nigdy nie dorowna ekranowi kinowemu, chocby nie wiem jak dobra byla. Podobnie jak nie ma czegos takiego jak 'kino domowe". Kino to nie instytucja, tylko bardziej stan ducha. Na film trzeba wyjsc z domu, przebywac w konkretnym budynku w okreslonej spolecznosci. Nic nie rozprsza Twojej uwagi - skupiasz sie tylko na wielkim ekranie. Tego nie odtworzy zaden chocby nie wiem jak dobry zestaw do domowej projekcji (jedyna sensowna nazwa). Popieram AleX'a - wspierajmy kinematografie! Zachecam do wypadow do kina!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1673 | |
Cytat:
Tak, żadne kino domowe nie zastąpi takich doznań... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Get a Mac!
TO chodzisz widocznie do zlego kina albo na zle filmy. Jak ja wybeiram sie do kina na kawal dobrego filmu to sa tam wylacznie ludize na poziomie ;-). Tak bylo na "Wszyscy jestesmy Chrystusami" i na "Hi-Way"...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1675 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1676 | ||||
Niezarejestrowany
![]() |
Cytat:
malo kto ogladalby jakis malo ktory film w kinie, ja chodze do kina 2-5 razy na rok.... gdybym nie mial tych dvdrippow to... to nie wyczarowalbym sobie kasy na wiecej, tylko bym ogladnal te gora 5 filmow, a o reszcie moglbym sobie poczytac, nie twierdze ze piractwo nie jest beee, ale jakby nie patrzec to niewiele ono psuje rynek w kraju, gdzie ogrooomna ilosc spoleczenstwa zyje ponizej minimum socjalnego pamietajmy takze, ze dla filmu lepiej jest gdy gada o nim cala Polska, mimo ze polowa ogladala w domu, niz gdyby mowila o nim 1/5 Polski bo reszta nie mialaby forsy zeby go zobaczyc podsumowujac - teksty typu ze "nie ogladajac filmow w kinie zabieram zarobek producentowi" do mnie nie trafiaja..... bo nie mam kasy na to kino i w nijaki sposob wplywam na rynek Cytat:
Cytat:
ps. Cytat:
forsa wydana na rzecz sprawiajaca krotkotrwala przyjemnosc jest sensownie wydana, dopoki ta przyjemnosc trwa, potem szkoda ze sie nie odlozylo na cos bardziej materialnego Ostatnio zmieniany przez Predi : 01.09.2006 o godz. 23:19 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1677 |
Get a Mac!
Klocil sie nie bede, bo kazdy z nas ma sowje zdanie. Po prostu chodzimy widocznie na rozne filmy - jak ja ide do kina to zawsze jest nieduza grupa kulturalnych i wzorowo zachowujacych sie osob. Skoro chodzisz na amerykanskei hsity to pwoinienes sie tego spodziewac - wszak ta "chichotajaca parka" to element targetu takiego naiwnego i prostego kina... Wez sie za kino ambitne - problem zniknie sam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1678 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Predi ma racje. Bo to, ze ktos oglada dvdripy wcale nie musi oznaczac, ze jakby ich nie bylo to chodzilby do kina.
Poza tym, a jakie to swietne produkcje wychodza? Polskie produkcje? A moze mam chodzic do kina i ogladac te smieszne polskie gwiazdeczki? Zero talentu, a tylko morde dra, ze im ciagle malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1679 | |
Cytat:
tylko za popcorn trzeba placic - ale to juz inna bajka kina domowe staja sie problemem globalnym studii filmowych ... ludzie od kad maja kino w domu to coraz zadziej zagladaja do kin ... a tu jeszce wycieki filmow studiia ratuja sie jak moga przed utrata kasy - do tego stopnia ze czas karencji miedzy premiera filmow z ameryki w europie z trzech miesiecy do dwoch ... tak samo ma to miejsce z ukazywaniem sie filmow na dvd - z kin film pojawia sie nie po trzech miesiacach jak to mialo miejsce lecz juz po dwoch ...
![]() |
![]() |
#1680 | |
Niezarejestrowany
![]() |
Cytat:
nie napisalem ze tak jest na kazdym filmie, tylko ze problem wystepuje, co do kina ambitnego.... to nie wiem skad wziales info ze chodze tylko na amerykanskie "hity" to raz, a dwa, powiedzmy ze chce jutro sobie cos ogladnac w kinie, szybko patrze co jest... http://www.heliosnet.pl/filmybilety....zeszow&l=2&n=0 i...... pokaz mi tu cos "ambitnego" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
film, najlepszy film, wybór filmu |
|
|