Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Film i Muzyka

Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.08.2006, 21:28   #1666
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Weron - a w peirwszej czesci nie bylo piratow ? To z kim walczyl deep?
Przeciez to jest filmz przymrozeniem oka jak indiana dzons, sahara, szmaragd diament i cos tam. Taka przygoda na wesolo, wiec nie oczekujemy od tego filmu realizmu i trzymania sie rzeczywistosci. A prawdziwe piractwo to nie ten gatunek filmowy, i nikt przeciez nie ukrywa i nie reklamuje tego filmu jako - ''z zycia pirata''. Tak to i mozna by zjechac wiekszosc filmow, chociazby pierwsze z brzego gwiezdne wojny (gdzie tam odglosy w kosmosie), itd. Oczywiscie masz prawo nie zgadzac sie z uzyciem tego slowa ale zachowaj troche dystansu i spojrzyj wlasnie przez gatunek do jakiego ten film nalezy. I sie zapytam, jak wg ciebie trzeba by nazwac tych ludzi ? Morskie rzezimieszki ? Dla mnie to jak w morde strzelil, wypisz wymaluj piraci. pozdro
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.08.2006, 09:42   #1667
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
pisalem juz wczesniej TU
- ale niewiel bo bylem swiezo po pokazie przed premierowym
i niechcialem by moja ocena wplynela na innych
bylem razem ze znajomymi ktorym sie film podobal - nie przypomne sobie jaki ostatnio ogladany obraz tak mnie wynudzil

zatem powtorze - moim zdaniem film jest cienki jak zebro bakterii
czesc pierwsza o wiele lepsza ... czesc druga nakrecona by zarobic na trzciej

co by nie pisal ... film jest gowniany
Stary 25.08.2006, 10:34   #1668
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69
pisalem juz wczesniej TU
- ale niewiel bo bylem swiezo po pokazie przed premierowym
i niechcialem by moja ocena wplynela na innych
bylem razem ze znajomymi ktorym sie film podobal - nie przypomne sobie jaki ostatnio ogladany obraz tak mnie wynudzil

zatem powtorze - moim zdaniem film jest cienki jak zebro bakterii
czesc pierwsza o wiele lepsza ... czesc druga nakrecona by zarobic na trzciej

co by nie pisal ... film jest gowniany
Zdanie mam _identyczne_ i juz obawialem sie, ze jestem jedyny :-).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.08.2006, 23:05   #1669
AleX69

AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
wlasnie wrocilem z pokazu "Lot 93" (United 93)

powiem tak - jak ktos widzial rekonstrukcje wydarzen lotu 93 na kanale national geographic ... niech nie idzie do kina

tu macz amerika ...

ja sie poraz kolejny w kinie wynudzilem ...
Stary 01.09.2006, 22:04   #1670
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69
wlasnie wrocilem z pokazu "Lot 93" (United 93)

powiem tak - jak ktos widzial rekonstrukcje wydarzen lotu 93 na kanale national geographic ... niech nie idzie do kina

tu macz amerika ...

ja sie poraz kolejny w kinie wynudzilem ...
Nie szkoda Ci kasy na bilety?
Tak chodzic na "niesprawdzone" filmy..
Juz lepiej na plazmie obejrzec ;-) [mam DVDRipa na HDD].

Chociaz, Ty chodzisz sam?
Ja wszystkie filmy z ojcem musze ogladac ;-D.
A przyznac trzeba, ze kino w Polsce nie jest tanie (srednio 17zl za bilet, do tego droga samochodem, parking - wypad wcale nie taki tani..).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2006, 22:29   #1671
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
A przyznac trzeba, ze kino w Polsce nie jest tanie (srednio 17zl za bilet, do tego droga samochodem, parking - wypad wcale nie taki tani..).
dolicz popcorn, chipsy, cole....

w moim przypadku trzeba jechac 50km w jedna strone (do Rzeszowa) to wychodzi... duuuzo paliwa.... jezeli juz jestem w kinie to przy okazji...
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2006, 22:30   #1672
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A czy ty w ogole wiesz Smartek ile kosztuje wyprodukowanie filmu? Przez takie podejscie ("nie szkoda Ci kasy na bilety") kiedys nie bedzie filmow polskich w ogole... To nie ******ony Windows gdzie tworca zarabia na firmach, ktore musza miec legalny system. Tutaj nikt nie jest zobowiazany prawnie do chodzenia do kina - wszyscy ogladaja ******one DVDRip'y i potem rynek wyglada jak wyglada. Filmu nie da sie ocenic dopoki sie za niego nie zaplaci. Jesli byl zly - nie zdenerwuje Cie to az tak bardzo, a jesli byl wybitny nie ucieszysz sie ze tak sensownie zagospodarowales ciezko zarobione pieniadze... Aha, ogladanie "na plazmie" nigdy nie dorowna ekranowi kinowemu, chocby nie wiem jak dobra byla. Podobnie jak nie ma czegos takiego jak 'kino domowe". Kino to nie instytucja, tylko bardziej stan ducha. Na film trzeba wyjsc z domu, przebywac w konkretnym budynku w okreslonej spolecznosci. Nic nie rozprsza Twojej uwagi - skupiasz sie tylko na wielkim ekranie. Tego nie odtworzy zaden chocby nie wiem jak dobry zestaw do domowej projekcji (jedyna sensowna nazwa). Popieram AleX'a - wspierajmy kinematografie! Zachecam do wypadow do kina!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2006, 22:36   #1673
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Nic nie rozprsza Twojej uwagi - skupiasz sie tylko na wielkim ekranie.
No nie, tylko banda kmiotków, którym nudziło się na tyle, że wybrali się do kina i np. rechoczą w najbardziej romantycznych/dramatycznych momentach filmu.

Tak, żadne kino domowe nie zastąpi takich doznań...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2006, 22:38   #1674
M@X
Get a Mac!

M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
TO chodzisz widocznie do zlego kina albo na zle filmy. Jak ja wybeiram sie do kina na kawal dobrego filmu to sa tam wylacznie ludize na poziomie ;-). Tak bylo na "Wszyscy jestesmy Chrystusami" i na "Hi-Way"...

Stary 01.09.2006, 22:45   #1675
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek

Sądzę, że to nawet częściowo Alex-owi płacą za to, żeby oglądał

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.09.2006, 23:11   #1676
Predi
Niezarejestrowany

Cytat:
Napisany przez M@X
Tutaj nikt nie jest zobowiazany prawnie do chodzenia do kina - wszyscy ogladaja ******one DVDRip'y i potem rynek wyglada jak wyglada.
masz racje, bez dvdripow, rynek wygladalby zupelnie inaczej... (dla nieumatych - ironia)

malo kto ogladalby jakis malo ktory film w kinie, ja chodze do kina 2-5 razy na rok.... gdybym nie mial tych dvdrippow to... to nie wyczarowalbym sobie kasy na wiecej, tylko bym ogladnal te gora 5 filmow, a o reszcie moglbym sobie poczytac,
nie twierdze ze piractwo nie jest beee, ale jakby nie patrzec to niewiele ono psuje rynek w kraju, gdzie ogrooomna ilosc spoleczenstwa zyje ponizej minimum socjalnego
pamietajmy takze, ze dla filmu lepiej jest gdy gada o nim cala Polska, mimo ze polowa ogladala w domu, niz gdyby mowila o nim 1/5 Polski bo reszta nie mialaby forsy zeby go zobaczyc

podsumowujac - teksty typu ze "nie ogladajac filmow w kinie zabieram zarobek producentowi" do mnie nie trafiaja..... bo nie mam kasy na to kino i w nijaki sposob wplywam na rynek

Cytat:
Napisany przez M@X
Filmu nie da sie ocenic dopoki sie za niego nie zaplaci.
po to sa wszelakie recenzje, ktore pozwalaja przynajmniej ustalic prawdopodobienstwo pojscia na dobry film

Cytat:
Napisany przez M@X
Aha, ogladanie "na plazmie" nigdy nie dorowna ekranowi kinowemu, chocby nie wiem jak dobra byla.
niestety, tak jak juz pisano powyzej, w domu mam spokoj, cisze i skupienie, o ktore czasami ciezko jest w kinie, gdzie pani za mna je chipsy, pan przedemna wstaje do toalety, a jakas parka chichocze kilka rzedow nizej

ps.
Cytat:
Napisany przez M@X
nie ucieszysz sie ze tak sensownie zagospodarowales ciezko zarobione pieniadze...
sensownie wydac forse to mozna na chleb, maslo itd, nie na batonika czy frytki, kino miesci sie w kategorii "batonik i frytki"
forsa wydana na rzecz sprawiajaca krotkotrwala przyjemnosc jest sensownie wydana, dopoki ta przyjemnosc trwa, potem szkoda ze sie nie odlozylo na cos bardziej materialnego

Ostatnio zmieniany przez Predi : 01.09.2006 o godz. 23:19
Stary 01.09.2006, 23:18   #1677
M@X
Get a Mac!

Klocil sie nie bede, bo kazdy z nas ma sowje zdanie. Po prostu chodzimy widocznie na rozne filmy - jak ja ide do kina to zawsze jest nieduza grupa kulturalnych i wzorowo zachowujacych sie osob. Skoro chodzisz na amerykanskei hsity to pwoinienes sie tego spodziewac - wszak ta "chichotajaca parka" to element targetu takiego naiwnego i prostego kina... Wez sie za kino ambitne - problem zniknie sam!

Stary 01.09.2006, 23:19   #1678
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Predi ma racje. Bo to, ze ktos oglada dvdripy wcale nie musi oznaczac, ze jakby ich nie bylo to chodzilby do kina.
Poza tym, a jakie to swietne produkcje wychodza? Polskie produkcje?
A moze mam chodzic do kina i ogladac te smieszne polskie gwiazdeczki?
Zero talentu, a tylko morde dra, ze im ciagle malo.
Stary 01.09.2006, 23:28   #1679
AleX69

Cytat:
Napisany przez Smartek

andrzejj9@ nie tyle co mi placa - co mam za darmo wszystkie premiery ... a ze lubie ogladc filmy i to jeszcze za darmo ...

tylko za popcorn trzeba placic - ale to juz inna bajka

kina domowe staja sie problemem globalnym studii filmowych ...
ludzie od kad maja kino w domu to coraz zadziej zagladaja
do kin ... a tu jeszce wycieki filmow

studiia ratuja sie jak moga przed utrata kasy - do tego stopnia
ze czas karencji miedzy premiera filmow z ameryki w europie
z trzech miesiecy do dwoch ...
tak samo ma to miejsce z ukazywaniem sie filmow na dvd - z kin film pojawia sie
nie po trzech miesiacach jak to mialo miejsce lecz juz po dwoch ...
Stary 01.09.2006, 23:33   #1680
Predi
Niezarejestrowany

Cytat:
Napisany przez M@X
Klocil sie nie bede, bo kazdy z nas ma sowje zdanie. Po prostu chodzimy widocznie na rozne filmy - jak ja ide do kina to zawsze jest nieduza grupa kulturalnych i wzorowo zachowujacych sie osob. Skoro chodzisz na amerykanskei hsity to pwoinienes sie tego spodziewac - wszak ta "chichotajaca parka" to element targetu takiego naiwnego i prostego kina... Wez sie za kino ambitne - problem zniknie sam!

nie napisalem ze tak jest na kazdym filmie, tylko ze problem wystepuje,
co do kina ambitnego.... to nie wiem skad wziales info ze chodze tylko na amerykanskie "hity" to raz, a dwa, powiedzmy ze chce jutro sobie cos ogladnac w kinie, szybko patrze co jest...
http://www.heliosnet.pl/filmybilety....zeszow&l=2&n=0
i...... pokaz mi tu cos "ambitnego"
Odpowiedz na post

Tagi
film, najlepszy film, wybór filmu

Twoje uprawnienia: