![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odkurz starocie, bo dobrych nowosci imho brak
![]() chcac troche prostej rozrywki czekam na T4 i transformers2 tymczasem cos niecos ogladajac, ale przewaznie to chala juz wole po raz "drugi" (czyli przewaznie 10-ty) wciagnac cos z mojej polki DVD, jak mam za duzo czasu |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja sobie z przyjemnością obejrzałem w telewizji (kurcze, już nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś film w całości w telewizji oglądałem..) Pitch Black. Całkiem przyjemny film i dobrze się oglądało. Prawie..
Prawie dlatego, że nie mogło być inaczej i tłumacze musieli się znowu popisać u nas już nawet nie brakiem kompetencji, ale po prostu głupotą. W kilku miejscach jeszcze przełknąłem, ale to, co usłyszałem po scenie, kiedy Riddick zabija nożem jednego ze stworów, to mało mnie z krzesła nie zrzuciło. Przypominam, w oryginale było to coś w stylu (o ile dobrze pamiętam): "Did not know who he was fucking with", oczywiście powiedziane w stylu Disel'a. Jak to przetłumaczyli nasi geniusze? Cytuję.. (niechętnie)... "Do Riddicka się nie fika"... Naprawdę.. przez kilka sekund kręciłem głową i nie mogłem uwierzyć, że dobrze usłyszałem... Do braku kompetencji przy tłumaczeniach już się przyzwyczaiłem, ale już było dla mnie przekroczenie akceptowalnego poziomu głupoty...
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 11.07.2009 o godz. 22:47 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze dlatego ze film lecial o 20?
Pewnie dlatego, bo przetlumaczenie tego w stylu: Nie wie z kim kur.... zadarl bylo by raczej wielce niestosowne
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
the one
CDRinfo VIP
The Hunt For Gollum
Oceny nie ma, bo nie oglądałem, ale mówią, że warto obejrzeć ![]() Zamiast oceny... film ![]() http://www.dailymotion.pl/user/HuntF...ion_shortfilms
|
|
|
#5 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
fajne. jak widać, nie trzeba mieć budżetu dziewięciocyfrowego, żeby nakręcić dobry film.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
the one
CDRinfo VIP
The Objective
Lepiej się zaczynał, gorzej skończył (właściwie w ogóle nie skończył.. nie lubię czegoś takiego), ale zrobiony całkiem nieźle i oglada się dobrze. Niby to jest w kategorii SF, dla mnie to bardziej film wojenny, chociaż właściwie coś pomiędzy. W każdym razie warto się zainteresować, choć jednocześnie nie ma co się tu nastawiać na wartką akcję przez 100% filmu. Tu raczej jest powolne budowanie nastroju i generalnie mało się dzieje. Ale mimo to jest ciekawie. 7/10
|
|
|
#7 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
The Hangover jak nie przepadam za komediami tą polecam
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
Wróg Publiczny z Johnny Deepem i Christianem Bale. Film "gangsterski"
. Mamy tu sporo rabunków, strzelanin ze wspaniałych pistoletów maszynowych Thomson (okragłe 100 nabojowe magazynki), strzelb wielkokalibrowych, pogoni samochodami z lat 30-tych. Dobrze się ogląda, John Dillinger jest tu dość pozytywnie przedstawiony (jak Robin Hood), choć był to przestępca i rabuś. Postacie raczej niezbyt psychologicznie nakreslone, wszystko dość powierzchowne. Ale film niezły. 7/10
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
to był szał http://img92.imageshack.us/img92/6984/resursa0530bo.jpg http://img119.imageshack.us/img119/6...ursa0442gj.jpg Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 21.07.2009 o godz. 02:09 |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Minarchista
Data rejestracji: 20.09.2005
![]() |
Cytat:
.
"D***kracja to rządy osłów prowadzonych przez hieny" Arystoteles http://www.blog.gwiazdowski.pl/ ![]() http://korwin-mikke.pl/ ![]() http://www.prokapitalizm.pl/ ![]() Stanisław Michalkiewicz "Dobry zły liberalizm"
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
the one
CDRinfo VIP
Trzeba by dokładnie poczytać o tym Dillingerze i przede wszystkim o ówczesnym szefie FBI, bo z tego, co czytałem, to można by polemizować, który tak naprawdę bym tym złym
![]() A na film sam się przymierzam, może w przyszłym tygodniu
|
|
|
#13 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
JD niewątpliwie był przestępcą - rabował banki. A JEHoover był utalentowanym organizatorem (FBI nabrało za jego dyrektorowania rozmachu) i postrachem przestępców. Po wojnie zajął się ściganiem komunistów (za co nie lubiano go w PRL) ale także pokazał jak się gromadzi słynne TECZKI na znane postacie
. Miał ich ponoć mnóstwo.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004