Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Film i Muzyka

Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2009, 09:49   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak komus sie nudzi i ma ochote sie troche posmiac, to Private Valerina
glupia jak but komedia do obejzenia raz, na pewno nie wiecej
ale oglada sie nienajgorzej

pod tym samym wzgledem, choc to zupelnie inny rodziaj komedi, mozna obejzec Ice Age 3 - zdecydowanie ten film nie ma pazura np Shreka, ale obejzec z przyjemnoscia mozna
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.09.2009, 22:02   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Largo Winch - sensacja z pozadna fabula (rownowaga imho doskonala miedzy tymi dwoma skladnikami)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2009, 18:28   #3
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
W sobotę idę na Bękarty Wojny według Tarantino... U nas były Demony Wojny według Goi (z Lindą)

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2009, 19:06   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak widzę tę reklamę, jak Brad Pitt z wyprężoną piersią, jest wyposażony w wąsik i nóż wyglądający na skrzyżowanie brzytwy z maczetą, to aż mi się wszystko śmieje, i chyba polecę na to do kina natychmiast!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2009, 20:24   #5
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
recenzje są skrajne,
albo arcydzieło,
albo żałosna żydowska agitka
też chyba pójdę
Stary 10.09.2009, 20:39   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Recenzji nie czytam z pełną premedytacją.

Filmów Tarantino nie można brać dosłownie, i jeżeli umieścił on w roli głównej oddział Żydów, o których wszyscy w USA wiedzą, że są najbardziej przegranymi w II WŚ, stworzył historię od nowa, i zaprezentował nieprawdopodobne zdarzenia, to miał coś ciekawego na myśli. Co? Pewnie nie będzie można dojść CO? Bo na tym polega kino Tarantino - ilu widzów, tyle subiektywnych wrażeń, ale jak ktoś trochę przy tym myśli, to zabawa fantastyczna.

Mam nadzieję, że tak jest tym razem, bo po Pulp Fiction bywało z tym różnie... ale zawsze się obejrzeć dało...nawet zawsze z ciekawością, a nieraz z wielką frajdą.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2009, 21:47   #7
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Recenzji nie czytam z pełną premedytacją.

Filmów Tarantino nie można brać dosłownie, i jeżeli umieścił on w roli głównej oddział Żydów, o których wszyscy w USA wiedzą, że są najbardziej przegranymi w II WŚ, stworzył historię od nowa, i zaprezentował nieprawdopodobne zdarzenia, to miał coś ciekawego na myśli. Co? Pewnie nie będzie można dojść CO? Bo na tym polega kino Tarantino - ilu widzów, tyle subiektywnych wrażeń, ale jak ktoś trochę przy tym myśli, to zabawa fantastyczna.

.
Zabawa będzie krwawa... Raczej nie będzie to film w stylu tego o dzielnych żydowskich partyzantach na Białorusi

SITH LORD
Stary 10.09.2009, 21:09   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Obejrzałem w końcu Wolverine i.. podoał mi się

Chyba się w końcu nauczyli robić filmy o bohaterach komiksowych w sposób, który nie traktuje widzów jak idiotów. Film wiadomo o jakiej tematyce, w związku z czym realizm tu miejsca nie ma, ale zrobiony w sensowny, logiczny sposób i całkiem nieźle się ogląda. Fajny jest początek (no, w niewielu filmach zaczyna się od egzekucji głównego bohatera ), całkiem sensownie zrobiona końcówka i tylko środek miejscami robi się nudnawy (ale bez przesady). Jako całość spokojnie można obejrzeć. Jak ktoś lubi tego typu kino akcji to polecam

7,5/10

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2009, 21:38   #9
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zgadzam sie.
Ciekawe ktore zakonczenie widziales
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2009, 21:49   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sunna Podgląd Wiadomości
Zgadzam sie.
Ciekawe ktore zakonczenie widziales
To na temat Wolverine?

Jeśli tak to.. nie wiem. Pewnie to podstawowe. Ewentualnie napisz na priva, jakie jest inne (żeby tu za bardzo nie spojlerować), bo raczej na Blu-ray'u tego sobie kupować nie będę, żeby samemu sprawdzić.

Stary 13.09.2009, 00:18   #11
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Bękarty Wojny - o kompletnie wariacki film, strasznie zakręcony. Poważny jest tylko wątek Żydówki, która prowadzi kino w okupowanej Francji i zyskuje okazję do samobójczej zemsty. I to się trzyma kupy. A Brad Pitt jako szef Bastardów jest fajny ale w sumie mało "wygrany". Mistrzowska jest za to rola SS-Mana Landa. Nie oceniam wysoko - 6/10. Lepszy było pierwszy Kill Bill.

SITH LORD
Stary 18.09.2009, 17:52   #12
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt Podgląd Wiadomości
Bękarty Wojny - o kompletnie wariacki film, strasznie zakręcony. Poważny jest tylko wątek Żydówki, która prowadzi kino w okupowanej Francji i zyskuje okazję do samobójczej zemsty. I to się trzyma kupy. A Brad Pitt jako szef Bastardów jest fajny ale w sumie mało "wygrany". Mistrzowska jest za to rola SS-Mana Landa. Nie oceniam wysoko - 6/10. Lepszy było pierwszy Kill Bill.
przesadzasz, mnie się bardzo podobał.
świetne dialogi, genialna rola Waltz'a (jako pułkownik Landa), pomysł ze swastyką... no i to zakończenie
ps. totalnie rozłożył mnie na łopatki motyw z pantofelkiem rodem z kopciuszka.
ogólnie wg mnie to 9/10

co do roli brata pitta, to też mam mieszane uczucia. tego kolesia nie powinno tam być. mam wrażenie, że tarantino dał go tam tylko dla nazwiska...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2009, 09:08   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Ide Age 3

Gorsze niż się spodziewałem, choć.. może akurat takie, jak się spodziewałem, bo w sumie poprzednie części obejrzałem raczej z przyjemnością, ale rewelacyjne nie były. Ta część podobnie, można powiedzieć, że trzyma poziom, chociaż jest.. głupsza. To przede wszystkim rzuciło mi się w oczy, bo choć jest to w sumie bajka dla dzieci, to niby większość tego typu produkcji dla dzieci jest, a jednak pod względem sensu, spokojnie da się to oglądać nie musząc zbyt często przymykać oka na uproszczenia. Tu trzeba, a momentami nie bardzo się już da. Jest kolorowo, uroczo (czasami aż do bólu.. - mały mamut), w końcówce głośno, szybko i.. cały czas bardzo głupio. Ale że jest to bajka dla dzieci, to ok. Z tym, że dla bardzo młodych dzieci.

Dla mnie 6/10, ale w dużej części za wykonanie, które jest naprawdę dobre. Bo jednak fabuła jako całość jest znacznie poniżej poziomu, do którego takie produkcje przez ostatnie lata mnie przyzwyczaiły.

Stary 21.09.2009, 08:12   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Kaena

Miałem to na dysku od lat, zawsze planowałem to obejrzeć, ale jakoś nigdy nie mogłem się zabrać. W końcu w weekend obejrzałem i.. dobre. Lepsze niż się spodziewałem, co może samo w sobie jeszcze niewiele znaczy, bo oczekiwałem przeciętnej animacji w stylu japońskich Final Fantasy, ale bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie fabuła i generalnie 'ciekawość' produkcji jako całości. Zdecydowanie nie jest to zwykła bajka dla dzieci jakich wiele i mimo, że w sumie odkrywcze może bardzo nie jest, to warto obejrzeć, bo ogląda się dobrze. Jeśli chodzi o wykonanie, to miejscami trochę już dzisiaj razi, ale generalnie nie jest źle i nawet po obejrzeniu sprawdziłem, czy tytuł nie jest dostępny na Blu-ray'u. Niestety nie jest i podejrzewam, że nie będzie, bo wyczytałem, że puszczany w kinach okazał się całkowitą klapą (nie przynosząc nawet miliona dolarów przy kosztach produkcji w wysokości około 30). To jednak w dużej mierze efekt fatalnego marketingu i bardzo małej ilości kopii filmu (jedna kopia na całą Francję podobno..), a nie samej jakości filmu.

W każdym razie polecam, według mnie jednak z ciekawszych animacji ostatnich lat - 8/10

http://kaena.filmweb.pl/

Stary 27.09.2009, 10:59   #15
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Surogaci

Film mnie zaskoczył. Na plus. Naprawdę dobra robota SF/akcja. No i fajna rola Bruce Willisa (jak zawsze glina, podstarzały z problemami). Pewna przesada była (surogaci - roboty sprawni jak Ninja, skaczący na dalekie odległości) ale i tak mniejsza niż w Die Hard 4.0. No i smutna refleksja - każdy chce być piękny i młody i szaleć bez ograniczeń a i bez szkody dla siebie.... 8/10

Są już Transformers II 720p.

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 27.09.2009 o godz. 11:03
Odpowiedz na post

Tagi
film, najlepszy film, wybór filmu

Twoje uprawnienia: