![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Billy & Mandy's Big Boogey Adventure
http://www.imdb.com/title/tt1000070/ 10/10 Animacja z jajem, nic wiecej nie trzeba by dobrze spedzic czas. ![]() Dawno sie tak dobrze nie bawilem przed ekranem. Ostatni raz chyba przy over the hedge. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
9
specyficzny klimat, ale wciaga nie pisze nic o fabule, bo ogromna przyjemnoscia jest okrywanie o czym jest film w czasie jego ogladania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Oby, bo kolejny film dla gimnazjalistow bez fabuly a'la transformers to by bylo przegiecie.
W koncu zmeczylem terminatora. Wpadka za wpadka, ale jakos sie to oglada. G.I.Joe - lepsze niz transformers a to juz sukces. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Transformersi są świetni. Obie części.
Pod względem efektów rzecz jasna i nie uważam, że jest to film dla gimnazjalistów, a dla tych, którzy mają ochotę dobrze się bawić i rozerwać w jakiś nudny, jesienny wieczór ;-). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Tych klientow tez szanujemy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
ja z moim synkiem Transformersów oglądaliśmy z dużym zainteresowaniem zarówno w wersji pierwszej jak
i drugiej ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
cos w tym jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Nie czaje, co w tym optimusie jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
On jest PRAJM, niektórym to imponuje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
może wielkiego ma ...
![]() zbionika na ropę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
własnie skonczyłem oglądać Pandorum jednak do horroru tego bym tak do konca nie zaliczyl. ale do Sci-Fi napewno. zakonczenie do dupy. warto luknac zwlaszcza ze taki gatunek filmow na rynku to rzadkosc
![]()
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Harry Potter and The Half Blood Prince
No cóż.. Jestem - w takiej kolejności - pozytywnie zaskoczony i cholernie rozczarowany. Zaskoczony filmem w całości, bo po ostatnich dwóch częściach spodziewałem się kolejnej kiepskiej lub wręcz beznadziejnej odsłony, po której będę tylko zniesmaczony (co zrobili z serią po dobrych i bardzo dobrych pierwszych trzech częściach). Zacząłem jednak oglądać i od początku oglądało się bardzo przyjemnie. Właściwie już prawie do końca nie miałem większych uwag i całość mi się podobało. Jedyne, co raziło, to pewne uproszczenia i jak zawsze gra aktorów. Głupotą byłoby zmieniać teraz kogokolwiek, ale nie da się jednak ukryć, że główni aktorzy (dziecięcy) nie potrafią dobrze grać. Pojedyncze scenki jeszcze, ale jak przychodzi do pokazania emocji jest bardzo źle. Uproszczenia to druga sprawa i tu przyznaję, że pomysł podzielenia i tej części na dwie był jak najbardziej słuszny i należało się go trzymać. I tak generalnie poradzono sobie nieźle, ale bardzo dużo wątków bądź to ominięto bądź bardzo spłaszczono. Książka pod tym względem była dużo lepsza. No i zostaje ostatni element - finałowe sceny. Tu się naprawdę potężnie rozczarowałem. Tak jak jeszcze sama [lekki spojler] wypraca była zrobiona dobrze, tak od powrotu to już była tragedia. Zaczynając od niepotrzebne zmiany zachowania Harrego w czasie tego, co działo się na dachu, po to, co miało miejsce bezpośrednio potem - czyli spokojną ucieczkę z zamku. W książce działo się tutaj bardzo dużo (regularna bitwa), w filmie nie działo się nic. Emocje jakieś tam były, ale właściwie tylko ze względu na muzykę. Nie wiem szczerze mówiąc, po co twórcy filmu starali się pokazać, że są mądrzejsi od autorki i stworzyli sceny, które są nieporównywalnie słabsze od tych opisanych w książce. I tak jak te sceny były bardzo rozczarowujące, tak kolejne, już pod zamkiem po prostu głupie. Zachowanie wszystkich, brak jakiejkolwiek reakcji na to, co się stało (w sensie może należałoby spróbować pomóc, sprawdzić itp.). A tu wszyscy wszystko wiedzieli i stali jak te ciołki (specjalnie piszę bez szczegółów jeśli jakimś cudem ktoś nie zna rozwoju akcji). Dla mnie to było idiotyczne. Tak więc film jako całość to pozytywne zaskoczenie (8/10), końcówka.. ogromne rozczarowanie (4/10). Całość: 7+/10
![]() |
#14 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Dobrze, że tylko dwa, bo przycisnąłem wyślij z dwadzieścia razy...
![]() |
#15 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Ciezko by bylo wiecej, jest 30sec odstepu miedzy postami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
film, najlepszy film, wybór filmu |