![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja w nocy byłem na -Ciacho nawet można się trochę pośmiać-a Kononowicz w roli prokuratora oskarżającego Martę Żmudę Trzebiatowską -bezcenne
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Watykańskie media krytykują film "Avatar"
http://film.onet.pl/0,0,2108381,wiadomosci.html Ja chyba nie potrafię niektórych rzeczy zrozumieć.. Albo ktoś znowu przeinaczył kilka wypowiedzianych przez przypadkową osobę słów i robi z tego 'news', albo ktoś stawia się chyba w niewłaściwej dla siebie roli. Poza tym najpierw zarzuca się filmowi, że jest wyprany z emocji, a zaraz potem, że jest zbyt sentymentalny.. O co chodzi..? I propagowanie ekologii ma być złe? (poza tym jeśli już, to ekologia była tu dla mnie na drugim miejscu, za poszanowaniem prawa do życia innych ras i kultur - to chyba Kościół katolicki powinien popierać..?). Nie rozumiem...
|
|
|
#3 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Daj tytul filmu to sie znajdzie osoba ktora powie ze to dno.
Do wyboru do koloru, od marnych star wars, poprzez tandetnego blade runnera do slabego shinnig. Ostatni batman tez ma pelno glosow 1/10. To nie odwaga
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
bo wiesz, wszyscy się zachwycili ślicznym papierkiem,
a cukierek w środku gorzki, łykowaty i zgagę powoduje
|
|
|
#5 | |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Cytat:
bo wiedzą, że teraz prawie wszystkie cukierki są wielokrotnie przeżute, strawione, wydalone i jedzone ponownie. Po co szykować się na ucztę z takim cukierkiem? ![]() Lepiej od razu zrezygnować z cukierka i cieszyć się samym papierkiem.
|
|
|
|
#6 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
no przecież idąc na Avatara chyba nie oczekujemy ojca chrzestnego albo american history x ?
A że bajka - no bo co miał wygenerować w grafice 3d np. stany zjednoczone i normalnych ludzi ? powiedzieć na końcu że cała akcja toczyła się w stanach ale wygenerowanych komputerowo ![]() Chcieli pokazać możliwości stworzenia świata za pomocą grafiki i efektów i im się udało
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
I do tego przecież zmierzam
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2010
![]() |
Mi się bardzo podobał, byłam zachwycona efektami. Fabuła typowo amerykańska, czyli przewidywalna, ale i tak jestem pełna szacunku dla Camerona.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
ma ktoś emotkę pokazującą błagalne wznoszenie oczu do nieba
|
|
|
#10 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Nim's Island - przygodowka familijna
oczywisice naciagana do granic mozliwosci, ale w koncu ma wciaganac w historie tez dzieci z przyjemnoscia obejzelismy cala rodzina, a Cora (chyba pierwszy raz w stosunku do filmu nieanimowanego) zazyczyla sobie zachowanie egzemplarza! historia 11-letniej dziewczynki mieszkajacej z ojcem na wyspie, ktora nawizauje kontakt z autorem (hehe) swojej ulubinej ksiazki akurat wtedy, gdy najbardziej potrzebuje wsparcia POLECAM DO OGLADANIA Z DZIECMI! Bedtime stories - kino familijne, nie tak wciagajace, jak powyzszy film, ale obejzelismy z przyjemnoscia historia prostego faceta, ktory opowiada bajki te zas sie spelniaja... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PANDORUM
![]() Widziałem, polecam
|
|
|
#12 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
dzisiaj w końcu obejrzałem Avatar'a - Multikino obraz 3d w wersji cyfrowej.
nie wiem, co ma do niego endrju (pewnie dlatego, że oglądał wersję 2d), ale mnie się podobał... bardzo bardzo. 3D powala na kolana: nocne sceny w lesie, czy też latanie w przestworzach Pandory, gdzie dosłownie czuć było te wielkie przestrzenie. w ogóle zaszokowało mnie, że obraz nie był "płaski". miałem czasem wrażenie, jakbym był jednym z bohaterów. rewelacja. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
imho dużo lepsze wrażenia z 3D były w "oszukac przeznaczenie 4". w avatarze - owszem - efekty występują, ale jakby nie do końca wykorzystane. :-)
|
|
|
#14 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Krytykanci zdaje sie opuscili juz neverland.
A szkoda. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
A zauważyliście, jaką ocenę wystawiłem?
![]() To, że nie uznaję tego filmu za dzieło wszechczasów, jak niektórzy lubią pisać, nie znaczy, że mi się nie podobał. Zresztą o ile się nie mylę, wspominałem o nim w tym temacie, w nie w drugim, który mamy na forum ![]() Z innych tytułów. Obejrzałem wczoraj 9 Burtona. W sumie.. chyba pozytywnie zostałem zaskoczony, bo jednak zwolennikiem tego twórcy nie jestem. A dostałem nawet sensownie zrobiony film, bez typowych dla Burtona 'zagrań'. Całość jest ciekawa, przede wszystkim od strony wizualnej. Jeśli chodzi o fabułę, to albo lekko kuleje (jeśli specjalnie się nad nią nie zastanawia), albo.. kuleje bardzo (jeśli zastanawia się trochę mocniej). Ale jednocześnie jest to tak krótkie, że trudno traktować to jako 'pełnoprawny' film, a nie atrakcyjną wizualnie animację. A jako taka jest ciekawa i dobrze się ogląda. Zobaczyć warto, ale nie nastawiać się na nic specjalnie ambitnego. 6,5/10
|
![]() |
| Tagi |
| film, najlepszy film, wybór filmu |
|
|