![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaraz tam głupi. Panowie, takich filmów nie ogląda się dla porywających dialogów i głębokich przemyśleń egzystencjalnych. Fabuła ma tylko kleić efektowne sceny. Film najlepiej ogląda się w kinie, z paczką popcornu w jednej ręce i coca - colą w drugiej. A jeszcze lepiej jeżeli Wasza metryka urodzenia wskazuje, że nie przeżyliście jeszcze dwudziestu wiosen.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
raczej dwunastu wiosen
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2013
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ja nic więcej po takich filmach nie oczekuję, poza jednym - film może mówić o robotach, godzillach, kosmitach czy innych takich, ale to nie znaczy, że ma lekceważyć widza (i jego inteligencję) na każdym kroku. A to niestety często się zdarza choć są chlubne wyjątki. I tak - mimo, że poziom podobny - przyjemnie dość oglądało mi się Transformersy, dobrze Olimp w Ogniu, zupełnie znośnie kilka podobnych filmów. Ale jednocześnie męczą mnie takie, gdzie choć tematyka fantasy to twórcy chyba z góry zakładają, że w związku z tym wszystko może nie mieć sensu. Tego nie znoszę. Pacific Rim jest gdzieś po środku - przez większość czasu trzyma poziom (sens) choć kilka rzeczy już jest zrobionych mam wrażenie 'na odwal'. Co nie zmienia faktu, że.. mądry nie jest ;-) Ogólnie chyba zmęczyły mnie ostatnio nowe produkcje, bo naprawdę trudno znaleźć coś, co jest po prostu dobre - bez względu na tematykę. W ten weekend obejrzałem także The Lone Ranger (czy coś takiego) z Deepem i też jestem bardzo zdegustowany. Ewidentna kalka Piratów z Karaibów, ale niestety - zdecydowanie bardziej kolejnych części (z naciskiem na ostatnią) - czyli sensowniejsze fragmenty przeplatane kompletną głupotą i brakiem sensu. Co gorsza (tego też nie znoszę) twórcy nie mogą się zdecydować, czy robią poważny, krwawy film, komedię, czy bajkę dla dzieci. A tego nie da się połączyć i w konsekwencji wychodzi film dla nikogo, bo na pewno nie dla wszystkich. I niestety momentami zdecydowanie za głupi... Ten odradzam. Pacific Rim można zobaczyć. Ale można, warto niekoniecznie.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 07.10.2013 o godz. 18:29 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
Pacific Rim - kolejna nawalanka a'la transformers czy battleship, czyli zobaczyć i zapomnieć...
A z filmów, które głębiej i na dłużej zostają w pamięci polecam ostatnio oglądany przeze mnie Conjuring (Obecność) - horror o treści demon prześladuje rodzinę, na ratunek spieszy egzorcysta - oczywiście na faktach . Niby "banalna" filmowa historia, ale jest to kawał dobrze zrealizowanego kina, na imo wysokim poziomie, wciągający, wyróżnia się zdecydowanie na tle innych podobnych teraźniejszych produkcji, nie żal spędzonego przy nim czasu. Polecam!http://www.filmweb.pl/film/Obecność-2013-627100 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andrzejj9, dla mnie "Pacific Rim" to najgorszy obok "Blade II" film Guillermo Del Toro. Zdecydowanie wolę jego europejskie produkcje, choć mi z nimi nieco ideologicznie nie po drodze.
Wracając do "Pacific Rim", to film zrobiony bardzo dobrze od strony technicznej, również rzemiosłu aktorskiemu nie można wiele zarzucić. Jednak dotychczas jego filmy charakteryzowali bardzo wyraziści bohaterowie, którzy zapadali w pamięć. W tym przypadku nie można go za to pochwalić. A jeżeli chcesz obejrzeć coś ciekawego to polecam zaznajomić się z twórczością Nicolasa Windinga Refna.
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2013
![]() |
Jestem zmuszony potwierdzić obraźliwość uprzednio zamieszczonych treści; nie wnoszę żadnych zastrzeżeń co do ich interpretacji przez Barteza, który to wycenił moją wypowiedź na pięć punktów karnych. Z pokorą przyjmuję wymierzoną karę jako słuszną i zbawienną (prawą i sprawiedliwą jeśli kto woli).
Chciałem tylko dodać, że moja wypowiedź retorycznie skierowana do Zetoxy w sposób jasny i zrozumiały obraźliwość swą kierowała w stronę kolegi Kogoro a treści owej wypowiedzi każdy może się domyślić, mając w pamięci świeżą wypowiedź abp Michalika. Z poważaniem pali8 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
wracajac do tematu:
NAPRAWDE przyjemny odmuzdzacz http://www.filmweb.pl/film/Lockout-2012-559816 nawet z sensem ![]() byly agent zostaje skazany na wieloletnie wiezenie, ale moze go uniknac - musi tylko uratowac corke prezydenta ktora... nie nie, jak nie widzieliscie to... generalnie w miare przewidywalny, ale oglada sie przyjemnie wszystko w klimacie niedalekiej przyszlosci |
|
|
|
|
|
#9 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w sumie.. tym razem się zgodzę
![]() Film w sumie można wrzucić do tego samego 'wora' co Pacific Rim i inne wymienione, ale nie jest głupi i ogląda się nawet ok. Ten nawet można polecić
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Chyba się wybiorę. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
genialny film fakt
![]() a ja polece Trzech Muszkieterow, wersje sprzed bodajze lat dwoch - wciaga
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Doradca
Data rejestracji: 29.11.2013
![]() |
Ostatnio oglądałem super film - "Lot nad kukułczym gniazdem" i "Shutter Island". Meeega!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.02.2006
![]() |
Ja oglądałem ostatnio kryminał produkcji szwedzkiej pt: "Milenium". Film długi, bo składający się z 6-ciu półtoragodzinnych części. Ale film wciąga, pomimo spokojnego prowadzenia się akcji, niejednokrotnie zaskakuje poddając wątpliwości nasze przypuszczenia. Polecam , jeśli ktoś chce obejrzeć film kryminalno-detektywistyczny bez sztuczności Holiwoodzkiej.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Kapitan Phillips / Captain Phillips
Całkiem dobry dawno już amerykańskiego filmu tak dobrego nie widziałem - a Tom Hanks rewelacyjny![]()
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Cytat: