![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A to dobre , ja twierdze ze ludzie traca kulture od braku teatru, opery itd. a tu teoria o kinie
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prestiż/The Prestige (2006) - film z gatunku tych które są dosyć ciekawe przez pierwszą połowę, a dopiero w drugiej połowie akcja się rozwija i zaczynają dziać się ciekawe rzeczy. Bardzo dobry wizualnie, historia też niczego sobie. 7/10.
|
|
|
|
#3 |
|
Kiedyś to było
Jeśli ktoś nie oglądał, polecam starą amerykańską komedię "See No Evil, Hear No Evil", uśmiałem się niesamowicie
|
|
|
|
#4 |
|
Kiedyś to było
Coming to America (1988) - nie sugerujcie sie oceną na Filmwebie, świetna komedia, dzisiaj już takich nie kręcą
|
|
|
|
#5 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
[*]Eddie Van Halen
https://www.youtube.com/watch?v=CU-vvlFvzuk |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
R.i.P
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
Rok temu pisałem tutaj że udało mi się pooglądać dwie części Łowcy Androidów, w tym tygodniu w końcu udało mi się namówić też żonę i z nią pooglądać obydwa dzieła. Moja żona jest wybredna jeśli chodzi o filmy, ale dzisiaj do południa się jarała zakończeniem "jedynki" i przeglądała internety z nadzieją na kolejne części he he... O ile Ridley Scott dożyje to ma być kontynuacja, dziadziu ma obecnie 82 lata. Szacun za całokształt
Pomyśleć że w zeszłym roku pożegnaliśmy Rutgera Hauera ehh |
|
|
|
|
|
#9 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
KaiQ, którym zakończeniem jedynki?
|
|
|
#10 |
|
Guru
Jeśli przyjąć kolejność kręcenia to film z 1982-go uznał bym za jedynkę, a z 2017 jako dwójkę. To w sumie kontynuacja tej samej historii. Ja co prawda oglądałem w odwrotnej kolejności, ale w gruncie rzeczy miało to też wiele zalet, przy okazji nie burząc nic z przekazu. Myślę że nawet w tej kolejności film nabrał wyrazu bo bardziej odpowiada dlaczego Deckard się zmienił.
Kto nie oglądał niech dalej nie czyta... ![]() Zakończenie które mnie osobiście przekonuje, to właśnie te rodzące się w głowie pytania, co sprawia że jesteśmy ludzcy a co że jesteśmy ludźmi. Jak dla mojej żony ostateczne "starcie" Deckarda z Roy'em było trochę bez sensu i w trakcie seansu już chciała iść spać. W sumie ta bieganina to taka trochę psychologiczna ściganina, gdzie Roy (Rutger Hauer) będąc androidem zachowuje się jak psychopata biegający chaotycznie. Prawda jest taka że w tym pojedynku od początku ma przewagę, ale bawi się "ofiarą", którą w końcu ratuje przed niechybną śmiercią. Wszystko by jak najlepiej dać do zrozumienia czym prawdziwie jest życie w strachu i próba ucieczki przed wyrokiem śmierci, a poza tym kto tu jest bardziej katem, a kto ofiarą. O ile giną inne androidy i nam ich jakoś nie szkoda, to z Royem już dużo bardziej można się utożsamiać. Jak dla mnie kawał dobrego kina
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Ostatnio zmieniany przez superrrmario : 09.10.2020 o godz. 22:32 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Cytat:
Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
A są osoby, które oglądają filmy reżysera Vegi? Jego filmy są specyficzne, nie każdemu przypadają do gustu. Na początku byłem sceptyczny, ale po kilu latach zacząłem oglądać jego filmy i nawet przypadły mi do gustu. Nie mówię, że są dobrze wykonane. Aktorzy często powtarzają się w produkcjach. Starszych filmów nie oglądałem, zacząłem od produkcji z 2018r. filmem Plagi Breslau, którego można obejrzeć na YT.
A Wy jakie macie zdanie o tym reżyserze? Ostatnio zmieniany przez SEBAW : 25.02.2022 o godz. 21:31 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jutro halloween, więc horror obowiązkowy. Polecam Obecność 1 i 2. A Wy co polecacie?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz