Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Film i Muzyka

Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2006, 14:17   #1
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez pablocoo
Ostatnio topic opustoszal troche, malo filmow wychodzi?
Mam obydwa z filmow ktore polecasz, a ze ferie przede mna, to pewnie obejrze
to jeszcze jakies ferie beda?!
OMG
niezle..
ja juz zapomnialem, ze mialem, bo dwa tygodnie temu sie skonczyly
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2006, 14:41   #2
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No ja dopiero zaczynam od jutra
A pozniej 2 miesiace do konca roku szkolnego- zyc nie umierac
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2006, 16:20   #3
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
i matura
Stary 10.02.2006, 16:33   #4
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wlasnie obejrzalem druga czesc trylogii ameryklanskiej Larsa von Triera - "Manderlay". REWELACJA! Kto nei widzial, niech obejrzy. A kto obejrzal niech ewentualnie zapolemizuje z moja interpretacja, bo jestem ciekaw Waszych opinii.

Kto nie oglądał, a zmierza obejrzeć niech nie czyta (spoilery).

Na poczatku probowalem posadzac larsa o klasyczne rozwiniecie tematu typu "Rewolucja zje swoj ogon", ale Bogu dzieki bylem w bledzie. Manderlay podobnie jak Dogville jest tu symbolem calych Stanow Zjednoczonych. Grace probuje wprowadzic w miescie niewolncizym system demokratyczny, z coraz bardziej nieudolnym skutkiem. Reżyser próbuje nam przedstawic - jak się później okazuje - "świadome niewolnictwo" jako system polityczny gwarantujący brak głodu, bezdomności i bezrobocia. Utopijna wizja ustroju w małej społeczności... Tak gdybam, gdybam i nagle do mnie dociera - "ŚWIADOME NIEWOLNICTWO JAKO RECEPTA NA UZDROWIENIE NIEPRZYSTOSOWANEJ SPOŁECZNOŚCI" - czy może być coś bardizej niedorzecznego? Zaczynam wrecz slyszec szyderczy smiech von Triera zza kamery. Wmawial mi to przez bite dwie godziny, a - co najgorsze - ja mu uwierzylem.

(Koniec spoilerow)

Podkreślam jeszcze raz to, co nadmieniłem przy Dogville. Może trochę szralatna, na pewno prześmiecwa, moim zdaniem geniusz i wizjoner artystycznego i moralnego kina. Pozycja obowiazkowa dla wszystkich, ktorzy lakna ambitnego i inteligentnego kina eksperymentalnego. Tutaj tez scenografia (tak jak w Dogville) jest umowna, czyli praktycznie jej nie ma, a Lars nagina mocno Dogme'95 do wlasnych potrzeb, jednak nadla miesci sie w jej zasadach. MISTRZOSTWO!!!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2006, 19:32   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja byłem wczoraj w kinie na Narnii.

Generalnie muszę powiedzieć, że nic szczególnego, od taka sobie bajeczka. Poprawnie zrealizowana to prawda, ale jednak dla zdecydowanie młodszych osób, bo ciut starsze muszą i to dość znacznie przymknąć oko na niektóre założenia (że o chłopaku, który w ciągu godziny uczy się władać mieczem i wygrywać z zawodowymi zabijakami, tylko wspomnę..). Dla mnie 6/10, ale raczej bym nie polecał.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2006, 23:34   #6
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja byłem wczoraj w kinie na Narnii.
Genrealnie nie podboal mi sie, ale to ze wzgledu na moj znany wszem i wobec dziwaczny gust ;-). W kazdym razie jednego nie mgoe temu filmowi zarzucic na minus - muzyki! Hary Gregson-Williams jest gwarantem fenomenalnej sciezki dziwekowej. Rzeklbym, ze w narnii byla prawie tak dobra jak w MGS 3!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2006, 03:44   #7
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Masz całkowitą rację @andrzejj9.Generalnie te dzieciaki grają strasznie sztucznie.Ale filmik można obejżeć dla chodźby samego ''zaliczenia''go.
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2006, 08:05   #8
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wczoraj obejrzalem 'Just like heaven'
I rzeczywiscie, filmik przyjemny... Czasem lubie ogladnac cos prostego, troche zabawnego, i ten film sie do tego nadaje
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2006, 23:31   #9
Lukash
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.07.2004
Lukash zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja dzisaj zamierzam to obejrzec...a jestem po obejrzeniu Mgly - the Fog nie polecam absolutnie..niby horror a wogole nie straszny...kicz...zrobiony nowoczesnie fajne efekty i postacie...ale nudny...z beznadziejnym moralem na koniec.
Stary 13.02.2006, 02:05   #10
Burt
Precz z internetem

Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Obejżałem właśnie film ''Fun with Dick and Jane''.Film dosyć fajny miejscami zaje...... śmieszny(aparacik ,żeby pies nie szczekał ^_^ ).Gorąco polecam.
Stary 19.02.2006, 23:18   #11
Burt
Precz z internetem

Nie chciałem się wypowiadać na temat Aeon Flux,ale skoro inni przetyrali ten hmmmm....''film'',to powiem tylko,że tak *****nego,drętwego paszkwila dawno nie widziałem.Ten koszmar nie jest wart 5 minut oglądania mimo ,że obejżałem cały.Nawet Charlize Theron nie ratuje sytuacji.Jak nic należy się złota malina.
Brak mi słów aby dalej opisywać ten ................
Stary 19.02.2006, 23:56   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja obejrzałem dzisiaj Braci Grimm. Film jak dla mnie beznadziejny (powiedzmy 3/10), ale zainteresowała mnie kopia. Najpierw nie chciał mi tego uruchomić ani sub-edit, ani Best player i dopiero pod Media Player Classic się uruchomiło, a potem zobaczyłem, że jest wyjątkowo dobra kopia. Jak na divxa to muszę przyznać, że z taką się jeszcze nie spotkałem.

Zastanawiam się więc, czy to jakiś nowy kodek. Mam zainstalowanego Quick Time 7 (do HDTV) i tylko pod tym poszło, a film naprawdę od strony video (dźwięk zresztą też) jest w wyjątkowo dobrej jakości.

No i właśnie - czy jest jakiś nowy zestaw kodeków, który trzeba zainstalować, żeby chodziło to też pod sub-edit czy best player?

Stary 21.02.2006, 19:05   #13
s_tuden_t
PWr

Data rejestracji: 20.12.2004
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
nie sledze watku zbyt skrupulatnie wiec jesli byla juz mowa o filmie "czas surferow" to sory.

jesli jednak nie to szczerze polecam!
film poprostu rewelacja! gra aktorow, dialogi no i akwizytor Rysio- dawno sie tak nie usmialem i to przez calutki film

super komedia

Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2006, 02:16   #14
Lukash
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.07.2004
Lukash zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzisaj mialem okazje obejrzec dwa filmy jeden tajlandzki "Shutter - Widmo"...przypomina nieco Ring oraz Darko Water..ale jest kilka swietnych momentow oraz fajne zakonczenie wiec bardzo polecam.....drugim film jaki mialem przyjemnosc obejrzec..nie wiem czy do konca byla to przyjemnosc byl film Tajemnice Brokeback Mountain...film nominowany w 8 kategoriach do oskara..4 zlote globy..po obejrzeniu stwierdzam ze nie bylo to jakies wybitne dzielo...jednynie fajne widoki gor....mysle ze ten film dostal tyle nagord za to ze porusza temat gejow i tyle.
Stary 26.02.2006, 11:43   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Ja obejrzałem wczoraj w końcu Króla Artura. Przyznam, że spodziewałem się raczej kiepskiego filmu, ale zostałem pozytywnie zaskoczony. Oczywiście, żadne to niezapomniane dzieło, ale nawet przyjemnie się oglądało. Dla mnie 7.5/10.

Natomiast jedna rzecz w tym filmie jest wybitna - muzyka. Nie wiem, czy ścieżka dźwiękowa z niego zdobyła Oskara, ale zdecydowanie na to zasługuje. To chyba najlepszy soundtrack, jaki w życiu słyszałem. Wielbicielom Zimmera czy Williamsa polecam zdeycdowanie.

Odpowiedz na post

Tagi
film, najlepszy film, wybór filmu

Twoje uprawnienia: