![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
OMG niezle.. ja juz zapomnialem, ze mialem, bo dwa tygodnie temu sie skonczyly ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
No ja dopiero zaczynam od jutra
![]() A pozniej 2 miesiace do konca roku szkolnego- zyc nie umierac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
i matura
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wlasnie obejrzalem druga czesc trylogii ameryklanskiej Larsa von Triera - "Manderlay". REWELACJA! Kto nei widzial, niech obejrzy. A kto obejrzal niech ewentualnie zapolemizuje z moja interpretacja, bo jestem ciekaw Waszych opinii.
Kto nie oglądał, a zmierza obejrzeć niech nie czyta (spoilery). Na poczatku probowalem posadzac larsa o klasyczne rozwiniecie tematu typu "Rewolucja zje swoj ogon", ale Bogu dzieki bylem w bledzie. Manderlay podobnie jak Dogville jest tu symbolem calych Stanow Zjednoczonych. Grace probuje wprowadzic w miescie niewolncizym system demokratyczny, z coraz bardziej nieudolnym skutkiem. Reżyser próbuje nam przedstawic - jak się później okazuje - "świadome niewolnictwo" jako system polityczny gwarantujący brak głodu, bezdomności i bezrobocia. Utopijna wizja ustroju w małej społeczności... Tak gdybam, gdybam i nagle do mnie dociera - "ŚWIADOME NIEWOLNICTWO JAKO RECEPTA NA UZDROWIENIE NIEPRZYSTOSOWANEJ SPOŁECZNOŚCI" - czy może być coś bardizej niedorzecznego? Zaczynam wrecz slyszec szyderczy smiech von Triera zza kamery. Wmawial mi to przez bite dwie godziny, a - co najgorsze - ja mu uwierzylem. (Koniec spoilerow) Podkreślam jeszcze raz to, co nadmieniłem przy Dogville. Może trochę szralatna, na pewno prześmiecwa, moim zdaniem geniusz i wizjoner artystycznego i moralnego kina. Pozycja obowiazkowa dla wszystkich, ktorzy lakna ambitnego i inteligentnego kina eksperymentalnego. Tutaj tez scenografia (tak jak w Dogville) jest umowna, czyli praktycznie jej nie ma, a Lars nagina mocno Dogme'95 do wlasnych potrzeb, jednak nadla miesci sie w jej zasadach. MISTRZOSTWO!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Ja byłem wczoraj w kinie na Narnii.
Generalnie muszę powiedzieć, że nic szczególnego, od taka sobie bajeczka. Poprawnie zrealizowana to prawda, ale jednak dla zdecydowanie młodszych osób, bo ciut starsze muszą i to dość znacznie przymknąć oko na niektóre założenia (że o chłopaku, który w ciągu godziny uczy się władać mieczem i wygrywać z zawodowymi zabijakami, tylko wspomnę..). Dla mnie 6/10, ale raczej bym nie polecał.
![]() |
#6 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Masz całkowitą rację @andrzejj9.Generalnie te dzieciaki grają strasznie sztucznie.Ale filmik można obejżeć dla chodźby samego ''zaliczenia''go.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Wczoraj obejrzalem 'Just like heaven'
I rzeczywiscie, filmik przyjemny... Czasem lubie ogladnac cos prostego, troche zabawnego, i ten film sie do tego nadaje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
ja dzisaj zamierzam to obejrzec...a jestem po obejrzeniu Mgly - the Fog nie polecam absolutnie..niby horror a wogole nie straszny...kicz...zrobiony nowoczesnie fajne efekty i postacie...ale nudny...z beznadziejnym moralem na koniec.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Precz z internetem
![]() ![]() ![]() |
Obejżałem właśnie film ''Fun with Dick and Jane''.Film dosyć fajny miejscami zaje...... śmieszny(aparacik ,żeby pies nie szczekał ^_^ ).Gorąco polecam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Precz z internetem
![]() ![]() ![]() |
Nie chciałem się wypowiadać na temat Aeon Flux,ale skoro inni przetyrali ten hmmmm....''film'',to powiem tylko,że tak *****nego,drętwego paszkwila dawno nie widziałem.Ten koszmar nie jest wart 5 minut oglądania mimo ,że obejżałem cały.Nawet Charlize Theron nie ratuje sytuacji.Jak nic należy się złota malina.
Brak mi słów aby dalej opisywać ten ................ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
the one
CDRinfo VIP
Ja obejrzałem dzisiaj Braci Grimm. Film jak dla mnie beznadziejny (powiedzmy 3/10), ale zainteresowała mnie kopia. Najpierw nie chciał mi tego uruchomić ani sub-edit, ani Best player i dopiero pod Media Player Classic się uruchomiło, a potem zobaczyłem, że jest wyjątkowo dobra kopia. Jak na divxa to muszę przyznać, że z taką się jeszcze nie spotkałem.
Zastanawiam się więc, czy to jakiś nowy kodek. Mam zainstalowanego Quick Time 7 (do HDTV) i tylko pod tym poszło, a film naprawdę od strony video (dźwięk zresztą też) jest w wyjątkowo dobrej jakości. No i właśnie - czy jest jakiś nowy zestaw kodeków, który trzeba zainstalować, żeby chodziło to też pod sub-edit czy best player?
![]() |
#13 |
PWr
Data rejestracji: 20.12.2004
nie sledze watku zbyt skrupulatnie wiec jesli byla juz mowa o filmie "czas surferow" to sory.
jesli jednak nie to szczerze polecam! film poprostu rewelacja! gra aktorow, dialogi no i akwizytor Rysio- dawno sie tak nie usmialem i to przez calutki film ![]() super komedia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
dzisaj mialem okazje obejrzec dwa filmy jeden tajlandzki "Shutter - Widmo"...przypomina nieco Ring oraz Darko Water..ale jest kilka swietnych momentow oraz fajne zakonczenie wiec bardzo polecam.....drugim film jaki mialem przyjemnosc obejrzec..nie wiem czy do konca byla to przyjemnosc byl film Tajemnice Brokeback Mountain...film nominowany w 8 kategoriach do oskara..4 zlote globy..po obejrzeniu stwierdzam ze nie bylo to jakies wybitne dzielo...jednynie fajne widoki gor....mysle ze ten film dostal tyle nagord za to ze porusza temat gejow i tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the one
CDRinfo VIP
Ja obejrzałem wczoraj w końcu Króla Artura. Przyznam, że spodziewałem się raczej kiepskiego filmu, ale zostałem pozytywnie zaskoczony. Oczywiście, żadne to niezapomniane dzieło, ale nawet przyjemnie się oglądało. Dla mnie 7.5/10.
Natomiast jedna rzecz w tym filmie jest wybitna - muzyka. Nie wiem, czy ścieżka dźwiękowa z niego zdobyła Oskara, ale zdecydowanie na to zasługuje. To chyba najlepszy soundtrack, jaki w życiu słyszałem. Wielbicielom Zimmera czy Williamsa polecam zdeycdowanie.
![]() |
Tagi |
film, najlepszy film, wybór filmu |
|
|