Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Jaki serial teraz ogladacie? (https://forum.cdrinfo.pl/f26/jaki-serial-teraz-ogladacie-67767/)

szczuru 26.12.2015 12:20

Świąteczny Who też dobry, nie rewelacyjny ale dobry :) W końcu postać River Song mi pasuje, oboje z Doktorem są dojrzali - w końcu pasują do siebie.

szczuru 06.12.2015 14:04

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1344005)
zamówiony ?

Tak, BBC One zamówiło u producentów kolejny sezon a chyba nawet dwa :D

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1344002)
Ciekaw jestem kiedy znow zobaczymy dwie podrozujace kradziona TARDIS wedrowniczki - Ashieldr i Clare :->...[/SPOILER]

Aktorka grająca Clarę ponoć podpisała papiery na 10 sezon, więc być może niedługo ;)

revolver0 06.12.2015 13:50

zamówiony ?

M@X 06.12.2015 13:47

Niestety, final sezonu slabszy. Nie oznacza to, ze slaby - Moffat zrobil po prostu tak dobry 11 odcinek, ze nie dal rady go przebic dwunastym.

Jedno mnie jednak w tym finale irytuje:

Niewazne, jak bardzo smierc Clary rozsierdzila Doktora - on od poczatku istnienia serialu "zmierza do domu, troche naokolo". Po tym jak w jubileuszowym "The Day of the Doctor" uwiezil Gallifrey w petli czasu nagle w finale 9 sezonu, po swietnym wstepie w postaci odcinka 11 (twierdza bedaca personifikacja dysku konfesyjnego) watek tego, ze Doktor wrocil na Gallifrey zostal praktycznie pominiety! Chcial tam dotrzec przez ponad 50 lat emisji serialu i nagle gdy tam jest jedynym co go interesuje jest odzyskanie Clary - to mi sie jedynie nie trzyma kupy. Tyle. Ciekaw jestem kiedy znow zobaczymy dwie podrozujace kradziona TARDIS wedrowniczki - Ashieldr i Clare :->...

szczuru 06.12.2015 13:14

Doctor Who pozamiatał po raz kolejny! :D Mogę spokojnie przeżyć kolejny rok ze świadomością, że kolejny sezon został zamówiony + po obejrzeniu trailera świątecznego odcinka :)

Btw dawno nie oglądałem serialu, który przez kilka odcinków pod rząd trzymał by taki świetny poziom :)

szczuru 03.12.2015 00:43

The Man in the high castle zapowiada się ciekawie :)

Cytat:

Akcja rozgrywa się w drugiej połowie XX wieku alternatywnego świata na Zachodnim Wybrzeżu w Stanach Zjednoczonych. Po przegranej drugiej wojnie światowej ta część Ameryki znalazła się w japońskiej strefie wpływów politycznych. Świat rządzony jest przez zwycięskie państwa osi, natomiast przedstawiciele podbitych narodów w większości pełnią rolę służących. USA znajdują się częściowo pod okupacją niemiecko-japońską, środkowe Stany są strefą buforową, zależną od obu mocarstw. Alternatywne spojrzenie na historię Ameryki Północnej: jakie mogłoby być życie po II wojnie światowej, gdyby naziści wygrali wojnę.

M@X 02.12.2015 18:54

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1343401)
Napisy to sobie angielskie ściągnij ;)

A co do teleportacji, to przecież Gallifrey :)

Moffat pozamiatal tym odcinkiem. Definitywnie przeszedl samego siebie. Nie wiem czy widzialem w New Who tak dobry odcinek W OGOLE!

Patrix 29.11.2015 23:37

TWD !

mgit 29.11.2015 23:19

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1343401)

Nie potrzebuję napisów by wiedzieć co gadają... co nie zmienia faktu, iż kwestia wychodzenia napisów do tego serialu mnie zaciekawiła... dla czego dla innych opóźnienie maks tydzień, a tu znacznie więcej... to samo jest w przypadku Minority Report

szczuru 29.11.2015 23:08

mgit 29.11.2015 22:49

Ja też... chce więcej... DOCTORA... ciekawe gdzie go teleportowało :)

A swoją drogą - ciekawe dla czego z takim opóźnieniem wychodzą napisy... to już kolejny odcinek obejrzany bez napisów - nie żeby mi to przeszkadzało :)

szczuru 29.11.2015 22:43

I Doktor nie zawiódł! Dawno cały odcinek nie trzymał mnie jeszcze tak w napięciu, a zakończenie (+ zapowiedź następnego odcinka) to... JA CHCE JUŻ!

M@X 24.11.2015 06:49

Rowniez czekam na Mrocznego Doktora! Gdy grozil Ashildr sprowadzeniem Dalekow i Cybermenow i kazal jej ocalic Clare to ja mu wierzylem!

szczuru 24.11.2015 00:30

Doctor Who trzyma w napięciu! Nie mogę doczekać się wściekłego Doktora, a w internecie brak trailerów, teaserów... (nie liczę tego z końca odcinka) :/

Btw w Jessice Jones gra mój ulubiony Doktor :D

//Dobra, trailer jest, pokazuje w sumie tylko 1 element więcej, ale za to ważny element.

Reetou 22.11.2015 19:40

Flash, Arrow - leciutkie i przyjemne w odbiorze.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:52.